B. Rūtelionis: rajono gyventojus kviečiu praregėti: kas, kodėl ir už kieno pinigus kritikuoja merę?

Drąsesni žmonės pagaliau pasakė savo nuomonę žurnalistams: ką darot, kur jūsų objektyvumas ir teisybė? Kodėl kiek­viename laikraščio numeryje tik purvą pilate ant dabartinės valdžios, o apie gerus darbus, naujoves rajone, pokyčius, kuriuos ne sau, ne dėl įvaizdžio naujoji rajono valdžia daro, o dėl visų rajono žmonių – nė žodžio?
Tačiau paprasti rajono žmonės tuos darbus mato – apsidairykite, kiek palaikančių ir dėkojančių žmonių aplink. Ateikite į renginius, susitikimus, į savivaldybę ir suprasite, kad požiūris į žmogų ir rajoną pasikeitęs iš esmės. Spauda visą laiką garsinasi, kad yra objektyvi ir teisinga. Tai kodėl šitų principų paskutiniu metu kai kurie rajono žurnalistai nesilaiko? Ne man vienam – daugeliui rajono žmonių įstrigo vienas tokių žurnalistų, kuris daugelį metų darbuojasi savivaldybės tarybos opozicijos vado šeimai priklausančiame leidinyje ir ten gauna atlyginimą. Tačiau dabar, kai pasikeitė rajono valdžia, jo pavardę, net ir nuotrauką, dažnai matau ir „Lazdijų žvaigždėje“. Jis, kaip galima susidaryti vaizdą, turi vieną užduotį – kritikuoti merę Ausmą Miškinienę, administracijos direktorę Iloną Šaparauskienę. Ar skaitytojams nėra įdomu, kodėl, jei jis toks objektyvus, anksčiau to nedarė? Ar ankstesnė valdžia nedarė klaidų? Ar žurnalistas dėl kažkokių įdomių priežasčių jų nematė?   
Jau nutilo didžiųjų „kritikų“ kalbos, kad Ausma Miškinienė atėjo tik trumpam, kad vadovausiu aš ar Audrius Klėjus, o ji viską stebės iš Vilniaus tol, kol išeis į Seimą. Tai va – į Seimą ji neina, kandidatu mūsų rinkimų apygardoje patvirtinome Gied­rių Surplį, išsilavinusį, sąžiningą ir perspektyvų jauną žmogų, premjero Sauliaus Skvernelio patarėją. Taip pat nei aš, nei Aud­rius mero pareigų neperėmėme ir neketiname. Nusiraminkite, koalicija dirba darniai ir vieningai. A. Miškinienė lieka dirbti Lazdijams, kaip ir buvo žadėjusi. Ir namus kaime nusipirko, ir dukrą į Lazdijų darželį atveža. Kam jau teko su ja bendrauti, galėjo įsitikinti, kad ji ne kokia miesto ponia, kaip žurnalistai prieš rinkimus bandė nupiešti, o paprastas žmogus, gerai suprantantis daugelį sričių, į problemas gilinasi ir jas sprendžia, kalba laisvai ir be kažkieno parašytų tekstukų.  
Viešojoje erdvėje skaitau ir matau, kaip kitos savivaldybės moka vertinti, džiaugtis, kad jų meras – jaunas, veiklus, naujai žiūri į vietos problemas ir jas greitai išsprendžia. Mūsų savivaldybėje triuškinančia balsų persvara išrinkome jauną, veik­lią, energingą moterį. Iš 60 Lietuvoje esančių savivaldybių tik penkioms vadovauja moterys. Mūsų merė, kaip specialistė, yra vertinama ir gerbiama, tai akivaizdu. Nors dar tik keletas mėnesių praėjo, kai ji šiame poste, o jau buvo įtraukta į ne vieną delegaciją, atstovaujančią Lietuvai Europoje ir pasaulyje, kviečiama į diskusijas Seime, Vyriausybėje, ministerijose. Tai svarbi žinia mums visiems. Lazdijų rajonas kaip niekada dažnai minimas geruoju. Jaunimas – mūsų ateitis, tai sakiau ir sakysiu.
Nustokime klausytis nesantaikos ir pykčio kurstytojų, kurie galvoja ne apie rajoną, ne apie savo gyventojus, o apie prarastus postus. Diskutuokime, nebijokime ir garsiau, tačiau visada būkime vieningi. Kritika reikalinga, bet tik tuomet, jei ji pagrįsta ir objektyvi. Kol kas tokios mažai.
O srauniai pyktį liejanti opozicija to, kas jai priklauso, nedaro – iki šiol nesulaukiame pasiūlymų dėl sprendimų projektų, komitetuose arba nedalyvauja, arba nežino, nė apie ką diskutuojama. Visa išmintis pasipila tik savivaldybės tarybos opozicijos vado šeimai priklausančiame leidinyje arba per tarybos posėdžius, kai atsisuka kamera. Gal ir gerai, kad apie save primena... Tikiu, kad žmonės ilgai nepamirš to, prie ko vieno pono vienvaldystė rajoną buvo privedusi.

Benius Rūtelionis, rajono savivaldybės tarybos narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Lazdijų skyriaus pirmininkas

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Labai teisingai nuomonė, turim vertinti, palaikyti ir kartu kurti rajono ateitį ir dauguma tai daro. Bet nesuprantu vieno, kaip pastoviai pamazgas pilantis, vadinamas žurnalistas neturi elementaraus supratimo, kad čia Lazdijai, ne Vilnius, vienas kitą pažįsta ir nejaugi jam nebūna gėda prieš kaimynus, pažystamus taip parsidavinėjant už kažkokį, manyčiau, nelabai didelį atlygį.

Čia gi Dzūkija, Lazdzijai, čia vieni kitiems bijo pasakyt tiesą į akis. Visi gudrūs kalbėti už akių ir tik rašyti anoniminius komentarus. O taip vadinamas žurnalistas nepaiso provincijos standartų ir kompleksų ir ima parašo ką blogai daro valstiečiai. O gal valstiečiai yra šventa karvė ir jų kritikuoti negalima? Klysta absoliučiai visi politikai ir visos politinės partijios, bet tik valstiečiai taip graudžiai verkia dėl kritikos. O jiems tai ne gėda už savo padarytas nesąmones? Atsipeikėkit akli valstieičų fanatikai.

Beniau Beniau, idomu ar tu per 20 metų nors vieną tarybos sprendimo projektą pateikei...

Pasigyrė Ausma. Beniaus vardu. Labai jau panaši leksika.

Suprantu kad žurnalistai turi informuoti visuomenę, kelti korupcinio pobudžio faktus į viešumą, bet net paprasti žmones supranta, kad čia jau peržengiamos padorumo ir žurnalistinės etikos ribos. Gėda kad buvusi valdžia nepajėgia susitaikyti su pralaimėjimu ir per savo laikraščius pila tokį purvą, bet žmonės visada atsirenka kas ko vertas, ką parodė ir praeiti rinkimai.

Keršto akcija-uzmusk žmogų žodžiu tęsiasi,galbūt taip kaip kurie asmenys pasikrauna energijos,bet visada taip nebus,viskam yra pradžia ir pabaiga

Blogiau, kai dabartinė valdžia net laimėti nemoka. Pvz.: Rūtelionio pavyzdys

Benius didysis rašytojas! Juokas ima net šonus skauda. Kaip gali neraštingas žmogus rašyti?

Eilinį kartą nusišnekėjo ir tiek, metai daro savo, nėr ko pykt :D

Nieko gero nepadarė, tai jau gandriukams subinės rūksta, kad net kolūkio pirmininkas ieško kaltų.

Didžioji dalis judėjimo "Pirmyn.Kartu mes jau nieko gero negalime" komentatoriai yra idiotai.

Kam trūksta išminties, tas niekina savo artimą, bet supratingas žmogus tyli.

Nepainiok kritikos su niekinimu. Valstiečiai patys muša, patys verkia.

nieko as nepainioju,nei valstiecius as ginu ,nei konservatorius nei jokius kitus ale tipo politikus ,netikiu aplamai visais ,kurie tik pries rinkimus aukso kalnus zada ir uzlipe ant valdzios olimpo viska pamirsta,balsuotoju balsai jiems tik kelias patekti į valdžią ,daugiau nieko,daugiau nei vienas is ju negaus mano brangaus balso ...

Uzsimauk ant galvos ta kur is ruskio laikais kainavo 2kapeikas ant galvos ir tupeki pavesi su savo protingaja.

Tik ištraukiau galvą iš Šreko anuso.Įkvėpsiu laisvės gurkšnį ir atgal,namo :)))

Drąsesni dar tiesą pasakys per rinkimus, bet tvartelio fariziejum jau nebūsi . Kuri dabar tau rašo skiedalus?

O Malinauskas Druskininkuose savo laikrasti turi...gal laikas ir valstiecisms savo naujienu portala ikurt su laikrascio formatu? Nusisautu ir Margis ir Danauskiene su kitais rasytojais.... Ir visi skaitytu tikras naujienss , o ne kliedesius :)

Pagal 15 min. nustojus vartoti ch2-5oh (alcoholi) senatveje vystosi silpnaprotyste.Matosi 100 %. Margio pasekejai sukluskite va jau matote sita tipuka, kol gere su margiu viskas buvo ok.

snapso formule C2H5OH

Kas beniui pakels pilva jei ne jis pats :D kai ner uz ka girt, tai nor patys save pasogiria :D

Turi dar du brolius ir jie,žinoma,protingi?......

Beniukui auga sparnaiiiiii.

Tiketima , kad zmoniu mintys yra zmoniu reikalas. Kad ir kaip noretusi smegenu vingius patiesinti ar kitaip ,kruva padriku minciu suplaktu i zodzius, zodziai turi tapti kunu. Kitaip sakant, darbais o ne zodziais , tiketina, norisi matuoti ir vizualizuoti rezultatus.

Tiketima , kad zmoniu mintys yra zmoniu reikalas. Kad ir kaip noretusi smegenu vingius patiesinti ar kitaip ,kruva padriku minciu suplaktu i zodzius, zodziai turi tapti kunu. Kitaip sakant, darbais o ne zodziais , tiketina, norisi matuoti ir vizualizuoti rezultatus.

Beniau ir Ausma pasidomekite ar tiesa kad viesojoje bibliotekoje is darbo pasitrauke 4 darbuotojai ? Ar tai tiesa ir jei tiesa kodel neskelbiami konkursai i laisvas vietas? Nejaugi vel bus sukisti ponios renatos nuoziura. Sekmes.

Taip tiesa zmones palieka viesaja biblioteka taciau direktore neskelbia konkursu laisvom vietom uzimti. Gal atejo laikas ponios direktores ir pavaduotojos vieta uzimti kas sugeba vadovauti . Teko girdeti kad direktore ruosesi palikti posta bet taip ir liko tik gandai.

Paskaitykit komentarus, pasigilinkit iš kurios pusės daugiau pykčio, pagiežos ir š... pilasi.

niekas nemoka pinigų už kritiką,bet kai arogantiška moteriškė rajoną laiko savo daržo lysve-tai ima pyktis,nekenčiam mes jos,o ir benius......arklys pamatęs pasibaidys

Konservatoriai nepulkit taip valstieciu ir meres nes jums dar dirbti reiks bent 3 metus.

Karves skura uzmauti ir paleisti gera buliu, liaudies ismintis taip byloja.

Beniau o kaip su ta viesaja biblioteka ir jos vadovem. Ar nelaikas praretint?

Praretino muziejų..... Jei lubrikanto imonės vadovas turi tai gana giliai i skylę inšoka...

Beniau ,paprasyk, to kas tau raso,ir pasidalink nuomone apie savo bendrapartiecius,kaip jiems sekasi ,tevui kurio sunus perejoj partenke vaika kitam autoivykyje zuvo nekaltas vairuotojas,apie partijos tarybos nare ,garsioji,,ukininke galimai pirkusi vogta z,u technika,kaip zicka uz galimai girtuma isvytas Is darbo.Turek drasos parasyk, kaip pati girta pagavo uz vairo,paprasyk vilmos Jeigu neatsimeni,primins tau.

Priminsim dar ir dar... (tų faktų ojojojojoj)