Gandai apie ligoninės finansinius sunkumus – nepagrįsti

„Tai tiesiog nesusipratimas ir dviejų atsakingų institucijų nesusikalbėjimas“, – sakė rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė po to, kai praėjusios savaitės pabaigoje rajono žiniasklaida informavo apie Lazdijų ligoninės darbuotojams laiku neišmokėtus atlyginimus ir neva prastą finansinę ligoninės situaciją.
Vos pasklidus žiniai, merė susisiekė su Lazdijų ligoninei laikinai vadovaujančia direktoriaus pavaduotoja slaugai Aldona Talandzevičiene, po to – su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga. „Išsiaiškinau, jog įvyko apmaudi klaida ir pinigų Vilniaus ir Kauno teritorinėms ligonių kasoms laiku nepervedė Valstybinė ligonių kasa. Pagal sutartis, Vilniaus ir Kauno teritorinės ligonių kasos Lazdijų ligoninei yra įsipareigojusios kiekvieną mėnesį pervesti pinigus už suteiktas paslaugas. Pasistengėme, kad dar penktadienį atlyginimai iš vidinių ligoninės resursų būtų išmokėti mažiausiai uždirbantiems ligoninės darbuotojams, t. y. visiems, išskyrus gydytojus ir ligoninės administraciją. Ligoninės sąskaita tikrai nebuvo tuščia – įstaiga visuomet turi nemažą lėšų rezervą. Pirmadienį Vilniaus ir Kauno teritorinės ligonių kasos pervedė Lazdijų ligoninei 66500 eurų, atlyginimai buvo išmokėti ir kitiems darbuotojams“, – sakė A. Miškinienė. Ji akcentavo, kad ligoninės finansinė situacija stabili.
Merė išreiškė apgailestavimą, jog dėl vangios ligoninės administracijos, atsakingų valstybės ir savivaldybės darbuotojų komunikacijos su ligoninės darbuotojais bei situacija susidomėjusiais žurnalistais, rajono gyventojų tarpe buvo pasėta panika, jog neva uždaroma ar bankrutuoja Lazdijų ligoninė. „Tikiu, kad tokia situacija daugiau nepasikartos, visi vienodai atsakingai ir nuoširdžiai stengsimės, kad gyventi mūsų rajone būtų saugu ir patogu, kad tiksli ir aktuali informacija visus suinteresuotus pasiektų kaip įmanoma greičiau“, – teigė savivaldybės merė.
Lazdijų ligoninė – ne vienintelė, kurios laiku nepasiekė teritorinių ligonių kasų pinigai – jų nustatytu laiku negavo ir kitų savivaldybių ligoninės.
Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

O tai vicemeras sakė, kad prasta situacija , o dar jau pagerėjo ar kaip...nesutaria rajono valdžia

Ir Petrauckutis sakė, kad balsuokim

Tai ka - vicemeras nezino situacijos rajone, ar nesidomi,kad danauskienei pezi nesamones.

O ta žurnalistė iš menko šūdo prikuria tiek, kad maža jau neatrodo. Pletkų platintoja...

Klausykit daugiau Vilmos dezinformacijos