A. Mikelionis: rinkėjai pirštu bedė į didžiausias Lazdijų valdžios padarytas klaidas

Sausio mėnesį Lazdijų savaitraštis „Lazdijų žvaigždė“ savo skaitytojams uždavė klausimą: kokią didžiausią klaidą padarė rajono valdžia per devynis mėnesius? Balsuoti buvo galima šio laikraščio internetiniame puslapyje visą savaitę. Lazdijų rajone nėra nė dvidešimt tūkstančių gyventojų, o į šį klausimą atsakė 2051 žmogus. Galima teigti, kad ši apklausa yra reprezentatyvi ir tikrai atspindi realią padėtį.
Jeigu Lazdijų rajono valdžia ir jos merė A. Miškinienė į žiniasklaidos kritiką dažnai atsako teigdama, kad tai yra melas ir pramanai, tai į tokio didelio skaičiaus rinkėjų nuomonę dabartinė valdžia paprasčiausiai negali nekreipti dėmesio. Valdžiai užsidaryti dramblio kaulo bokšte ir nematyti, kaip rinkėjai beda pirštu į jos didžiausias klaidas, yra ir neracionalu, ir kvaila.
Didžiausia Lazdijų rajono valdžios klaida apklaustieji įvardijo išsimokėtas premijas. Taip balsavo net 25 procentai respondentų. Paprastus žmones iš tiesų labiausiai papiktino toks švaistūniškas valdžios elgesys. Taip, premijos buvo, yra ir bus mokamos visais laikais ir beveik visų valdžių. Net negalima abejoti, kad jos išmokėtos teisėtai, bet politikoje teisėtumo neužtenka, dar reikia žiūrėti, ar tai yra teisinga. Juk vieša paslaptis, kad viena didžiausių lietuvių nusivylimo savo valstybe priežasčių yra teisingumo trūkumas. Rajone padėtis ir taip yra prasta, o nemažai jo žmonių gyvena blogai arba labai blogai. Tai kaip, sakykite, šiame fone atrodo riebios premijos valdininkams, kurie ir taip, švelniai pasakius, neblogai gyvena?! Štai tokia ponia I. Šaparauskienė, kuri vadovauja Lazdijų rajono savivaldybės administracijai, per šešis mėnesius du kartus gavo premiją po 3000 eurų. Tik šeši mėnesiai valdžioje, jokio darbo stažo Lazdijų rajono savivaldybėje, ir tik pyst – 6000 eurų kuklus paskatinimas. Jeigu Lazdijų rajonas būtų klestinti savivaldybė su gerais atlyginimais visiems dirbantiesiems, tuomet viskas būtų gerai. Bet Lazdijų rajono valdžios švaistymasis riebiomis premijomis atrodo kaip puota maro metu. Juo labiau kad tik išrinkta mere A. Miškinienė raudojo dėl tuščio rajono biudžeto ir keikė buvusią valdžią bei kaltino ją švaistūniškumu. Bet praėjo keli mėnesiai, pinigų atsirado ir atsirado tiek, kad jais galima buvo plačiai ir dosniai pasišvaistyti. O kiek už tai kritikuota sena valdžia! Bet naujoji net ir ją perspjovė!
21 procentas balsavusiųjų nesenoje „Lazdijų žvaigždės“ apklausoje nurodė, kad dabartinės Lazdijų rajono valdžios pažadai buvo didesni nei vėlesnis ryžtas juos įgyvendinti. Na, iš tiesų rinkimų kampanijos metu klausant „valstiečių“ ir jų būsimos naujosios merės pažadų net linko ausys nuo jų gausos. Buvo tiek pripasakota mitų, legendų ir padavimų apie niekdarį plėšiką A. Margelį, kad sutikęs merą stebėdavaisi, kaip žemelė jį vis dar nešioja. Apskritai buvęs meras yra kaltas ir dėl pernai vasarą Lietuvą užklupusios sausros, ir dėl to, kad šiemet mus aplenkė žiema. Jeigu ne A. Margelis, tuomet gyvenimas Lazdijų rajone ir Lietuvoje apskritai kaipmat pagerėtų!
Žadėti, ypač rinkimų kampanijos metu, reikia atsargiai. Žinoma, dalis rinkėjų tai pamirš, bet kai kurie pažadus prisimins: juo daugiau prižadėsi, tuo sunkiau bus tiek daug pažadų įgyvendinti. „Valstiečiai“ ir A. Miškinienė rinkimų kampanijos metu kaip užkeikimą ar maldelę kalbėjo, kad Lazdijų rajone tokia bloga padėtis, jog blogiau jau nebegali būti, ir tik „valstiečiai“ su nuostabiąja Ausma gali Lazdijus išgelbėti. Praėjo devyni naujosios Lazdijų valdžios darbo mėnesiai. Naujoji Lazdijų valdžia tęsė senosios pradėtus darbus, o kai kuriuos net pasisavino. Vadinasi, ne taip jau blogai dirbo senoji valdžia, o atėjusi naujoji prižadėtų stebuklų nepridarė. Bet pažadų lietų ir jų nevykdymą rinkėjai gerai prisimena.
Kaip trečiąją Lazdijų rajono valdžios padarytą klaidą net 19 procentų balsavusiųjų nurodė tai, jog dėl visko buvo kaltinama senoji valdžia. Kas teisybė, tai ne melas. Tai jau sena kaip demokratija rinkimų taktika. Visuomet siekiantys pirmą kartą atsidurti valdžioje įnirtingai dėl visko arba beveik dėl visko kaltina senąją valdžią. Lazdijų savivaldos ir mero rinkimų atveju buvusios valdžios ir mero A. Margelio atveju „valstiečiai“ su savo politiniais sąjungininkais peržengė visas padorumo ribas. Jie iš A. Margelio padarė baubą ir tuo rėmė visą savo rinkimų kampaniją. Tiek daug purvo ant šio politiko ir jo vadovaujamos Lazdijų rajono savivaldybės kaip „valstiečiai“ ir A. Miškinienė dar niekas neišpylė. Šiam politikui ir jo kolegoms nereikėjo vykti net į Druskininkų purvo vonias norint pagerinti sveikatą. Atrodytų, jauna, išsilavinusi moteris, o tvoskia tokia neapykanta A. Margeliui ir jo šeimai bei šio politiko įkurto judėjimo atstovams. Na, atrodo, praėjo ta rinkimų kampanija, ir pamirškim, bet dabar valdžioje esantys politikai ir ypač mylima merė A. Miškinienė esant progai ir net jos nebūnant vis dar kaltina A. Margelį ir buvusią valdžią iš inercijos ir įpratimo. Ypač kai kritikuojama merė ar jos vadovaujama savivaldybė, ponia Ausma mėgsta atšauti, o prisiminkit užtat, kas prie A. Margelio darėsi. Tai primena sovietinius laikus, kai amerikiečiai kritikuodavo Sovietų Sąjungą dėl įvairių trūkumų. Klausydami apie realias sovietinio gyvenimo bėdas rusai amerikiečiams atšaudavo: sakote, pas mus ir tas blogai, ir tas blogai, užtat pas jus Amerikoje negrus muša.

Algimantas Mikelionis

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Alguci,žiūrėk kad tau pirštu ar dar kuo nors į užpakalį kas nepabadytu už savo kliedesių publikavimą.....

Tai kad dzūkai drąsūs tik už akių kalbėt arba anoniminius komentarus rašinėt...

Šunys loja, o karavanas eina toliau. Kada baigsis šito "gudročiaus" postringavimai, tik vietą laikraštį užima, jau geriau kokį anekdotą įdėtų vietoj šitų paistalų.

A.Mikelionis-pigus propagandistas.Gėda.

Tai Lazdijų valdžiai yra gėda. Juk apklausoje dalyvavo skaitytojai ir jie nurodė didžiausias valdžios klaidas.

O kiek skaitytojų dalyvavo ir iš kur,gali atsakyti? :))

Panašias apklausas atlieka lrytas.lt ir delfi internetiniai portalai. Taip kad "Lazdijų žvaigždės" apklausa visiškai normali. Tik kai jos rezultatai nepalankūs valdžiai, tuomet ir atsiranda apklausomis nepatenkintų. Kai rezultatai palankūs - tuomet viskas būna gerai ir niekam neužkliūna.

Tokias apklausas atlieka vakaras.lt ir pasidaryk pats.com.internetiniai portalai.Esmė ne tame.Esmė kokių "proxie" programų dėka gaunami rezultatai.

jo plakatas uz 11 tukstanciu tai ne klaida o nusikaltimas ir uz taituri atsakyt