A. Mikelionis: dabartinė Lazdijų valdžia mielai pasisavina buvusios valdžios darbus

Mūsų merė ponia A. Miškinienė ne tik gražiai atrodo, bet ir moka gražiai pakalbėti. Iš sostinės ji sugrįžo su gerai išmoktu standartiniu „žaliųjų valstiečių“ viešųjų ryšių bagažu, gera iškalba ir pasitikėjimu savimi. Ji moka save pristatyti, moka įtikinti jos besiklausančius. Atrodytų, viskas nuostabu, bet jeigu geriau įsiklausytume į tai, ką ji sako, pateikiamuose faktuose ir deklaracijose rastume, švelniai tariant, teiginių, akivaizdžiai prasilenkiančių su tiesa.
Perskaitykime Lazdijų rajono savivaldybės pateiktą informaciją apie 2019 m. nuveiktus darbus. Tikrai neverta leistis į itin detalius svarstymus, koks darbas kokios valdžios pradėtas ar pabaigtas, kiek laiko užima projekto planavimas, projektavimas ir realizavimas. Akivaizdu, kad didesnioji dalis darbų, kuriuos sau prisiskyrė naujoji valdžia, buvo sumanyta, suplanuota (tam suieškoti finansavimo šaltiniai) dar senosios valdžios. Pavyzdžiui, teiginys „Baigėme įgyvendinti projektą „Lazdijų miesto Seinų ir Lazdijos gatvių bei vietinės reikšmės kelio nuo Janonio g. iki Lazdijų hipodromo rekonstravimas“, kurio metu rekonstruotos vienos svarbiausių Lazdijų mieste – Seinų ir Lazdijos gatvės“ yra akivaizdžiai klaidinantis, nes beveik visi šių gatvių rangos darbai buvo atlikti dar 2018 metais. Arba „Išsprendėme arseno problemą geriamajame vandenyje Barčių gyvenvietėje – atvesta nauja vandentiekio trasa iš Veisiejų“. 144 tūkstančius eurų vandentiekio trasos iš Veisiejų į Barčius tiesimo darbams finansuoti 2019 metais kovo mėnesį paskyrė A. Margelio vadovaujama taryba. Rangos darbų sutartis taip pat buvo pasirašyta praėjusios kadencijos metu.
Vis dėlto labiausiai piktina teiginys: „Atranka į laisvas darbo vietas savivaldybėje vyksta ir vyks tik konkurso būdu.“ Jeigu jau teigiama, kad atranka į laisvas vietas vyksta tik konkurso būdu, tuomet ir į po reorganizacijos naujai įsteigtas skyrių vedėjų vietas turėjo būti skelbiami konkursai. Žinoma, kad šiuos konkursus galėjo laimėti ir darbuotojai, kurie po vertinimų buvo perkelti į kitas pareigas, bet būtų buvusi sudaryta galimybė ir kitiems žmonėms siekti šių darbo vietų. O apie atsilaisvinusias darbo vietas į Komunikacijos ir dokumentų skyriaus vyr. specialisto komunikacijai (priimta G. Varnelienė) ir specialisto (priimta S. Štreimikytė), Ūkio tarnybos darbininko (priimtas K. Pileckas) nepavyko rasti informacijos nei savivaldybės, nei Valstybės tarnybos departamento svetainėse ar socialiniame tinkle „Facebook“. Akivaizdu, kad tezė „atranka į laisvas darbo vietas savivaldybėje vyksta ir vyks tik konkurso būdu“ neatitinka tikrovės.
Tai tik keletas pastebėjimų apie šiame tekste pateikiamus faktus. Panašių tezių ir faktų interpretavimo yra ir daugiau. Tad būkime itin atidūs ir kritiški gražiais žodžiais pateikiamai informacijai.                  
Akivaizdu, kad merė A. Miškinienė sau ir savo vadovaujamai Lazdijų rajono savivaldybei net nemirktelėdama priskiria buvusios valdžios nuopelnus. Gal čia būtų ir nieko tokio, nes bet kokia naujoji valdžia perima darbus iš senosios ir tęsia pradėtus. Bet mūsų merė šiuo atveju sakydama netiesą itin aršiai puola ją kritikuojančius politikus ir žiniasklaidos atstovus. Pastarųjų kritiką ji reguliariai vadina melu. Tai skamba labai jau vaikiškai ir nebrandžiai. Gal prieš melu kaltinant oponentus, kurie pastebi merės ir Lazdijų valdžios klaidas, poniai A. Miškinienei verta pamąstyti apie savo elgesį ir kalbas.
Algimantas Mikelionis („Lazdijų žvaigždė“, 2020-01-24)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Čia gana įdomiai ir keistai gaunasi. Kalbėdama apie buvusią valdžią dabartinė valdžia teigė, kad ši nieko gero nepadarė ir nuvarė rajoną, bet kai kuriuos senos valdžios darbus mielai savinasi. Reiškia prieštarauja patys sau ir gaunasi, kad sena valdžia irgi nemažai gero nuveikė. Ar ne?

Rašyk savo pilstymus Margelio ,,Dzūkų žinioms'', kurių niekas neskaito, nes su tokiom rašliavom tik laikraščio tiražą mažini.

Kad tamstai ir labai nepatinka šio autoriaus nuomonė, bet teks ją dar labai ilgai skaityti "Lazdijų žvaigždėje." Įdomus tamsta tipas, verki, kad nepatinka, bet vis tiek skaitai. Kas verčia?

sitiek metu margis budamas meru nieko gero nepadare tik isvaistepinigus nereikalingiems projaktams as jo geru darbu nematau

sitiek metu margis budamas meru nieko gero nepadare tik isvaistepinigus nereikalingiems projaktams as jo geru darbu nematau

lazdijokas išsipagiriok.....kiekvienam luzeriui valdžia bloga.

tai tokiais darbais ir suzlugde o kaip plakato kaina atsimerk

O sveikutis vel tu čia :)

nu matai ,o tu sakai nieko nepadarė nevi......

Mikelioni,keisk plokštelę,tai jau rimtos ligos požymiai....

Margis lieps - sirgs, margis lieps - šliauš, margis lieps - išeinamąją išlaižys (net barzda atitinkamai išskusta)... Toks jau tas mikelionis...

Kam dar merė laiko margelijados šunaują. Vyt juos lauk iš savivaldybės ir iš įstaigų.

Vyt koncervatorius nes jie tik ir laukia kaip isstumti mere ir uzimti jos vieta, tai darosi akivaizdu.

ji pati save stumia savo veiksmais

Dabartinė valdžia pasisavino ir buvusios valdžios klapčiukus-cha cha.... gėda

nu labai jau pavydu kai kam, kad tarybos koalicija nesiskaldo ir darniai dirba, o labai norėtų juos sukiršinti,bet manau nepavyks.

Va pirmyn vadas su savo klapciukais kvarksi kvarksi ir jų niekas negirdi. Cha cha cha.

Labiausiai rinkimams ruosiasi koncervatoriai, jie Jau renka zmones i savo laiva ir nesvarbu is margelio jke laivo ar morkuno. Valstieciai tuoj apsidairis kad like vieni todel nesnauskit.

Neliks vieni, pusė Margelio uoliųjų jau prilipę prie merės, nuotraukose su bliūdais glaustosi :)

Taip ir turi buti , normalu kad pridijunge prie meres tiesiogines rajono valdzios . Kas is tu koncervatoriu kurie merei uz nugaros duobe jai kasa. Ruosiasi rinkimams.

ar tau neatsibodo vienam vis rašyt ir rašyt komentarus? Kad net nemoki parašyti be klaidų konservatoriai.

Gi nepavyks jums sukiršinti valdančiųjų! Jie yra protingi ir mąstantys žmonės! Sėkmės Jiems!

Va,va....Esate Lietuviai,o vieni kitus priešais laikotės,ar jums negėda a?Visus vyt sutriuškinti,sunaikinti.Neseniai patys vaiksčiojot snargloti,o dabar jau ponai...Jūs "mielieji"ne kas kita o kaip gauja smulkių...bučiuotojų...Kiauksit kaip tie šakąlai iš mauglio multiko.Žmonės jumis jau nebetiki.Tokių dvasios ir proto ubagų jau senokai Lazdijai nemątė,o gal ir net tokių nebuvo visai.