A. Miškinienė apie bendradarbiavimą su Veisiejų TVM: „Jų tikslinė auditorija turi būti ne tik moksleiviai, bet ir suaugusieji“

Lazdijų rajono savivaldybės vadovai ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus darbuotojai susitiko su Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos atstovais. Tai jau antras susitikimas, kurio metu buvo kalbėta apie bendradarbiavimo galimybes, pristatytas konkretus numatomų veiksmų planas. Itin daug dėmesio skirta diskusijoms apie suaugusiųjų švietimą bei persikvalifikavimą, naujų programų kūrimą.

„Labai svarbu tinkamai identifikuoti mūsų rajone ir gretimuose rajonuose gyvenančių žmonių norus ir siekius. Norintiems studijuoti ir įgyti aukštąjį išsilavinimą, reikiamų žinių ir įgūdžių pagrindą suteikia Lazdijų rajone esančios gimnazijos bei mokyklos. Jose dirba profesionalūs, savo darbą išmanantys pedagogai. Tiems jauniems žmonėms, kurie nori įgyti praktišką profesiją ar persikvalifikuoti, mano manymu, yra tinkamas pasirinkimas – Veisiejų technologijos ir verslo mokykla. Tai jokiu būdu nėra konkurencija, nes Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos tikslinė grupė skiriasi nuo kitų, rajone esančių ugdymo įstaigų. Veisiejų technologijos ir verslo mokyklą dažniausiai renkasi moksleiviai, kurių mokymosi pasiekimai nėra patys aukščiausi ir suaugę žmonės norintys įgyti profesiją arba persikvalifikuoti. Dėl to turime pasiekti, kad profesinis mokymas būtų tikrai naudingas, kad siūlomos programos atitiktų tiek jaunino, tiek suaugusiųjų lūkesčius“, – apie susitikime aptartus klausimus kalbėjo savivaldybės merė A. Miškinienė.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Gal magistro išsilavinimą turinčio dėstytojo reikia jūsų mokyklai?

Na va, jau vienas direktorius siūlosi istorijos dėstyt.

Dėkui kaimyne už ypatingą rūpestį mano nedarbungumu :)

Tai, kad tu dar jaunas, neprapulsi.

Ką ten kalbate su dabartine direktore. Ji vasara kiekvieną darbo diena jau 11 val. dienos grįžta į sodininkų bendrijos Galstas sodo namelį ir ilsisi iki kito ryto. Tai rodo kaip jai rūpi kokia auditorija turi būti verslo mokykloje.

O jūs paklauskit kiek koledže mokinių/studentų mokosi realiai, ne sąrašuose? Gerai tik kad maistas skanus ir pigus ten.

O taip. Dėstytojai baigė technikumą - išsilavinimo garantas šitoje mokslo įstaigoje . Slėpkitės po lapais , butų idomu kiek mokinių mokosi realybėje , o ne sąrašuose prirašyta .Reikia tyrimo.

Gėda , mere, kad rūpinatės tik šia mokykla ir jos išaukštinimu. Suprantama, juk partinė linija įpareigoja ir giminaičiai, dirbantys joje... Bet kodėl tada lengva ranka uždarote kitas mokyklas ? Šioje mokykloje - mokiniai popieriniai, kasdien ją lanko apie 20 gyvų galvų, o Kapčiamiesčio mokykloje, kur mokosi mano vaikai, jų yra apie 70. Ir kiek suprantu, visi lankantys. Tai kodėl pasmerkėt ją uždarymui ?

Is gedos ,net ausma fotkeje matosi , kojytes suspaude,kad kas negero neatsitiktu.

Kitas mokyklas jungiate, nes sakote, kad reikia ta padaryti del mokymo kokybes. Tai kodel atsisakete testi sios mokyklos jungima prie Veisieju gimnazijos? Tai irgi akivaizdziai pagerintu mokymo kokybe. Padarykite apklausą, ir pamatysite, kad visuomene tam pritaria.

Laimutė - šaunuolė. Sėkmės ir kantrybės jai.

neisivaizduoju kokiu kvailiu reikia buti kad nesuprast kad profesine mokykla savivaldybei nei euro nekainuoja. Lazdijai turi tik dziaugtis kad is ministerijos ateina pinigai mokytoju atlyginimams, pastatu islaikymui, ju sildymui ...., ir šios lesos lieka rajonui. tik dziaukites kad dar toki donora turit, kitaip visai numirsit nusipjove saka ant kurios sedit.

Puikus komentaras.Be sarkazmo.Gaila kad daug kas to nesupranta.O samdyti šunyčiai loja,toks jų darbas.

Neisivaizduoju tokiu kvailiu, kurie dziaugiasi kazkokiom mistinem iplaukom, bet verkia del nedidejanciu algu, brangstanciu mokslu ir darzeliu. Tai gi tie pinigai MŪSŲ ir man visiskai nesinori moketi zootechnikam, veterinoriam save pasivadinusiems mokytojais tukstancius uz tai... kad jie nieko nedaro, nes neturi ka - nes savo mokiniu jie nei pazista, nei mato.

Tamstos šeimoje visi idiotai ,art tik jūs vienas maloni išimtis?