A. Pileckienė: tokių Kalėdų Lazdijuose dar nebuvo

 

Kalėdų atradimo laikotarpis, Lazdijuose prasidėjęs gruodžio pradžioje eglutės įžiebimo švente Nepriklausomybės aikštėje, šią savaitę baigėsi Trijų karalių švente. Esu Lazdijų miesto gyventoja nuo pat gimimo ir noriu pasakyti, kad tokių linksmų, išradingų ir žmones suburiančių Kalėdų Lazdijuose dar nebuvo. 

Puikiai buvo išpuoštas visas miestas, o Nepriklausomybės aikštė, tapusi kalėdiniu mini miesteliu, kiekvieną dieną miesto gyventojus ir svečius kvietė susitikti prie šviečiančios eglės, per pietų pertraukas ar vakarais išgerti arbatos ir pasivaišinti meduoliais, kuriuos iškepė mūsų krašto gamintojai, mažiausius – pasinaudoti Kalėdų paštu ir išsiųsti laiškus Kalėdų Seneliui. Tačiau svarbiausia, kad į visą šventinį šurmulį buvo įtraukti rajono moksleiviai bei jaunimas. Jie ne tik turėjo progą pasireikšti, parodyti savo gebėjimus, bet ir pajusti mus visus vienijantį bendrystės, gerumo, atsakomybės jausmą. 

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos moksleiviai buvo įtraukti į Kalėdų miestelio reikalus kiekvieną dieną: prekiavo pačių pagamintais dirbiniais, vakarais vaišino miestelėnus arbata ir meduoliais, o finalinėje šventėje puikiai atliko Trijų Karalių vaidmenį. 

Visos rajono mokomosios moksleivių bendrijos turėjo progą ne tik parodyti savo gaminius, užsidirbti, bet ir pademonstruoti gebėjimus verslauti, prekiauti, reklamuotis. Po kalėdinės mugės Lazdijų mieste jie jau žino, kurie jų gaminiai yra paklausūs, galbūt juos patobulins, pagamins daugiau, pasiruoš ir dalyvaus kitose mugėse. 

Mačiau, kaip degė moksleivių akys, kai mokytojai juos kvietė dalyvauti Kalėdų renginiuose. Jie pasijuto svarbūs ir reikalingi, įrodė, jog moka, nori ir gali. Tai mus veža! Ačiū Kalėdų organizatoriams!

 

Audronė Pileckienė, Lazdijų M. Gustaičio gimnazijos mokytoja (,,Lazdijų žvaigždė", 2020-01-10)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Ir anksciau buvo labai grazu nereikia pilt nesamoniu.

pinigu svaistymas

Pasaulio pabaiga. Laisvi ir laimingi Lazdijai. Kas jau kas, bet kad Audronė, kurią pažinojau kaip gan teisingą ir gal net tiesmuką, taip giliai sulys valdžiai į..., kad tik pėdukės besimaskatuojančios matytųsi? Suprantu merę, sugrįžo iš sostinės į provinciją, nustebo, kad ir čia įžiebiama eglė, papuošiamas miestas, švenčiamos Kalėdos, Trys Karaliai. Merei visa tai pirmi kartai, nes ankstesnių ji nematė. Bet Audronė nematė ankstesnių švenčių? Manau tikrai matė, buvo švenčių ir geresnių ir prastesnių. Šiemetė niekuo ne išskirtinė. Bet gal ir išskirtinė. Persmelkta valdžios savigyra, žmonių baime ir pataikavimu. Tikrai laisvi ir laimingi. Permainos.

Pasirašau po kiekvienu žodžiu. Anksčiau Kalėdų nebuvo oi oi kokia mokytojos trumpa atmintis. 2018 metų Kalėdas mokytoja ir labai gyrė ale visokiom instaliacijom papuoštą aikštę. Įdomu jei neduok Dieve pasikeistų valdžia rajono,rajonui to nelinkiu,ką tada mokytoja ir vėl liaupsės nors tai būtų ir visai kiti politikai. Oi mokytoja mokytoja kokį pavyzdį mokiniams rodote...

Gerbiamas ar gerbiamoji, viskuo persmelkta, kaip tamsta rašai, Lazdijų visuomenė buvo prie Margelio ir dabar tie margeliniai (kaip ir tamsta) verkauja dėl prarastų privilegijų. O Audronė jau kelintą kartą keičia politinę orientaciją ir labai entuziastingai stengiasi atkreipti į save valdžios dėmesį. Kad su tokiu entuziazmu ruoštų mokinius egzaminams. Deja čia turbūt, daug sunkiau negu akcijose pasirodyt.

Va čia tai gražiausia...Va čia tai mokytojos "pozicija".

Aš ne mokytoja, bet man prieškalėdinis laikotarpis Lazdijuose irgi labai patiko, tai ką, turiu vistiek rėkti kad blogai? Jau tas ,,nuomonių reiškimas'' komentaruose, pasidarė kažkoks užkrečiamas. Manau, nei ankstesnis meras, nei dabartinė, eglutės nepuošė ir šventinių programų nekūrė, tam yra kultūros darbuotojai, kurie dirba tikrai išradingai ir profesionaliai, o va tie komentuojantys parašykit, kaip Pileckienė, savo nuomonę viešai, pažiūrėsim iš kur čia tokie išlavinto skonio esat.

Labai daug bendruomeniu ir kulturos namu pasipuose aciu jiems. Audrone kazkaip as jus vertinau kitaip dabar nepykit nusiritot jus man zemai. Kvepia padlaiziavimu , nors ir prie margelio buvot visuomet isgirta dabar krito jusu autoritetas mano akyse. Nepykit.

Nesuprantu ką čia ta Pileckienė parašė blogo - kad gražu buvo. Gal praeitais metais tos prieškalėdinės prekybos nebuvo, gal mokiniai mažiau buvo įtraukti, bet juk realiai taip ir buvo, bet matau čia rašo tie kurie nežinia kur juda.

Kokia mugė, siaubas kainos, pasipinigavimas eilinis verslininkams, o mums kas?! Meduoliai kažkas stebuklo buvo? Nereikia čia tokių nesąmonių iš mūsų daryti. Eilinį kartą valdžios pasireklamavimas!! Kur tik pasisuki visur valdžios galva laikraščiuose, internetuose, atrodo, kad tik ji viena dirba ir šventę Lazdijuose daro... Mes paprasti žmonės, tik nuoširdumo ir draugiškumo daugiau mielieji vieni kitiems.

Tai kad tavo komentaras jokiu draugiškumu ir nuoširdumu net nekvepia ir žodis ,,mielieji'' prie tokio teksto visai netinka nes kiek matau vien nepasitenkinimas ir pavydas veržiasi.

Ohooo, šita be muilo sulenda visoms valdžioms. Tai kelintą partiją įdomu keis

nu jo - labai nustebau kai ta mokytoja tapo judėtojų sąraše rinkimuose ir aršiai kovėsi toj barikadų pusėj ir dabar savo akimis netikiu kaip gražiai jau šliejasi prie kitų - tų kas laimėjo rinkimus. Na suprantama kur naudingiau ten ir...., bet ji mokytoja... į ką tada lygiuotis mokiniams??? O gal tai šiuolaikiškas pavyzdys???

Ji sarase buvo tik bendru sutarimu o kovesi uz koncervus

nu jo, visapusiška aktyvistė

Hello my loved one! I wish to say that this article is amazing, nice written and include approximately all important infos.<br> <br> I would like to look more posts like this .<br> <br> <br> <br> Here is my blog post ... <a href="https://affect-your-health.blogspot.com/2022/02/how-to-redeem-roblox-gift-card.html">Redeem Roblox Gift Card</a>

work from home careers<br> <br> work from home jobs for seniors<br> <br> commission rates for pharmacy affiliates<br> <br> affiliate marketing for senior health bloggers<br> <br> <br> <br> My page <a href="https://www.thewarlockname.com/forums/users/alfieblevins17/">Register for PharmEmpire affiliate program</a>

Thanks for finally writing about > Komentuoti | Lazdijų žvaigždė < Loved it!<br> <br> <br> <br> my blog ... <a href="https://1makeupme.blogspot.com/2022/03/2022.html">Современный макияж: Модный макияж в 2023 году</a>

Kaip šiandien prisimenu pernykštę eglę, su visai ne reklaminiu stendu: "pirmyn, kartu mes galim" ir dar rodykle eglės link... Kaip gerai, kad kai kurie dalykai ištirpsta su pernykščiu sniegu... Deja, chameleonai (ne gyvūnai) išlieka...

Audrone man geda skaityti ne mere puose egle o kulturos darbuotojai ir jie ta daro kasmet. Gal kai sumazes mokyklu va tada mokytojai supras kad nevien jie dirba.

Discounted Metformin online without prescription Cheap diabetes medication<br> <br> Buy Metformin online at a discounted price without a prescription for diabetes Diabetes medication for sale online<br> <br> <br> <br> My web site; <a href="http://topds.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=36380">Score some sick discounts on diabetes drugs online</a>

Papuošta eglė ir instaliacijų mieste yra ne pirmi metai. Gal kiek politinės reklamos tarp dekoracijų mažiau. Normalu, kad kiekvienais metais kažkas naujo sugalvojama, taip ir turėtų būti. Tačiau niekaip neišeina pasakyti, kad aikštė ir eglutė buvo gausiai lankoma, matyt jau tokie lazdijiečių įpročiai. O dėl mugių nėra ko girtis, suvežti verslesni vaikai iš mokyklų šalo ir mažai kas į jų prekes dėmesį kreipė. Ir šios idėjos užmanytojai jau kelintas kartas net nepasivargina aplankyti prekiaujančių vaikų. Tai gal ir to verslumo vaikų ugdyti nereikia...

visko reikia, viskas gražu, o kas naujo buvo tai puiku, tad ir pasidžiaukim, kad gražios šventės buvo.

Tokių Kalėdų, nebuvo, tokių išleistuvių nebuvo, nieko nebuvo. Gyvenom tamsoje, balanos gadynėje. Bet atvarė Vilniaus saulė ir nušvietė tamsias rajono pakampes. Svarbu kaip ir visais laikais, kad yra kam šlovint, bus atsižvelgta. Ruoškite, Audrone, naujus tekstus. Ne už kalnų nauji rinkimai, nauja valdžia.

Na jo primale s.... Vilniuje, tai ,kad nebutu išvyta su v... bilietu, parmove iLazdijus toliau malti.Dagyvenome o j.....Klejau eik tu vadovauti.

o tai jau gali kas nori eit vadovaut nei rinkimų nereikia??? galvok ką rašai.

Klejus jau su margeliu vadovavo dabar turime tai ka turime....

Margelis vadovavo tai dabar turime ką turime. Čia tai visiems aišku.

Nevienas margelis vadovavo tu apsidairyk visi tie patys klejai sujetos rudienes pledienes..... ir dabar vadovauja.

affiliate programs for maternity products<br> <br> ayurvedic supplement affiliates<br> <br> home office setup for health bloggers<br> <br> natural supplements affiliate programs<br> <br> <br> <br> Look at my blog - <a href="https://academy.etrainhealthcare.com/blog/index.php?entryid=164392">health blog affiliate marketing case study</a>

Parsidavei ? O buvai judėjimo saraše ? Kas tau , atsitiko? Kodėl garbę atidavei? Nusivyliau tavimi !

Mokytoja tik parašė savo nuomonę. Padėkojo už gražią šventę. Nieko daugiau...

Šitos mokytoikos darbai labai skiriasi nuo žodžių. Kas moko mūsų vaikus?

Mokytoja turėtų ne po judėjimus lakstyt, o vaikus mokyt. Nereikėtų korepetitorių.

how to make extra money as a retired physician<br> <br> home-based business without investment nursing entrepreneurship ideas<br> <br> part-time work for telepharmacy pharmacists<br> <br> <br> <br> my page :: <a href="http://www.ypmelody.com/viewthread.php?tid=63721&extra=">medical professionals money-making strategies</a>