Mobilusis laiškininkas Lazdijų rajone - nuo sausio 28 d.: atsakymai į aktualiausius klausimus

 

Lazdijų rajone mobilūs laiškininkai veiklą pradės šių metų sausio 28 d.

Lieka rajone nepertvarkyti 4 paštai - Lazdijų, Seirijų, Leipalingio ir Veisiejų. Bus pertvarkyti 7 paštai: Kapčiamiesčio, Krikštonių, Krosnos, Šeštokų,   Šlavantų, Šventežerio, ir Lazdijų 1-asis kilnojamasis paštas

Iš viso rajone dirbs 10 mobiliųjų laiškininkų: 7 kasryt išvažiuos iš Lazdijų, 2  - iš Seirijų ir 1 iš Leipalingio pašto.

Lietuvoje numatyta laiškininkams skirti 440 naujų tarnybinių automobilių.

Šių metų rudenį Lietuvoje gyventojams paslaugas pradės teikti mobilus laiškininkas. Tai II mobilaus laiškininko projekto etapas – prieš 2 metus mobilus laiškininkas pradėjo veikti 12 kitų Lietuvos savivaldybių, nuo šių metu spalio 1 d. ir lapkričio 5 d. – dar 10 savivaldybių. Paštas dar niekada nebuvo taip arti gyventojų, nes nebe pastarieji eis į paštą, tačiau paštas pas juos atvyks suteikti visų pašto paslaugų. 

Įgyvendinus mobilaus laiškininko projektą, kaimiškų vietovių paštai bus pertvarkomi, miesto paštai liks nepakitę. Įvedus mobilaus laiškininko projektą, nereiškia, kad kaimiškų vietovių gyventojai liks be pašto paslaugų – 1 metus vyks pereinamasis laikotarpis, kad gyventojai priprastų prie pokyčių: įprastas paštas jų miestelyje dirbs trumpiau, jo patalpose tam tikromis valandomis lauks mobilus laiškininkas, kuris suteiks visas pašto paslaugas. Po pereinamojo laikotarpio liks tik centrinis paštas, iš kurio kasryt pas gyventojus išvyks mobilūs laiškininkai.

Įgyvendinus šį projektą, klientai lengviau gaus pašto paslaugas, nes patiems nebereikės eiti į pašto skyrių – laiškininkas atvažiuos pas juos į namus, darbuotojams padidės darbo etatai, jie gaus naujus tarnybinius automobilius ir išmaniąsias planšetes, tad visos operacijos vyks sklandžiau ir greičiau. Jau dabar 70 proc. visų pašto paslaugų vykdoma per laiškininkus, tad didesnio pokyčio gyventojai nepajus.  

Kaip išsikviesti mobilųjį laiškininką?

Mobilųjį laiškininką išsikviesti į namus galima dėl šių pašto paslaugų: norint išsiųsti laišką ar siuntinį, registruoti siuntą ar pageidaujant, kad registruotoji pašto siunta į namus būtų pristatyta pakartotinai. Taip pat per mobilų laiškininką galima užsakyti leidinių prenumeratą, sumokėti mokesčius, gauti įvairias socialines išmokas ir pensijas. 

Norint išsikviesti mobilų laiškininką, reikia skambinti bendruoju Lietuvos pašto informacijos numeriu 8 700 55 400 arba rašyti el. paštu info@post.lt ir operatorius užregistruos iškvietimą. Laiškininko iškvietimas nieko nekainuoja. Prieš atvykdamas laiškininkas klientui pasiskambins, kad planuojamu laiku jis būtų namuose. 

Kaip atsiimti siuntą, gavus pranešimą?

Jeigu laiškininkui pirmą kartą nepavyko pristatyti siuntos, jis atspausdins informacinį pranešimą ir paliks jį gaunamųjų laiškų dėžutėje. Siuntą galima atsiimti keliais būdais:

Išsikviesti mobilųjį laiškininką į namus, užregistruojant telefonu 8 700 55 400 pakartotinį siuntos pristatymą. Ši paslauga papildomai nekainuoja. 
Nuvykti į paštą ir atsiimti siuntą. Apylinkės paštą galima sužinoti paskambinus į Kontaktų centrą arba pasižiūrėjus tinklalapyje www.lietuvospaštas.lt. 

Ar galiu išsikviesti mobilųjį laiškininką siuntą pakartotinai pristatyti šiandien, o ne rytoj?

Mobilieji laiškininkai, dirbdami savo darbą, per dieną turi apvažiuoti numatytą maršrutą: aplankyti juos telefonu išsikvietusius gyventojus ir tuos, pas kuriuos turi užsukti įprastai, pristatydami pašto korespondenciją ir prenumeruojamus spaudos leidinius, pensijas. Dėl suplanuoto grafiko ir laiko planavimo mobilieji laiškininkai tą pačią dieną pakartotinai siuntos nepristato, tai jie padaro kitą darbo dieną po iškvietimo. 

Kaip užsiprenumeruoti spaudos leidinį?

Mobilusis laiškininkas paslaugas teikia įvairesniais būdais nei anksčiau, todėl ir užsisakyti spaudos leidinio prenumeratą galima pasirinkus klientui patogiausią būdą:

1. Kai mobilusis laiškininkas paslaugas teikia atvykęs į kliento namus. 
2. Kai mobilusis laiškininkas atvyksta į namus iškviestas telefonu 8 700 55 400 dėl pašto paslaugų. Tuo pačiu jis suteiks ir visų kitų klientui reikalingų paslaugų, tarp jų – ir spaudos leidinių prenumeratą. 
3. Kai mobilusis laiškininkas klientų laukia specialioje paslaugų teikimo vietoje numatytu laiku, kuris yra nurodytas ant viešai naudoti skirtos (geltonos) pašto dėžutės. Tiksli laiškininko paslaugų teikimo vieta bus nurodyta seniūnijos skelbimų lentoje. Taip pat ją galima rasti tinklalapyje www.lietuvospaštas.lt. Paslaugų teikimo vietoje neimamas prenumeratos užsakymo mokestis. 

Taip pat užsisakyti spaudos leidinių galima Lietuvos pašto tinklalapyje www.prenumeruok.lt arba paskambinus klientų informacijos telefonu 8 700 55 400, arba parašius info@post.lt ir atlikus bankinį mokėjimą klientui patogiausiu būdu.

Ar pasikeis spaudos, pašto korespondencijos siuntų ir pensijų pristatymas į namus?

Prenumeruotų spaudos leidinių, pašto korespondencijos, pensijų ir socialinių išmokų pristatymas į namus vyks taip, kaip ir dabar – laiškininkai ir toliau įprastai atlieka jiems skirtą kasdienį darbą. 

Lietuvos pašto inf.

Autorius: 
"Lazdijų žvaigždės" inf.

Komentarai

Mere ko tyli stabdyk sita nesamone mobilius pastus.

Merė dabar mokyklų reformą daro.Žada šviesų rytojų mokytojams uždarinėdama mokyklas.

Mere net nesistengia stabdyt pastu uzdarymo,nei mokyklu ,cia nieko neliks greitu laiku ,nes valdzia siekia viska sunaikint

Gal ir gerai iš dalies. Bus galima sumažinti nenaudingus pašto darbuotojus. Bet per kiek laiko laiskininkas atvyks į vietą? Ar bus patogu dirbantiesiems? Ir kam ši reforma naudinga iš tiesų...

Ačiū, bet nežinau kam? Jau dabar šeštadienio laikraštį atneša pirmadienį. Spaudą kiekvieną dieną atneša tik po pietų. Ne kiekvienas senas žmogus gali nueiti nusipirkti. Dar kartą ačiū gal partijai, o gal..., kad pirmas žingsnis į gerovės valstybę jau žengtas.

Bus daugiau bedarbių ir neįmanoma tokių didelių teritorijų apnesioti cia reikia būti robotu kad viską suspėti bus daug chaoso ir dar daugiau nesusipratimu sunkiausia bus žiemą

Nieko jau dabar pastininkai neuzsakineja laikrasciu kad nereiketu nesioti.

Svetačkų Ruseckienį įsodinkit į mašinukį. Važinės ir rėks, kad reikia permainų,

Kad Svietačka atsisakė pati dirbti pašte.Ji jau turi kitą darbą.Mašinėlę naują pasiūlė Vilnius pačiai pirmai.Tik deja jos niekaip nenori išleisti iš darbo.

oi oi pačiai pirmai, net juokas ima. Svarbiausia rajono pačtininkė cha cha cha

Skrisk į Egiptą tik nepamiršk su savim hah.

O Svetočka dar ir melagė, nors nieko naujo

Kiek zinau tai ne tik Svietacka atsisake dirbt ,o visas pastas ,juk masina ne stebuklas

Nu geras daila lakste kad tik margeli nuverst ir stai pastas uzdaromas. Kodel mere nepadejo pasto islaikyt? Nesvarbu turbut pastininkai dabar jai?

Pilna debilų ant šito svieto.Rašo nesamones.Savo visokias intrigas aiškinkitės namuose .Parodot tik savo nulinį intelektą ir žemą kultūrą.

oi su Svietačka bus bėdos ir intrigų. Jai per prasta važinėt mašinukėj, jai reikia sėdėt už staluko, tep sakanc ji cik vadovauc nori, kavukį pagert, papletkavot ir svarbiausia apie visus žinot. Tep cypavo, lakstė agitavo, kad cik Margelio neliktų. O dabar pačtui jos chaną.

Čia tai teisybė

Ko jus ta Svietacka puolat?Pasiziurekit kiekvienas i save ,dauguma jusu varet ant Margelio,issirinkot ka norejot,kiek zinau mokytojai pamoku metu vaziuodavo atostogaut i kitas salis,o kas liecia pastu uzdaryma- tai cia jau kentes patys zmones pagalvokit kaip ir kada gaus senjorai ir ligoniai pensijas,kada gausit siuntinius,spauda,,be to nevisi laiskininkai blogai dirbo, yra tikrai nuosirdziai dirbanciu laiskininku kurie verti pagarbos,ir as visu musu gyventoju vardu nuosirdziai sakau ACIU saziningiems laiskininkams,ir labai noretume kad pasiliktu musu gerbiama laiskininke ,bet valdziai kaip ir visur nereikalingi saziningai dirbantys zmones .Pagaliau susivienykit visi ir kovokit uz padorius, saziningus darbuotojus o ne liekit pykciu vienas ant kito

Tai reikia vairuotoju autobiliui? Ar pats vaziuos pastininkas.

Kodel niekas gyventojams nieko nepaaiskina kur kokis pastininkas dirbs, kazkaip viskas slaptai. Gal vertejo aklausa atlikt kuri pastininka palikt o kuri atleist, nes pasitaiko pastininku nemandagiu, pasikelusiu ir t.t.

Kaimuose like po kelis gyventojus,kurie laikskrasti gauna viena kart savaite.pastininkai gauna nauja automobili skundziasi tokiais pervargusiais kad nenori nieko daryt,sarmata.visos salygos tik dirbk,juk nereikia 16 val diena dirbt be poilsio.

Pasiziurekit pas kai kuriuos pastininkus issilavinimo nerasta.

Tai gerai tas paštas ir bemoksliams yra vietos. Gali patys užsidirbt, nereik ponios Žaliosios carienės kaulo prašyt.

Gali dirbt ir uzsidirbt,bet nenori

O jus zinot kokiom salygom jiems reiks dirbti? Manau kad ne, bet pamazgas vistiek pilate ant visu laiskininku.Jei pas jus tinginys dirbo tai dar nereiskia kad visi tinginiai.Musu laiskininke tikrai darbsti sazininga ir nenoretume kad pasikeistu bet musu nieks neklausia

Kaip jie aplkausas darys kad normalus zmones nesutinka su nezmoniskom salygom dirbt,o priima tuos kurie teisti,ir dirbs bet kaip,

Jums niekas nieko ir neaiskins ir neklausines apie darbuotojus ,nes normalus nesutinka dirbt beprotiskom salygom ,kurie pasilieka dirbt iseina padirbe vos 1men. Ar cia normalu 150km ir 500zmoniu aptarnaut

Prie margelio pastininkai rinko parasus kad tik pastu neuzdarytu ir kazkiek issaugojo o dabar visi tyli , dziaugiasi kad tik ne ji pati atleido o kita. Is meres ir tyla, klejus su saulium ir tyli kazkas baisaus sitaip nesiskaityt su zmonem.

Saulius visada tyli.Nors jį mažai kas rinko.

Bet prisiminkit koks Klėjus buvo prieš rinkimus. Vos ne ant bačkos su savo pažadais ir ateities vizijom raizgė visiems galvas. O dabar ?

Nesiskaitymas jų tik iki ateinančių rinkimų.