J. Stankevičius: šventinio pyrago dalybos sugriovė žmonių pasitikėjimą valdžia

Pasirodo, garsusis naujosios valdžios porinkiminis šūkis, kad savivaldybės biudžete palikta didelė skylė, buvo tik skambus pareiškimas, tinkamai neįsigilinus į savivaldybės biudžetą. Po vienos nakties atsikėlusi naujoji valdžia persigalvojo, kažkur savivaldybės biudžeto skylė dingo ir tada prasidėjo tyliosios šventinio darbuotojų pyrago dalybos – premijos. 
Sutinku su tuo, kad daliai darbuotojų metų pabaiga darbe yra itin laukiama, o vienu pagrindinių akcentų tampa metinės premijos už visus 12 mėnesių nuveiktus darbus. Darbuotojų metinės premijos – labai svarbus darbuotojus motyvuojantis veiksnys, tačiau nevienodai ir netinkamai  paskirstoma premijų sistema gali sukelti nepasitikėjimą darbdaviu, pakenkti reputacijai ir sukelti darbuotojų nepasitenkinimą. Darbuotojai tampa nemotyvuoti stengtis ir dėti daugiau pastangų. Dar blogiau, kai aukščiausio lygio vadovams išmokamos didžiausios premijos. Tokiu atveju darbdavio reputacijai gali būti padaryta didelė žala.
Labai džiaugiuosi, kad savivaldybės įstaigų darbuotojai, kaip ir kiekvienais metais, gaus premijas. Viskas čia būtų gera ir nuostabu, tačiau apmaudu, kaip neproporcingai ir netolygiai premijos buvo paskirstytos. Pagal ką ir kaip premijos paskirstomos, kokiais kriterijais remiantis, iki šiol neaišku: pagal grožį, partinę liniją, lojalumą valdžiai ar ką kita? Sunku šioje vietoje būtų surasti ir juridinį pagrindą, kai vienam tos pačios srities darbuotojui, atliekančiam tas pačias funkcijas, skiriama 40 eurų, o kitam – 700 eurų. 
Premijos švietimo įstaigų darbuotojams paskirstomos nuo 0 iki 40 procentų intervalais, o kitoms savivaldybės įstaigoms – iki 20 procentų. Viešųjų įstaigų Socialinių paslaugų centro, ligoninės, Lazdijų PSPC darbuotojai, tikėtina, išvis nieko negaus. Apmaudu, bet pyrago dalybos palietė ne visus, nors šių įstaigų darbuotojai ne mažiau svarbesni už kitus. Lazdijų rajono savivaldybės darbuotojams skiriama nuo 0 iki 3000 Eur, o kai kuriems savivaldybės vadovams – didžiausi premijų dydžiai. Toks skirstymas į nuskriaustuosius ir išrinktuosius veda prie darbuotojų suskaldymo ir visuotinio pykčio.
Šiuo metu savivaldybėje nėra objektyvios darbuotojų skatinimo sistemos. Premijas turėtų gauti valdininkai už gerai atliktus darbus, įvykdytus ar net viršytus metinius planus, galbūt pagal tai, kiek metų esi išdirbęs. Taip pat dėmesį reikėtų atkreipti į gyventojus, kaip jie vertina valdininkų darbą. Jeigu darbuotojas sulaukia skundų, priekaištų, tad vertėtų apsvarstyti, kaip jis vykdo savo pareigas. Šiuo metu pakanka gerai sutarti su tiesioginiu vadovu ar direktoriumi ir premija tau garantuota. Nesant objektyvios sistemos su nustatytais konkrečiais kriterijais, siūlau premijas skirti visiems darbuotojams vienodo dydžio.
Jonas Stankevičius, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys ("Lazdijų žvaigždė", 2020-01-03).

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Jonai ruoskis ateinantiems meru rinkimams , reiks uz tave balsuoti.

nu jau kaip prie magrelio buvai prilipes,tai jau buvo kieta valdzia.jaunas vyras ir jau neigalus niekur tik savivaldybej.

Hello, i think that i saw you visited my blog so <br> <br> i got here to return the favor?.I am attempting to to find things to improve my website!I guess its ok to make use of some of your ideas!!<br> <br> <br> <br> <br> <br> My site - <a href="http://shinsungseal.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=30221">mometasone sans ordonnance en Suisse</a>

Taip tikrai, Jonai, tik už tave.Gana jau mūsų šitai panelei dalinti ,,premijukes,, saviems.

Balsavau už Miškinienę,bet jau atsikandau jos politikos.Kur jos žinios iš Afrikos?Dabar gal į Marsą skris.

Oj tu Jonai,Jonai,kam čia įdomi tavo nuomonė,gal nieko nesakyk ir negrįžk į Lazdijus,jau kaip nors ir be tokio protingo išgyvensim.Laivas skęsta,žinai kas pirmas iš jo bėga.

Numatyta pradėti mokyklų uždarinėjimas.Atsiras vėl nauji bedarbiai.Kiek jau galima.Nusivyliau mūsų nauja mere.Opozicija kodėl šiuo klausimu tyli.Gal nežino o gal pritaria?

Tai , kad tos opozicijos nėra , jau gal sulindo į krūva , ar tupi kamputyje lyg sterilizuoti. Margi tu gal jau atsibusk ir pradėk kovoti, o gal bijai ko nors.

Very soon this website will be famous among all blogging and site-building users, due to <br> <br> it's pleasant content<br> <br> <br> <br> My web blog; <a href="http://vn.innern.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=548737">wellbutrin para comprar sin problemas</a>

Teisingai Jonai! Palaikymas yra!

Mero pareigoms tinka Morkūnas,A.Čiurlionis. Vat imsim ir turėsim naujus merus.Ir ką?

Tik už Artūrą Čiurlionį.Šaunu!!!

Ruoškitės direktoriau rinkimams.Reiks už Jus balsuoti.

Ko tu, Jonukai, dar dairaisi į tą Lazdijų savivaldybę, gal malonu gerus laikus prisiminti, kaip jūs premijas dalinotės ir savus darbinotės? Jau tie laikai negrįš.

Kad mamytė liepia dairytis.Mamytė dar ne visus sudarbino.

PharmEmpire promo code for affiliates<br> <br> pharmacy affiliate commission<br> <br> Finding the right supplements affiliate program for you<br> <br> supplements for immune system affiliate program<br> <br> <br> <br> Here is my homepage <a href="http://redvirtual.economiafamiliar.gob.ni/groups/are-you-looking-for-a-way-to-earn-money-while-promoting-health-and-wellness-products-1981375838/">PharmEmpire referral program</a>

Kvepia priešlaikiniais mero rinkimais.To dar nebuvo Lazdijuose.Pažiūrėsim kiek bus registruota bedarbių darbo biržoje.

Gaila zmoniu tu kurie nespejo prisiplakti prie meres ir labai graudu kad tie turejo po kelis etatus prie margelio ,spejo prisiplakt prie meres ir dirba po keleta etatu.gal visiem palik po etata jei patys nesusipranta isvyk.

Taip labai gaila tų žmonių , ypač jaunų,tik pradejusių savo darbinę karjerą,kurie neteko darbų ,dėl politinių kovų rajone. Tačiau nereikia teigti ,kad nukentėjo vien tik judėjimui priklausę asmenys ,nukentėjo ir kitų partijų esami ar buvę nariai.Kai kurie iš jų dėl pravestų keršto akcijų ,kai politikai pliekėsi dėl vietos po šia saule, manydami ,kad gyvena ir amžinai gyvens šiame pasaulyje ,nes valdžia juos tikrai padarys nemirtingaisiais,net su magistro diplomais nukeliavo į užimtumo tarnybą.Kiekvienas tas žmogus patyrė emocinį stresą,pablogėjo finansinė padėtis ,pagaliau krito jų savivertė,kad jie kažką dar gali nuveikti naudingo ,nes pasijuto nereikalingi savo gimtinėje.Gerb pozicija ir opozicija ,atminkite,kad nieko nėra amžino ir žaisti žmonių likimais niekam neduota teisė.Įžeidinėjimais spaudoje ,epitetų klijavimais nieko nepasieksite(Mt 7,12 Tad visa, ko norite, kad jums darytų žmonės, ir jūs patys jiems darykite; nes tai Įstatymas ir Pranašai”.)

Labai protingai parašyta.

Kažkaip šviečiasi čia, kad Jonukas eis į mero rinkimus. sėkmės

na gal ne Jonukams tokie postai kaip mero, bet ir ne čia siūlomiem artūram su arūnais- gi jei žmonės artimiausius žmones šeimose išdavė tai politikoj jiems jūra iki kelių, aš taip manau.

Ir Artūras ir Arūnas ir Jūratė tinka.Jonukas tegul dar paauga.

Prasideda kelnaičių matavimai.Ar jau taip išsigandot?Gyventojai nuspres kas tinkamas o kas ne.Juodindami kitus juodinate tik save.

Tinkamas i merus butu salatka, protingas zmogus.

tai protingas jeigu tiek metų caro klapčiuku išbuvo manom užteko abiem

Va čia tai tiksliai, geriau nepasakysi

Pritariu.Protingas žmogus ,bet su ,pirmyn,nusirito atgal.

Už Čiurlionį.Ruoškitės rinkimams.Teks už jus balsuoti.

Salatka.

Būsimi Lazdijų merai Jūratė Juodzevičienė,Artūras Čiulionis.

Nu jau žmonės, nejuokinkit palikit Čiurlioniui kaimo pletkus aiškintis, o ne mero kėdę matuoti.

Gerb.Jūs taip rašydami jau pletkais užsiimate o Čiurlionio požiūris visai kitoks.Pabendraukite su juo ir pamatysite jo požiūrį į viską.Jis turi kuo domėtis.

Ką norės gyventojai tą ir rink tik ne Jonuką nes ne tiek Jonukas nori šios kėdės o jo ?.Prisikalbat komentaruose o vėliau bijot prisiimti atsakomybę už savo žodžius. Vieną kartą paklosit nemenką sumelę teisme ir galvosit ką rašot komentaruose.

Tamstai pletkai labiau rūpi nei bet kam kitam.Matosi kieno kaimynė esi ,kad taip gerai žinai.Pletkininkė iš didžiosios raidės esi ponia L.

Vilmutė Danauskienė galėtų kandidatuoti į mero vietą.

Čiurlionis yra visų Lazdijų rajono mokyklų ir visų laikų geriausias direktorius.Turiu pagrindo tą rašyti.Todel ir meras gali būti labai geras.

Kad mokyklai vadovauja gerai, tai nereiškia, kad ir rajonui gali vadovauti.

Rajono gyventojai nuspres kas gali o kas ne.Kurkit darbo vietas o ne naikinkit.

Nuo kada savivaldybė kuria darbo vietas? Paprastai darbo vietas kuria verslas! Susiprask jei tau adapteri nesuprantama!