A. Mikelionis: aštuoni naujos Lazdijų valdžios mėnesiai netapo gera pradžia

    Turbūt niekas nesiginčys, kad svarbiausiu šių metų įvykiu Lazdijų rajone tapo savivaldybės tarybos ir mero rinkimai. Po jų iš esmės pasikeitė Lazdijų rajono valdžia. Į ją atėjo vadinamoji permainų koalicija, kurią sudarė beveik visos politinės rajono partijos, kurios susivienijo prieš daugkartinio rajono mero A. Margelio vadovaujamą nepartinį judėjimą ir jį patį asmeniškai. Nauja Lazdijų rajono mere tapo „žaliųjų valstiečių“ atstovė Ausma Miškinienė.
     Naujosios Lazdijų rajono valdžios ašimi tapo „žalieji valstiečiai“ ir konservatoriai. Žiūrint į tokią sąjungą Lazdijuose apėmė keistas jausmas, nes Lietuvos Seime šios politinės jėgos yra aršios priešininkės. Tad kas paskatino „valstiečius“ ir konservatorius susivienyti Lazdijuose? Neabejotinai ši meilė buvo tik dėl išskaičiavimo, t. y. dėl valdžios postų. Bet „valstiečius“ ir konservatorius taip pat suvienijo baisi neapykanta buvusiam merui A. Margeliui. Visa naujos koalicijos rinkimų kampanija buvo pagrįsta neapykanta minėtam Lazdijų rajono politikui, o jos metu buvo išlieta itin daug kritikos A. Margeliui. Politinės Lazdijų rajono partijos, kurios vėliau sudarė valdančiąją koaliciją, žadėjo aukso kalnus Lazdijų rajono rinkėjams. 
    Iš jų itin išsiskyrė „žalieji valstiečiai“ ir jų kandidatė į Lazdijų rajono mero postą A. Miškinienė. Bet stebint „valstiečių“ ir ponios Ausmos rinkimų kampaniją apėmė deja vu jausmas, kad jos retorika ir turinys kažkur jau matytas ir girdėtas. Rinkimų kampanija kaip du vandens lašai buvo panaši į 2016 metais Lietuvos Seimo rinkimuose dalyvavusios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų retoriką ir turinį. Žinoma, „valstiečiai“ pagalvojo, kad kas suveikė Lietuvos mastu, suveiks ir Lazdijų rajono mastu. Pasirodo, žmonių atmintis labai trumpa. Juos valstiečiai „išdūrė“ 2016 metų rudenį, „išdūrė“ ir 2019 metų pavasarį Lazdijų rajone. Lietuvoje visi „valstiečių“ valdžios jau seniai atsikando ir nekantraudami laukia naujų Seimo rinkimų.
    Lazdijuose „valstiečiai“ su koalicijos partneriais ir merė A. Miškinienė per aštuonis mėnesius kartojo tas pačias Lietuvos „valstiečių“ klaidas, o merė A. Miškinienė elgėsi lyg „valstiečių“ idėjinio vado R. Karbauskio klonas. Iš pat pradžių merės rūstybę pajuto tie Lazdijų rajono savivaldybės darbuotojai, kurie priklausė A. Margelio vadovaujamam nepartiniam judėjimui ar buvo siejami su minėto politiko aplinka. Tad ilgai laukti nereikėjo ir per porą mėnesių darbą savivaldybėje ir jos įstaigose paliko apie dvidešimt darbuotojų. Kaip sakoma, išėjo savo noru, bet visi puikiai žinome, kas slypi už šių žodžių.
     Visi iš naujosios Lazdijų rajono permainų koalicijos ir jaunos merės A. Miškinienės tikėjosi gerų ir demokratiškų permainų. Bet nuo pat savo vadovavimo pradžios merė, švelniai sakant, savo elgesio ir kalbos maniera nemaloniai nustebino pavaldinius ir Lazdijų rajono savivaldybėje įsivyravo nemaloni darbinė atmosfera ir įtampa. 
     Nustebino ir merės A. Miškinienės reakcija į bet kokią žiniasklaidos kritiką ir savo padarytas klaidas. Net menkiausia kritika merę stipriai supykdydavo ir sunervindavo. Su žiniasklaida ji bendraudavo ir bendrauja lygiai kaip R. Karbauskis. Bet kokias publikacijas spaudoje apie jos padarytas klaidas ar pareikštas abejones dėl netinkamų sprendimų A. Miškinienė vadindavo ir vadina melu bei netiesa. Bet kokiu atveju kalta būdavo ne ponia merė, kiti Lazdijų rajono valdžios atstovai ar jos pavaldiniai, o pati žiniasklaida ir kritinių publikacijų autoriai.
     Toks nesugebėjimas ir nenorėjimas į kritiką reaguoti konstruktyviai ir tinkamai privedė prie visai apgailėtinų Lazdijų rajono valdžios sprendimų. Į vieno Lazdijų laikraščio rankas paskutinį šių metų mėnesį pateko savivaldybės raštas, kuriame savivaldybės įstaigoms rekomenduojama prenumeruoti tik vieną konkretų laikraštį. Tai jau pasikėsinimas į laisvą žodį, kuris yra demokratijos garantas. Liūdniausia, kad po tokio įvykio merė vėl išsisukinėja ir pasakoja nebūtus dalykus. Nejaugi taip sunku pripažinti padarytą klaidą? Tad telieka konstatuoti apgailėtiną faktą: aštuoni permainų koalicijos mėnesiai Lazdijų rajono valdžioje tapo prasta valdymo pradžia.

Algimantas Mikelionis
 

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Svarbiausia premijas išsidalinti....

Na, jos didenybė paskirstė premijas saviems ,kaip rašo DELFI .Idomu už ką ,kai kuriems veikėjams (oms) tokios įspūdingos tūkstantines sumos.Zodziu puota maro metu.

Man labai geda bet aleksonis, sabaliauskas ir krosnos ir seirijuir veisieju seniunai tikrai premiju buvo neverti. Mere gal tai atsidekojimas uz ju balsus bet tikrai nemanau kad uz ju darbus , ar ne vilma danauskiene pasidomek .

Tai kad jie už ją nebalsavo, lakstė net uždusę už Margelį. Va čia ir įdomumas - kuo tokie veikėjai sužavėjo naująją merę :))))

Jeigu Miškinienė kreiptų dėmesį į publikacijas spaudoj, tai manau konstruktyvią kritiką tikrai įvertintų, bet kiek skaitau, tai čia tik pamazgų pilstymas vykdant užsakymus.

Tai tamstos nuomone merės paliepimas Lazdijų savivaldybės įstaigoms prenumeruoti tik vieną laikraštį tėra pamazgų pylimas vykdant užsakymus? Merė pati šovė sau į koją, o jūs dejuojat, kad kaltas straipsnio autorius.

Teisingai rašoma, kad kaip Karbauskiui, taip ir Miškinienei dėl visko kas blogai kalti rašantys, o ne jie patys. Kur tai nuvedė Karabasą su jo chebra gerai matyti, tas pats laukia ir Lazdijų merės.

Gal ir nevisada teisus šis autorius, bet jau nuo naujos valdžios poelgiu šiurpu darosi. Gaila, kad už ją balsavau, labai apsirikau !

Premijos biudžetininkams - gerai. Tęsiamos geros tradicijos. Premijos ir seniau buvo diferencijuojamos. Pagal darbų sudėtingumą, svarbą ir kokybę. Nepatenkintųjų visada būdavo. Merė lankė ir nusipelniusius, ir vienišus žmones. Tai irgi geros tradicijos tęsimas.

Pavasarį, kai laimėjo rinkimus merė verkė dėl tuščio biudžeto, o jau žiemą premijoms išleido beveik ketvirtį milijono eurų. Tos premijos buvo visuomet, bet Lazdijų rajonui esant duobėje ir paprastiems žmonėms ne itin gerai gyvenant jos morališkai neatrodo teisingos. Todėl žmonės jomis ir piktinasi, nes tai atrodo kaip puota bado metu.

Jau atsibodo A. Mikelionio veidas ir jo tulžingos rašliavos. Kol dar buvo " Dzūkų žiniose," tai dar tiek to, nes juk jis gauna iš Margio gerą algą už pamazgų pylimą, bet kai jo veidas pastoviai jau ir" Lazdijų žvaigždėje", tai jau viršijo visas normas. Nors jau nuotraukos nedėtų...

Koks sutapimas, kad Mikelionis ir Margis vienos tautybės. Kiba arabai?

Galima būti kuo nori, bet baisesnių už gandragalvius žalius valstiečius ir jų gerbėjus nerasi visoje žemės planetoje.

Dabartineje apklausoje Judejimas "Pirmyn!Kartu mes galime"paskelbe Metu nominaciju nugaletojus.Kuris is ju geriausias? kai kurios nominacijos atrodo kaip neetiskas humoras. Ka gi, koks judejimas,tokios ir nominacijos.

kur pinigai uz plakata kodel nesedi nusikaltelis uz grotu

Vietoj vieno plakato rado kuo pakeisti!! Kita pakabino, ko čia verki? :)