Užkandinę įkūręs vyras sulaukė degalinių tinklo akibrokšto – klientai negali įeiti

Lazdijų rajono Nekrūnų kaime atidaręs greitai paruošiamo maisto užkandinę ir restoraną Arūnas Noselis nesitikėjo dėl to užsitrauksiantis vieno didžiausių Lietuvoje degalinių tinklų „Circle K“ nemalonę.

Viename iš aukščiausią nedarbingumo lygį turinčių Lietuvos rajonų 16 žmonių įdarbinęs vyras sakė, kad jeigu situacija nebus išspręsta, dėl „Circle K“ veiksmų turės uždaryti savo maitinimo įstaigas.

Pernai šalia „Circle K“ nusipirkau sklypą ir atidariau užkandinę „Fast Food & Pizza“. Metus dirbome, ir viskas buvo gerai“, – istoriją pradėjo pasakoti A. Noselis.

Vyras nusprendė plėstis ir toje pačioje teritorijoje įrengė restoraną. Praėjusį penktadienį buvo numatytas naujojo restorano atidarymas, tačiau ketvirtadienį vyras išvydo, kad jo naujasis restoranas ir užkandinė aptverti neįveikiama tvora.

Vieną dieną prieš restorano atidarymą kaimynystėje esanti degalinė „Circle K“ be jokio pranešimo ant sklypų ribos užtvėrė 1,5 metro aukščio ir 200 metrų ilgio tvorą, neįrengdama jokios vietos žmonėms praeiti“, – piktinosi verslininkas.

Vyras teigė, kad užtvėrus tvorą buvo smarkiai apribota užkandinės veikla. Jei tvoroje neatsiras vieta žmonėms praeiti, jis bus priverstas užkandinę uždaryti.

Apgaulingas planas

A.Noselis konsultavosi ir su Valstybine teritorijų planavimo ir statybos inspekcija, ir su Lazdijų rajono Architektūros ir aplinkosaugos skyriumi. Specialistų teigimu, netikėtai pastatyta tvora nepažeidža statybos įstatymo. Tačiau, A.Noselio teigimu, šiuo atveju galimai pažeidžiamas konkurencijos įstatymas.

Circle K" atliko degalinės rekonstrukciją, antradienį joje pradės veikti restoranėlis „Mexican“. Kad žmonės neitų pas mane, o eitų pas juos, jie užtvėrė tvorą. Degalinės rekonstrukciją atliekančio vadovo paklausiau, kieno nurodymu atsirado ši tvora, ir jis atsakė, kad tai buvo vienasmenė „Circle K Lietuva“ mažmeninės prekybos plėtros vadovo Zigmundo Kepalo iniciatyva“, – teigė A.Noselis.

Verslininkas pasakojo dalyvavęs ir pavasarį vykusiame „Circle K“ rekonstrukcijos projekto pristatyme, tačiau pristatytame rekonstrukcijos plane jokia tvora nebuvo numatyta.

Projektuotojos kelis kartus paklausiau, ar nėra numatyta įrengti tvoros ar panašaus statinio, nes projekte ji nebuvo pavaizduota. Projektuotoja atsakė, kad nei rekonstrukcijos metu, nei vėliau nėra planuojama įrengti jokios tvoros, kadangi tam nėra jokio reikalo, nėra nuo ko saugotis. Tada aš ir pasirašiau, kad su projektu susipažinau“, – kalbėjo verslininkas.

A. Noselis teigė buvęs perspėtas, kad „Circle K“ gali imtis panašių veiksmų.

Man daug kas sakė – ir tu, ir „Circle K“ pardavinėjate greitai paruošiamą maistą, todėl jie tau uždės tvorą. Nenorėjau tuo tikėti, nes jie per daug stiprūs ir galingi, kad aš su jais konkuruočiau“, – nuostabos neslėpė verslininkas.

Pažeista konkurencijos teisė?

Vyras tokį „Circle K“ žingsnį mato kaip sąmoningą konkurencijos šalinimą.

Konkurencijos įstatyme parašyta, kad draudžiama ūkio subjektams atlikti veiksmus, kurie riboja ar gali riboti konkurenciją, nesvarbu, kokio pobūdžio jų ūkinė veikla“, – teigė A.Noselis.

Vyras sakė norintis sužinoti oficialią „Circle K“ poziciją, ar šie veiksmai kilo siekiant apriboti konkurenciją, ar dėl saugumo: „Jei dėl saugumo, kad meškos ar kažkas kitas neužpultų, gerai – galiu tvoroje įrengti uždarinėjamus vartelius“.

Tačiau į A.Noselio laiškus „Circle K“ vadovai neatsako.

Konkurencijos taryba teigė, kad šio klausimo nagrinėjimas nėra priskirtas tarybos kompetencijai, nes tarp dviejų ūkio subjektų kilęs ginčas dėl tvoros susijęs su civiliniais teisiniais santykiais. Pasak tarybos atstovų, jei vienas ūkio subjektas mano, kad jo interesai yra pažeisti ir jis dėl to patyrė žalą, jis turėtų civiline tvarka kreiptis į teismą.

Teigia ne kartą padėję

Circle K Lietuva“ mažmeninės prekybos plėtros vadovas Zigmundas Kepalas teigė, kad degalinėms dėl jų veiklos pobūdžio taikomi ypatingi saugumo reikalavimai. Todėl, norėdama užtikrinti gyventojų saugumą, „Circle K“ komanda siekė riboti pėsčiųjų judėjimą, jog jis nesikirstų su transporto srautais.

Lazdijuose esančioje „Circle K“ degalinėje susiklostė padėtis, kuomet į degalinę atvykę žmonės pasistato automobilį už jos pastato ir eidami iki šalia esančių viešojo maitinimo vietų kerta teritoriją, tiesiog išlįsdami iš už kampo prieš važiuojančius lengvuosius automobilius bei sunkųjį transportą. Pasitaikydavo ir tokių vairuotojų, kurie savo automobilius palikdavo tiesiog ant įvažiavimo į degalinę, taip apsunkindami kelio matomumą ir kitų transporto priemonių judėjimą. Maža to, pėsčiųjų „tranzitas“ vyko degalų rezervuarų apsaugos zonoje, ko išvis negali būti. Pagal taisykles, rezervuarai turi būti apsaugoti atitvaromis ar kitomis priemonėmis, kad nebūtų galimybės jų pažeisti, taip pat būtina apsaugoti

žmones nuo potencialiai sprogios, degios aplinkos“, – situaciją komentavo Z.Kepalas.

Z. Kepalas neigė ir galimus konkurencinės kovos veiksmus.

Šalia savo verslą įkūrusiai įmonei prieš dvejus metus leidome savo sklype nutiesti ir elektros kabelių liniją, ir prisijungti prie vandentiekio trasos, todėl bandymas eskaluoti konkurencinės kovos klausimą yra visiškai nepagrįstas. Juo labiau kad šalia įsikūrusios maitinimo įstaigos turi savo įvažiavimą ir parkavimo vietas klientams, todėl šiuo aspektu jų verslo sėkmė nuo mūsų nepriklauso“, – kalbėjo Z.Kepalas.

Jo teigimu, Lazdijų „Circle K“ degalinė nėra vienintelė tinklo degalinė, kurioje įmonė yra įdiegusi fizinius sprendimus, padedančius padidinti saugumą ir išvengti eismo įvykių, finansinių žalų, žmonių sužalojimų.

Indrė Naureckaitė, lrytas.lt

Autorius: 
"Lazdijų žvaigždės" inf.

Komentarai

O kodel nori naudotis svetima infrastruktura, tegul naudojasi savo sukurta infrastruktura.

Tylėtu ir nesireklamuotu nors. Tikiuosi pagaliau visi kontrabandininkai su pragertom mordom ir smegenimis issikraustys is Lazdiju picerijos i savo kavine, tegu ten dauzosi snukius. Nes jau nera kur su seima nueiti. Isikure savo cirka, tegu ten ir sedi.

Buna pradzia. Buna ir pabaiga. Gamtos desnis. Visada.

Apie kokį čia „vyrą” rašo? Ar apie tą kontrabandininką išmestą iš darbo pasienietį? Aš irgi nuo jo atsittvečiau tik dar aukštesne tvora.

Slykstu skaityti, kas toks per persona tas Noselis?

Bėk pas ,,visagale,, mere ar pas tuos kaip rašė spauda, kurie pas tave sočiai pabaliavojo per atidaryma ir taip jau gyrė tave,gal paguos.O circle k pagyrimas 100 procentinis.

Šlykštu skaityt ,ne žmonės o kažkokie iki šaknų supuvę parazitai ,tas pavydas visus jus gyvus suės o 777gyvuos ir klestes , sėkmės ir stiprybės

O kodėl VMI neturi kausimų šitam geradariui rajono: Ar aitvarai sunešė turtus ? Gi VMI darbuotojas Vilk...s, jei tik buvai aukojęs prieš rinkimus iškart skambino, Ar deklaruota pas tamstą pajamos?

Žmonės, žmonės. Ne jūs kalbate gal o pavydas? reikia džiaugtis, kad žmogus stengiasi, kuria darbo vietas. Žmogui rūpi kiti. Asmeniškai nepažįstu verslininko A. Noselio tačiau labai palaikau, nes jis prieš CircleK stoja VIENAS su savo keliais darbuotojais, kur už CircleK sienos stovi virš 900 darbuotojų. Reikia džiaugtis kad yra tokių žmonių kaip šis verslininkas. o jūs tik ir galite savo liežuviais pamalti pildami purvą. Gėda, pavyduoliai...

Labai šauniai problemą išsprendė. Belko už kelis šimtus eurų tvoros projektą pasidaryti. Ko gero tokiai tvorai net kaimyno sutikimo nereikia.

Savo komentarą pradedu nuo retorinio klausimo. Kuris verslininkas savo verslą pradėjo nuo švaraus milijono? Tokie laikai buvo. Dabar žmonės turi savo gėlynus, parduotuves, kepyklas ir t. t. O tie, kurie buvo neapsukrūs, tingėjo ar bijojo rizikos, dabar visiems pavydi. Negalvokit nesu verslininkė, esu pensininkė, bet turiu savo nuomonę. Dar džiaugiuosi, kad Arūnas Lazdijietis ir palaikau jį, o Circkle neprapuls.

Jei Jūs, Aldona, sienos apsaugos darbuotojo kontrabandą laikote verslu, tai belieka Jūsų tik pagailėti. O Circle tik atsiribojo nuo jo.

Ar norėjot pasakyt, kad visi verslininkai pradėjo nuo kontrabandos, o sąžiningi dabar dirba už minimumą? Ar sąžinė dabar jau pervardinta tinginyste ?

Kodėl nepasidomi VMI už kokius pinigus namas ir auto,dabar jau verslininkas pasidare,kontrobanda!

Kiekvienas saugo savus pirkėjus. Degalinė vadovai teisingai pasielgė, apsitvėrė savo teritoriją, į A.Noselio teritoriją nepretenduoja. Tegul ir Noselis apsitveria savo teritoriją, kas jam neleidžia.

Na ok, viskas gal butu ir gerai, bet kai benzino koloneles tampa kavinemis, tai dejau malonuma, nes tokiose valgyklose iskyla problema susimoketi uz kura ir nesinori net jose pildis degalus.

Gudrus planas Noselio, pasinaudosiu degalines aikstele, degalinės kliantais, geras biznis kūrti nieko nereikia tik pastatyti kioska, ir laukti. Pasidaryk ponas verslininke savo parkavima,samdyk savo valytoja, ir atsivesk savo kliantus, tada paziurėsim kaip tau seksis biznis.

Uzsimane NNoserykle ant svetimo B..... pajodinet. Gudri bet isidirgino kaip reikia. P.S. Yra Padxia bus iR galas.

Šlykštu. Jei nemoki normaliai minčių reikšti, tai gal patylėk.

Tai pasistatyt reikia namą prie Noselio ir kai svečiai atvažiuos tai pas jį reikia eiti pašikti į toletą ir svečiai ant jo kiemo automobilius pastatys. Bet jeigu jis neleis tai labai blogai. Ant svetimo penio jodinėje. Savanaudiškumas tai liga. O tie jo šiknalaižiai tai besmegeniai.

Tai dabar legalizuoja kontrabandiniu būdu uždirbtus pinigus per kavines, sedėtų šikną suraukęs, o dabar dar laikraščiuose ''biednialina''. VMI ir kitos tarnybos dar Lietuvoje dirba ar jos jau panaikintos? Kiek galima tokias nesamones klausyti susikurti reikia savo infrastruktūrą ir nei tvora tau netrukdys. Dar ir taip degalinė leido 1 metus dirbti. Noselienė eidavo į degalinės tolėtą pašikti šlykštu ir vemti norisi.

Kokia dar ji ten po kelinto vyro pavarde ? Rolių krasavica ir tiek .

Nemanau, kad valdžios atstovams čia reikėjo eiti...

As irgi taip galvoju. Nereikia skiest, kad nieks nezino kas yra kas. Isvada viena-Lazdiju valdzios vyrai be moralinio stuburo. Tai ka jie gali rinkejams pasiulyt. Graudu.

Svarbiausia, kad Benius buvo su šakočiu.

paskaičius komentarus net baisu kiek pavydo,pykčio, pletkų. Ir vis etatiniai komentatoriai. Tai ką pavydas visai smegenis užvaldė? Per gyvenimą ko gero nieko nei sukūrėt, nei naudingo ko padarėt, tik sėdit ir laukiat pašalpų ir kruopų. Bet čia tai jau drąsūs, o ypač skaičiuot kitų pinigus, ir apkalbinėt kitus. Tokiems viskas negerai, nes esat tinginiai ir laukiat nukritusio kaulo.

Nei vieno pasalpinio cento negaves, nes uzdirbu savo protu ir rankom saziningai. Todel kontrobandistu neslovinu kaip jus sup...ti kaimieciai, atsilikeliai. Uz lango jums debilai kaip matau vis dar 90-ieji. Siulau varyt i Anglijos fabrikus, jus tik ten tinkami...Neterskit eterio.

Matyt mažokai uždirbi, kad toks tulžingas.

Kada kebabines uzdarymo svente? Taip, labai pavydziu :-) :-) :-)

Bailiai varo už akių ir anonimiškai ,tikros žemės kirmėlės

pavydas

Pavydas

PAVYDAS! RASO KOMETARUS NEIGEMUS TIK PAVYDUS UBAGAI NESUGEBA NIEKO TIK LOT. KAI PASIEKSIT KAZKA GALESIT KAZKA SAKYT!

Gal ir ubagas bet nor sazine svari.

Agne ir Arunas ACIU JUMS,KAD ESATE! KAD SUKURET TOKI RESTORANA AUKSTOS KLASES PAGALIAU LAZDIJAI TURI KUO DIDZIUOTIS. SVENTES PROGOS YVAIRIOS GYVA MUZIKA SUPER. ACIU JUMS. PAGARBA

Tai pagal tamsta cimakui p..... , o tai kur Ausma skalbs sav. Eurus.

Agne ir Arunas ACIU JUMS,KAD ESATE! KAD SUKURET TOKI RESTORANA AUKSTOS KLASES PAGALIAU LAZDIJAI TURI KUO DIDZIUOTIS. SVENTES PROGOS YVAIRIOS GYVA MUZIKA SUPER. ACIU JUMS. PAGARBA

Labai puikus restoranas ir kainos geros. Gojui noselę tikrai nušluostys. Kuo didžiausios sėkmės.

Bet ir šliužai. Patys kvietė į atidarymą Gojaus savininkus, o dabar patys stumia kad ten šūdas, o pas mus geriau. Tai ne brudai?

Ko jūs visi deginates...Circle degalinės Noselis nenuskriaude, ne degalais gi prekiavo...iš kur gavo pinigų....ten kur ir 90 proc. lietuvių, svarbu nenužudė nieko....ar ramiau būtų visiems jei stovėtų biržoje ant socialinių? Nebukit pikti prieš Kalėdas...gal tada visiems bus paprasčiau gyventi...o koks Noselis verslininkas geras ar blogas parodys tik laikas, o jeigu nepatinka jis kaip žmogus, tai nebendraukit. Visus su artejanciomis iš sostinės !

Tai kontrabanda yra šešėlis nemoka mokesčių į Lietuvos biudžetą nesurenkami mokesčiai ir akcizas. Todėl negali valstybė mokėti didesnių algų ir t.t.... Tai gal kontrabanda yra sveikintinas ir gerbiamas užsiėmimas, pas kai kuriuos intelekto nulis atsilikeliai. Tai nereikia žmogaus ir nužudyti yra LR įstatymai, kontrabanda yra nusikaltimas.

As ne uz nusikaltimus, bet rajone per 10 metu per ES fondu projektus praleista virs 100 milijonu Euru, is kuriu byrejo otkatai nuo 5 iki 30 proc. ir tai puikiai zino ir buve rajono valdzioje ir esantys, daugelis valdininku dangste sias aferas ir dabar dar sekmingai dirba Lazdiju rajono savivaldybeje, todel Ne tokie kaip Noselis baisiausi, bet tokie kaip Margelis, Pilvinis, Šerenas, Žukauskas ir dar kruva akredituotu veikeju, kuriu turtai tikrai ne is valdininko algos.

Straipsnis tai apie kebabinę, o ne apie restoraną. Nemaišykite akivaizdžių dalykų.