V. Danauskienė: naujoji valdžia – pramintais nepotizmo keliais

Liūdna yra girdėti ir matyti, kaip naujoji Lazdijų rajono valdžia septynmyliais batais žengia nepotizmo ir savų protegavimo keliais. Kuo kaltino buvusius valdančiuosius ir ypač kalė prie sienos eksmerą Margelį – lygiai tą patį daro naujoji valdžia, ir nesirengiu tylėti tai matydama.
Pirmoji „kregždė“ buvo tada, kai „valstietis“ Rūtelionis merės referente įkišo savo dukterėčią. Pratylėjome. Vėliau konservatorius Klėjus į seniūnaičius, pažeisdamas visus galiojančius seniūnaičių rinkimų organizavimo aprašus, prastūmė savo svainį, o gimnazijoje buvo įdarbinta sesuo. Na, velniop, šiedu bent jau konkursuose sudalyvavo. Pratylėjome.
Tada atėjo eilė „valstiečių“-„tvarkiečių“ palaimintam Lazdijų vandentiekio vadovui, kuriam normalioje valstybėje net kandidatuoti nebūtų leista, nes skolas už sunaudotą vandenį mokėti suskubo tik tuomet, kai jau buvo paskelbtas konkursas į vandentiekio direktoriaus pareigas, o Zaburas pajuto, kad Danauskienė tai žino. Jei labai norėsis šiam direktoriui ar eilinį kartą bandys jaustis apšmeižtas, tai sąskaitų apmokėjimų kvitų kopijas pateiksiu viešai laikraštyje. Tik atėjęs, naujasis direktorius atsivedė ir naująją įmonės finansininkę. Savą. Vėlgi – visi pratylėjome.
Dabar jau atkuto Žymančius. Vandentiekio įmonėje, kuri pagal koalicinį susitarimą palikta kuruoti jo atstovaujamai partijai, jau įdarbintas naujas meistras Minkevičius, kuris, kalbama, yra „Žymančiaus žmogus“, o nuo vakar čia priimtas dirbti buvęs Žymančiaus partinio sąrašo rinkimuose narys Kęstutis Žalys. Kalbama, kad į kol kas neegzistuojantį etatą – mokiniu! Apie kokius nors konkursus šiais atvejais net minčių jokių nebuvo – jais nekvepėjo. Puiku, ypač žinant, kokioje finansinėje šiknaskylėje yra vandentiekio įmonė.
Beje, kalbama, kad vieta netrukus atsilaisvins, nes bus atleistas (gal kai skaitote šias eilutes, jau ir yra) vienas iš vandentiekio budėtojų Ignas Zilinkus, paprašęs direktoriaus išleisti jį tėvadienių, kas jam priklauso pagal įstatymą, ir leisti susimainyti budėjimą iš šeštadienio į penktadienį – jaunasis ūkininkas norėjo dalyvauti ūkininkų šventėje. Neleido. Po šios pozicijos gal leis? Vargu, mat rinkimuose ėjo su Margelio sąrašu. Jo žmona jau, beje, atleista iš savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus. Jauna specialistė, grįžusi į rajoną.
Patylėkime toliau. Gi ne mus ir ne mane kabina, argi ne? Bet tuomet tegul man neverčia veizolų naujoji rajono politinė gvardija ir neaiškina, kad atėjo pokyčiams. Permainų koalicija kol kas – tik saviems ir dėl savų.
Vilma Danauskienė, žurnalistė

 

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Tiksliai, bet dar ne viskas paminėta apie vandentiekio įmonės darbuotojų išvalymą....mobingas aukščiausiu lygiu, bet matyt niekam neįdomu....

mobingas egzistuoja jau seniai ir ypac gajus yra savivaldybes istaigose ,kur i atejusi kiekviena nauja zmogu ziurima kaip i konkurenta ,o ne kaip i kolega,stengiamasi nesidalinti patirtimi ,tik apkalbos ir pazeminimai,kaip tu cia atsiradai ,kaip nori ,tai padaro vieta ,ko tave ten tame universitete moke,pats turi zinoti ,mes neturim laiko,turim savo darbu ,esi visiskas nemoksa ,neorientuotas.. Ir dar butinai busi apibudintas merui ,kad nieko nesugebi ,tingi,meluoji...o po to uzsisuka ratas ir niekur tu negali rasti darbo cia sitam savo gimtajam mieste ,nes tave jau nurase,nuteise ,isvadino neveksla ,netikusiu.Protingi ir patyre kolegos tau padare tokia reklama ,kad ir gaves penkis magistro diplomus niekam neirodysi ,kad kazka sugebi,todel belieka pasitraukti ir isvaziuoti...liudna ,bet tokia musu visuomene ir toks poziuris,vargu ar kazkas pasikeis ir dabar ,nes vyksta tas pats mobingas ,sakyciau ,net su politiniu atspalviu,jei priklausai ar priklausei , kazkokiam judejimui ar partijai,busi pasalintas vien del to ,kad buvai kazkokiam kandidatu sarase ar dar kur nors... vieni norejome eiti pirmyn , kiti tikejomes permainu,o uzkureme mobingo ir persekiojimu lauza,kur deginam musu rajono ateiti

Vilma o kiek straipsniu buvo apie kulturos centra, nejaugi jis nepajudinamas.vilma uzsiimk juo.

Vilma, puikiai parašyta, nėra ko tylėti! Būtina viešinti tokius darbelius, rinkėjai turi žinoti ką išsirinko.

Pirma karta galiu pasakyt ačiū tau Vilma. Ir pagaliau!!!!! Pradėta kalbėt apie tai! Ir pagaliau nesijausim mes durnesni ir "neatitike" kompetenciju kazkieno sugalvotu!!! Ir ne tik! Dar reiketu papasakot, kaip benius kviecia palikt judejima ir stot i zaliu partija!!! Gana kalbeti viena, kai visi zinom ko atejo nauja valdzia! Tikrai ne zmonems dirbt.

Manau kad is pirmyn partijos beniui ne nereikia kviest palikt judejima , kai kurie judetojai patys labai paskui beniu laksto.

Manau kad is pirmyn partijos beniui ne nereikia kviest palikt judejima , kai kurie judetojai patys labai paskui beniu laksto.

Pamiršai jau kaip judėtojai kvietė, tiksliau reikalavo, su visais prisijungimais eit pas Renatą ir išeit iš konservatorių ! Apie ką kalbi dar čia !

Tai tu turbut pirma nuejai o po rinkimu spejai paskui beniu nubegt.

Pas benių nenubėgau, bet su prisijungimais nenulėkiau. Matyt tamsta lakstyt nespėji !

margio partija aferistai jaigu plakatas kiek kainuoja nera zodziu

Nestenek nes kelnes prikrausi.

O aš antrą kartą duodu 10 balų Vilmai, gal jau pataps tikra žurnaliste. Liuks.

O aš antrą kartą duodu 10 balų Vilmai, gal jau pataps tikra žurnaliste. Liuks.

Pagaliau ir Danauskienė praregėjo.. Geriau vėliau, negu niekad.. Bet ir pati turi muštis į krūtinę, kad tiek tendensingų straipsnių esi parašiusi, liaupsindama vadinamas "pertvarkas"...

Man tai juoką kelia tokie straipsniai, šypseną prierašas, kad parašė žurnalistė, kuri tokia niekada netaps, nes žurnalistas kaip ir gydytojas turi baigti tam tikrus mokslus ir turėti diplomą...ir ašaras, kai vienas žmogus pats paskendęs š......, su gruziniškom ekskursijom, už kuriu pramogas mokėjo tas pats Margelis ...ir ši tetulė ,save vadinanti žurnaliste, sugeba lot ant viso rajono....

https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2017/01/10/news/tamsioji-edukologijos-universiteto-puse-katilas-is-kurio-minta-artimi-zmones-697023/

Zabūrienė griežta.

Bet gal žmogus pilnas pagiežos, dar skola Arturčikui, kuris dar piktesnis....man rodos jiems abiems jogą reik pradėt lankyt ir daryt ....Ommmmmm :)

jeigu iš tikrųjų Vilma būtų tokia kokia save pristato tai kultūros centro "darbelius" būtų seniai viešinus nes ten tai tikrai yra ką, bet...

Taip vilma pasiziurek kai kurie po kelis etatus turi , pensininkai irgi nieko neuzleidzia o apie sujeta jau nekalbu. Nesiskaitymas su darbuotojais , pasikelimas, bet svarbiausia prisiplakimas prie meres ar beniaus.

Iš A.S.dažnai išlenda Mikyčių kaimas.

Labai tikslus komentaras, kas nežino tos Danauskienės, kieno vėliavą ir toliau neša ....

Taip,Vilma dar parašykite apie vandenų luzeri ir paklaus kada sutvarkys Vytauto G. Seirijų miestelyje, arba pakviesk TV.

Dar Vilmute, pakentėkite ,kalbos girdisi, kad veterinorius ateis dirbti į savivaldybe.

o tai ką jau nereiks nei konkursų, o tik Vilmos reiks atsiklausti ką galima priimti, o ką ne? Valio naują dievuką turim...

o tai ką jau nereiks nei konkursų, o tik Vilmos reiks atsiklausti ką galima priimti, o ką ne? Valio naują dievuką turim...

Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotoja....kažkas sužaidė gudrų žaidimą su valstiečiais ...bet gal atsikvošės Benius, kol dar laikas :)?

Čia tai tiksliai ir taikliai parašyta.

Lazdijų Vandentiekyje ir anksčiau tvarkos buvo ne marios. Buhalterė (buvusi) buvo priimta į darbą "tipo konkurso būdu", vienas iš vieno, niekas daugiau nesiregistravo, nes žinojo, kad nelaimės, nes buhalterė ta pati dirbo laikinai, po "konkurso" tapo pastovi darbuotoja. Taip bus ir dabar. Kol kas laikinai, paskelbs "konkursą", kur daugiai kandidatų apart jos nebus, tada taps nuolatine darbuotoja. Žodžiu, kiekvienos valdžios scenarijus tas pats.

Bet jau straipsnio stilistika...siknaskyle...veizolai...tikri literatūriniai grynuoliai o ne zodziai...jei tokius pezalus rašo žurnalistas...tai už jį tikriems žurnalistams turėtų buti geda, ir tematika jau laikas keisti, o rajono savivaldybės vadovams su tokia zurnaliste kuri nėra akredituota...nėra reikalo ir bendrauti...ir iš viso vyti ją lauk , kol neismoks žmonių kalbos bent jau :)

Tai jau kad įtaisė Benius ir Klėjus savo gimines - vieną referente už minimumą, kitą mokykloj ten kokia gal mokytojo padėjėja, o iš Vilmos parašymo atrodo, kad gavo kokius Europos Sąjungos komisarų portfelius. Juokas ima. Tai kaip kitaip, kiekviena valdžia privalo pasistatyt ne tik profesionalius, bet ir lojalius žmones, kuriais galėtų pasitikėt.

Argi nebuvo skelbta apie šitas laisvas darbo vietas? Merė sako, kad viskas turi būti skaidru, viską skelbti, konkursai net ir ten, kur gal būt jie nebūtini. Po tarybos posėdžio atsirado naujų darbo vietų mokyklose, matysim, kiek bus paskelbta. Mokyklose dirba mokytojai mokytojais padėjėjais, jie moko, jie padeda, viską spėja ir kam atiduoti darbo vietą kitam? Viskas priklauso nuo vadovo, Todėl tų naujų darbo vietų ir nėra.

O tai ką turėjo Margelio chebros statytinius visur palikt, kurie iki bankroto vandentiekį nuvarė ?

Sutinku visu 100 proc. Už parašyta teisybe, viskas kaip ir prie buvusio.Darbotvarkes vadovu nulis.Pirmtakas tupėjo kambariuke, dabartine tupi po apsauga kabinete arba ,,keliauja,,, o iš tu kelionių, nulis.

Vilma o tai kulturos centro ir viesosios bibliotekos auksciausios galvos ir toliau " dirbs" ar nelaikas permainoms ir siose istaigose.zmones laukia .

Danauskienę vietoj Sujetos ir artimiausius 4 metus Lazdijuose fiesta garantuota ir ne tik pasienio :)

Aš prieš neopotizma, ir protegavimą savu, jeigu mamytes veda dukreles už rankeles per valstiečiiu projekcijas . Viskas perduota SSt.. Matysim gandru skaidrumą.

Stt jau dirbo Lazdijuose....tikriausiai du kartus i ta pati š.... nemins

Juokas ima is tokios bobos rasliavos.Pati neseniai is sudinu kaliosu islipus,dabar kitus purvais drabsto.