Iš ministerijos – su liūdnomis nuotaikomis, Lazdijų ligoninės likimas – politikų rankose

Sveikatos apsaugos ministerijoje jų iniciatyva apsilankę Lazdijų rajono savivaldybės vicemeras Audrius Klėjus ir savivaldybės valdomos įstaigos Lazdijų ligoninės direktorius Vitas Šimkonis sako, kad vizitas naudingas, tačiau jis neišsklaidė nerimo dėl Lazdijų ligoninės ateities ir perspektyvų.
„Sveikatos apsaugos ministerijai nepavykus įgyvendinti struktūrinių pertvarkų rajoninėse ligoninėse taip, kaip buvo suplanuota, dabar imamasi taktikos permesti klausimo sprendimą pačioms savivaldybėms, kaip tokių įstaigų steigėjoms. Tai tokia, sakyčiau, gudri klasta, mat, pavykus sprendimams, nuopelnus greičiausiai prisiimtų ministerija, kaip reformų iniciatorė, o nepavykus išsaugoti vienų ar kitų paslaugų teikimo kalti liktų vietos politikai, savivaldybės taryba, priėmusi vieną ar kitą sprendimą. Vertintina bent tai, kad mūsų pozicijos ministerijoje buvo bent išklausytos ir palikta teisė patiems priimti sprendimus. Tiesa, tie sprendimai atsieis rajono biudžetui ir bus politiniai sprendimai“, – sakė vicemeras, rajono konservatorių lyderis A. Klėjus.
Pasak politiko, valdančiosios koalicijos pozicija yra vienareikšmė – ligoninė rajone turi išlikti ir teikti būtinas paslaugas, net jei tam reikės prisidėti iš rajono biudžeto.
Ligoninės direktorius V. Šimkonis sako, kad Sveikatos apsaugos ministerijoje pasigedo lankstumo sprendžiant situacijas rajonų ligoninėse.
„Jiems mažai rūpi žmonės ir jų ligos, jie skaičiuoja exeliais ir eurais, ir žmogus su bėda ten yra tik skaičiukas ataskaitose. Nuvykę mandagiai išgirdome, kokie esame maži, nerentabilūs, kaip neatitinkame nustatytų lovadienių, kvotų, kad per daug guldome į stacionarus, kad iš mūsų išvykstama gydytis į kitas ligonines ir pan. Ministerijos užmačios aiškios – rajonų ligonines paversti slaugos ar geriatrijos tipo paslaugų teikėjomis, o specializuotas paslaugas teikti apskrityse. Dar daugiau – kalbėdami apie reorganizacijos būtinumą, jie daugiausia akcentuoja slaugą namuose, ne stacionare, taigi, ir čia ligoninei lėšų bus rėžiama. Sutinku, kad ne visos paslaugos mūsų ligoninėje rentabilios, atsiperka, bet mes stengiamės tai padengti iš rentabilių skyrių nešamų pajamų ir kol kas mums tai puikiai pavyksta“, – sakė ligoninės vadovas.
Jis viliasi, kad politikams rajone užteks ryžto priimti sprendimą išlaikyti paslaugų apimtis ligoninėje, net jei tam prieštarauja ministerija.
Vilma Danauskienė, „Lazdijų žvaigždė“

 

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Na tai kas buvo teisus?? Gi visi reke kad Margelis cia nesamones sneka. Margelis gi Simkoni cia eda. Margelis cia viska daro tik blogai. Tai va dabar galesit verkt kruvinomis asaromis kai is Lazdiju ligonines liks tik slauga o sitie ateje berazumiai tegul toliau dangsto Simkoni, kuris samoningai vare ligonine i sunaikinima. Pragere kitaip sakant!

isirekei isibujojai ,lengviau pasidare? O kodel nesakai kiek pinigu buvo isvaistyta visokieks padejemams,patarejams ir visokiems kitiems niekadejams....?

Ne apie tai kalba eina. Dirbo zmones kad ligonine liktu bet kam Simkoniui reikalingi znones kurie stengiasi islaikyti ligonine. Buhalterei savo Simkonis ne tiek issvaiste per sitiek laiko net ir tyrimas buvo atliktas.

jau tu iš knygynėlio pripirkai visko... "ačiū" tau už tai...

Ko ir reikejo tiketis.Norejo tapti mere,zadejo issaugoti ligonine.Tapo mere,ligonine gali naikinti.Aisku buvo is karto kad tai politinis triukas.

Mes tai jau žinojom apie rinkiminį melą, bet gandriukai dabar galės džiaugtis, kad prisideda prie rajono naikinimo.

na kai visokie neteisėti darbuotojai priimami tai laikoma ligoninės išsaugojimu??? Atsikvošėkit ir nustokit jau "kelti an šakių" tuos kur nesilaiko nes jų darbeliai žmonėms žinomi už tai ir nebalsavo už juos.

Tai buvo aišku senai, kodel buvo nuslėptas mūsų ,,gudrios,, meres kvietimu ministro Kukuraicio vizitas. Labai jau viešinimas pagal ,,gudrute mere ,, buvo labai atliktas, kad lazdijokai nežinotume ,teisybes. Ogi kalbos eina, kad Lazdijų ligonine taps vienos psi..... ES ligonines filialu.Beniau ką tu į tai.

Taigi,mielieji gandragalviai prisi...iki valios.Per visą merų istoriją Lazdijų krašte tokių neišmanėlių dar nebuvo.Jūs su savo mergele darot sarmatą jau ne mums,bet sau.Naikinat mūsų kraštą.Jūs esat svetima gėda.

Eina sau, kaip nugyventa. Iš Lazdijų nieko neliks.

Taip, Margelis būtų pakovojęs. Kovojo, nes Lazdijai - jo kraštas, todėl laikinai buvo viskas pristabdyta. Buvo pasikviesta dirbti puikių specialistų (aš ne apie padėjėjus). Dabar jų jau nebereikia... Merė negali nevykdyti savo darbdavių politikos ir nekovos prieš juos. Bus ir daugiau naikinimų, uždarymų. Nugyvenome...

Oi kaip margelis pakovojo už akušerijos skyrių, jau taip pakovojo, kad toliau nėr kur matyt, oi kaip margelis pakovojo už Lazdijų rinktinės išlikimą, oi kaip pakovojo ir čia toliau nėr kur matyt. Išvada, nu tikras kovotojas tas jūsų margelis...

Taigi gandragalvių prietelius Skvernelis ir uždarė Lazdijų pasienio rinktinę. Jo ,,profesionalas" Veryga, su premjero palaiminimu, dar gal spės iki Seimo rinkimų ir ligoninę uždaryti.

Tiesiog baisu darosi visokiu nesamoniu pasiklausius. Ministras sneka, kad kuo arciau zmoniu paslaugos butu, o cia panaikint nori. Graziai grazu. Tai kas laukia visu zmoniu, mirtis! Ar jus suprantat , kad tokiu kaimieciu dideles ligonines tikrai nelaukia, savo pilnai turi. Ir kaip nusigaut i tas ligonines! Tik reikia geresnio organizavimo ir ta ligonine gali gyvuot. Tokiu geru specialistu dirba. Kad gydytoju niekas neiesko tai va blogai. Persasi mintis, kad samoningai tai daroma!

Bukit ramus praeis dar 5 metai ir tokio kaip Lazdiju rajono nebeliks..... juk cia isverstaakio skerno ir jo sutves strategija viska nailint...

Nesvaikite su ligonine.... nei specialistu normaliu, nei ka.... Padarytu normalius slaugos namus- butu visiem geriau!!!

Normalūs ir išmanūs tie Lazdijų krašto daktarai. Jie padeda, gydo ir gelbsti mūsų Krašto Žmones. Gal nė karto nesikreipei, todėl ir blevyzgoji. Aš buvau, paremontavo gerai. Svarbiausia, Lazdijuose dirbantys daktarai iš tiesų puikūs, kompetentingi ir suprantantys ligonius. Duok Dieve Jiems sveikatos, kad ir toliau galėtų paprastiems Lazdijų krašto Žmonėms teikti taip būtinas ir nepaprastai gyvybiškai svarbias paslaugas. Arabas esi, jei lietuviškai nesupranti. Gerbiu Tave, tačiau gerbk Lietuvius ir LIetruvą. Čia mūsų Žemė, čia mūsų Gimtinė, čia mūsų Lietuva. Per Amžius ir Visada.

Gerai pavarei. Sutinku. Atsipotrykim. Lazdijuose dirbantys daktarai iš tiesų yra geri specialistai, puikiai išmano savo darbą ir savo žiniomis bei patirtimi kuo labiausiai nuoširdžiai padeda nelaimės atveju, gelbsti gyvybes. Tačiau Mirtis vienodai kerta ir paprastiems mirtingiesiems, ir karaliams, ir prezidentams...Nebūkime ant tiek pikti, kad pyktis be laiko ir sąžinės graužaties nuvarytų mus, apsišaukusius teisuoliais ir viską išmanančiais, į kapus.

Morga tegul iskart daro ... nes kol dasgaus iki alytaus ar kapsuko ligonines o kol dar sulauks daktarelio.... tai tik in morgan bus tinkamas

O tai kur b... benius su Ausma,Klejus su Jūrate kiekviena troba lanke ir p.. protą visiems , kad ligonine liks ir jie jau tai ,,garantavo,,. Lazdijai jau atsibuskite ,darbe nėra , kol Ausma Amerikoj , nei padėjėju , nei patarėju ,nors visiems p... protą Ausma , kad jau bus skaidru, kur etikos, antikorupcijos komisijos, ką jos galvoja, galų gale patikrinkit ponia, Danauskienė, kaip pas mus žadėtas rojus tikrovėje .

Šimkonis - puikus vadovas. Jei ne jis, ligoninė senai būtų uždaryta. Ligoninėje dirba kompetentingi gydytojai, patyrusios slaugytojos. Jei Lazdijų naujoji valdžia padės finansiškai - ligoninė išliks, jei ne - reikės lazdijiečiams važinėti į Alytų ar Marijampolę. Nereikia galvoti, kad slaugos profilis išgelbės ligoninė. Anaiptol. Planuojama, kad prioritetas bus teikiamas slaugai namuose. Vadinasi, ateityje ir slaugos ligoninės nebeliks.

Vieną kartą atsipeikėkite. Valstybė lėšų skiria tiek kiek skiria, norite išlaikyti ligoninę su visom esamom paslaugom, mažas mokyklas, pašto skyrius ir t.t. patys turite prisidėti. Lazdijų savivaldybėje pramonės jokios, pinigus paliekate Bedronkoje, o norite gyventi kaip rojuje. Niekas neatsiranda iš niekur. Jaunimas išvažiavo. Rajonas sensta. Vadinasi, reikalingi ir slaugos namai ir jau minėtas morgas. Ligoninės nereikia, jūs sveiki, jei mažai kreipiatės į gydytojus. Nėra sergančių vaikų ligoninėje, vadinasi, čia gyvenantys vaikai irgi sveiki. Neliekite vieni ant kitų pykčio, o pagalvokite, ką galite kiekvienas padaryti, kad esamą situaciją išlaikyti.

Dzūkeliai,kada Jūs suprasit, kad Jūsų sumokėtus pinigus draudimui, taško, vagia, dalinasi Seimo politinės gaujos, pasivadinusios partijom. Šimkonis nuo komjaunimo laikų nebuvo organizatorius, prisiėmė Margelis ant pagėrimo ir kad renovacijos aktą pasirašytų. Kiek kuriam į kišenę "įkrito"? Kokybę matot.

Yra Lietuvoje ir puikių pavyzdžių, kai komjaunimo lyderis gali puikiai susitvarkyti su Lietuvos užsienio politika. Labai gerbiu tokius puikius žmones, nes tik jie gali padėti Lietuvai, kai nėra kitų taip gerai suprantančių situaciją, puikiai išmanančių politinius reikalus, pasiaukojančiai kovojančius už Lietuvą, pasaulinę jos integraciją į demokratitinių valstybių elitą.

Kaip gali Lazdijų rajone likti jsuni žm Kaip gali Lazdijuose likti jauni žmonės,jeigu nėra jokios pramonės ,o ir nesistengiama,kad ji būtų.Darbo vietų naujų nėra,o valdžia tik šventes organizuoja visą vasarą ir skatina savo pašalpomis bedarbystę.O dėl ligoninės, na tegul uždaro,bus slauga ,iš kurios beveik niekas negrįžta savomis kojomis,tai yra sustojimas tarp gyvenimo ir mirties.KIekvienas ten gulintis žmogus yra girdomas buroniliu vakarais,kad geriau miegotų ir greičiau pasibaigtų.jeigu norite grei Čiau atsikratyti savo artimu,nuvežkiteį slaugą ir tai įvyks.TAi tokia šindieninė LIetuva,tokia valdžia,kuriai paprasti mirtingieji nefūpi,o ir rinkimai ne už kalnų,tai gal tuomet kažkiek atsisuks į paprastą žmogų.

O, Dzievuli, rado Lazdzijuose politikus.Vienas didysis politikas kuriam vis k. B. D.G ir t.t, kita labai dar ne išaugusi nuo vaikystės didybes,kitas tupi gavęs vice pareigas ir 0 supratimo padėties . Trumpai rajonui p....

pasiskaitykite komentatoriai lryte straipsni ...gal tada susiprasite ,kad visur mafija

Kažkodėl rajoninė spauda nerašo tokių straipsnių, koks Lryte yra.

naikint kariuomene ir pinigu bus

o gal pati paimt tarnaut?

Gerbiu Lazdijų ligoninės vadovą, kuris aiškiai įvardijo - "Ministerijos užmačios aiškios – rajonų ligonines paversti slaugos ar geriatrijos tipo paslaugų teikėjomis, o specializuotas paslaugas teikti apskrityse. Dar daugiau – kalbėdami apie reorganizacijos būtinumą, jie daugiausia akcentuoja slaugą namuose, ne stacionare, taigi, ir čia ligoninei lėšų bus rėžiama. Sutinku, kad ne visos paslaugos mūsų ligoninėje rentabilios, atsiperka, bet mes stengiamės tai padengti iš rentabilių skyrių nešamų pajamų ir kol kas mums tai puikiai pavyksta“, Šaunuolis Lazdijų ligoninės Vadovas. Tokių ir reikia Lazdijų kraštui. Sėkmė Tau, gerb. Šimkoni!!!