Čempionų lyga: ketvirtfinalių apžvalga

Pajėgiausiame ir labiausiai prestižiniame klubinio futbolo turnyre UEFA Čempionų lygoje baigėsi pirmasis atkrintamųjų varžybų etapas. Taigi, turime aštuonias likusias komandos, kurios jau balandžio mėnesį grumsis dėl galimybės prasibrauti į stipriausiųjų ketvertą.
Šiame straipsnyje aptarsime visas ketvirtfinalio poras ir pateiksime preliminarias savo prognozes.
„Barcelona“ prieš „Manchester United“
Dviejų legendinių klubų akistatoje ryškiu favoritu yra laikoma Ispanijos čempionė. „Barcelona“ šį sezoną demonstruoja tiesiog nepriekaištingą formą – ji pateko į Karaliaus taurės finalą ir veikiausiai jį laimės, be to tvirtai pirmauja ir vietiniame čempionate. „Man Utd“ situacija kiek kitokia. Anglijoje klubas liks be titulų, bet spalvos vis tiek nėra tokios niūrios kaip prieš keletą mėnesių. Gruodį „United“ atleido garsųį Jose Mourinho ir nuo to laiko rezultatai gerokai šoktelėjo į viršų. Nepaisant pagerėjusios formos, į kitą etapą patekti didesnius šansus turi „Barca“. Šiuo metu komanda turi kiek pajėgesnę sudėtį, lengvesnį tvarkaraštį ir, žinoma, jie turi Leo Messi.
Šios poras komandos turi ir šį tą bendro. „Barceona“ aštuntfinalyje eliminavo „Lyon“ klubą, tuo tarpu „Man Utd“ sensacingai pranoko „Paris Saing Germain“. Būtent ši ketvirtfinalio pora „kalta“, kad turnyre nebeturime komandų iš Prancūzijos.
Turino „Juventus“ prieš Amstedamo „Ajax“
Italijos čempionai balansavo ties prarajos riba, kai išvykoje 0-2 nusileido Madrido „Atletico“ klubui. Tuomet pasaulis dar kartą prisiminė Cristiano Ronaldo ir jo kuriamą futbolo magiją. 3 portugalo įvarčiai padėjo „Juventus“ išsigelbėti, o dar viena sėkmė veikiausiai nusišypsojo burtuose.
Taip, „Ajax“ pateikė sensaciją eliminuodami Madrido „Real“. Tačiau „Real“ nebėra toks, kaip pastaruosius keletą metų. Nepaisant labai akiai patrauklaus žaidimo „Ajax“ vis tiek gerokai nusileidžia „Juventus“ ekipai, todėl kur kas realesnės lažybos, kad į kitą etapą žengs būtent italai.
„Manchester City“ prieš „Tottenham“
Šios dvi komandos viena kitą tikrai pažįsta kone idealiai. Nenuostabu, juk jos abi varžosi toje pačioje Anglijos „Premier“ lygoje.
„Man City“ treneris Pepas Guradiola prieš burtus sakė, kad nenorėtų žaisti su Anglijos ekipa, tačiau išties šalies čempionai greičiausiai neliūdi. „City“ šiuo metu demonstruoja kur kas kokybiškesnį futbolą ir lažybų bendrovių yra laikomi gana ryškiais favoritais net pirmajame mače kurį žais išvykoje.
„Tottenham“ klubo nurašyti nederėtų, tačiau pastaruoju metu Londono ekipą nuolat kamuoja traumos, todėl bilietą į kitą etapą greičiausiai pasiims „miestiečiai“.
„Liverpool“ prieš „Porto“
Tikras praėjusio sezono „deja vu“. Tiesa, tuomet klubai grūmėsi ne ketvirtfinalyje, o aštuntfinalyje. Portugalai gavę tokią porą džiaugtis neturėtų, kadangi praėjusiais metais net savo arenoje sugebėjo pralaimėti 0-5.
Sakoma, kad nauja diena – nauja istorija, bet poros favorite neabejotinai reikia laikyti anglus. Koją „Liverpool“ gali pakišti nebent sunkus tvarkaraštis ir besitęsianti alinanti kova dėl „Premier“ lygos titulo.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Ką jūs čia.............. 3 mėn senumo informacija