Į savivaldybę plūsta skundai dėl netinkamai prižiūrimų augintinių

Šią savaitę gyventojai, lankydamiesi pas Lazdijų rajono savivaldybės merę Ausmą Miškinienę, iškėlė palaidų ir netinkamai prižiūrimų šunų problemą Lazdijų mieste.
Kaip informavo Lazdijų miesto seniūnijos seniūnė Vaida Gazdziauskienė, kartas nuo karto Lazdijų mieste atsiranda paleistų ar paklydusių šunų, kurie bastosi mieste, tačiau pastebima, jog yra prižiūrėti bei  turėjo šeimininkus.  Seniūnė teigė, kad neretai vis dar pasigendama gyventojų sąmoningumo auginant naminius gyvūnus ne tik neprižiūrint ar atvežant keturkojus į miestą, bet ir vedžiojant juos miesto poilsio zonose.
Savivaldybėje yra gauta nemažai skundų dėl netinkamos augintinių priežiūros ir šeimininkų elgesio dėl švaros viešosiose miesto erdvėse.  Atsižvelgiant į gautus prašymus,  didelis dėmesys bus skiriamas poilsio zonose ir pėsčiųjų takuose vedžiojamiems augintiniams. Nesilaikant taisyklių, šeimininkams bus taikoma atitinkama atsakomybė.
Kviečiame prisiminti Gyvūnų laikymo Lazdijų rajono savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisykles, patvirtintas Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2013 m. spalio 14 d. įsakymu Nr. 10V-782.  
Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Taikos- Sodų gtv. kampinis namas prie sankryžos. Pastoviai kieme vilkinis šuo gązdina praeivius ir vaikus.Nesvarbu, kad aukštos tujos ir tvora, bet šuo palaidas kieme laksto ir taip savo lojimu jau išgązdino ne vieną. Vaikai namo pareina verkdami, o viena sena moteris tiesiog turėjo nuo išgasčio vaistus vartoti.

Ne tik jus Regina bijot pro ta kampa vaiksciot! Baisiau negali but. Tas suo infarkta gali ivaryt. Ta tvora nugrauzta po tom tujom! Jis tikrai uzpuls kazka, neduok dieve vaika!

Manau tuo turėtų rūpintis maisto ir veterinarijos tarnyba pravažiuoti ir nubausti visus savininkus kurių šunes palaidi.

Labai jau piktina tie palaidi šuniukai. Ypač gyvenvietėse.

Einant pesciuju taku palei upeli ten ir is nuosavu namu sunys gasdina. Atlekia prie tvoru dratiniu soka loja. Ka gali zinot ar jis nepersoks tos tvoros. Gyventojai turetu atsakingiau tokius didelius sunis isleist kad ir tariamai uzdarytus. Dar vienas didziulis suo einant i turgu prie namo laksto. O cia tvorele labai zema. Tai kaip gali nebijot vaikai, jeigu suauge bijo! Prasom perspet tokius gyventojus!

Manau tokius klausimus turi spręsti seniūnai su vet. tarnyba. Tai rodo, kad iki šiol seniūnai to nesirūpino.

tikrai taip ,tuo turi užsiimti atitinkamos tarnybos,jeigu merė pradės rūpintis viskuo,tai kam tada reikalingi seniūnai ir kiti specialistai,už ką jiems mokamos algos

ne bėgiojantys ir garsiai lojantys už tvorų šunys šiandien didžiausia problema ,o tie 1793 bedarbiai ,kurie registruoti užimtumo tarnyboje šiai dienai kaip ieškantys darbo,tai žmonės sudėtingų likimų,skirtingų gyvenimiškų patirčių,bet tai turėtų būti šiandienos prioritetu,nes eidami į rinkimus gerbiamieji tarybos nariai ir valdžios žmonės ką žadėjote ,juk ne šunis gaudyti ,o steigti darbo vietas,mažinti nedarbą ir traukti rajoną iš duobės,potencialo yra,nueikit, gerbiamieji ,į užimtumo tarnybą ,ten atrasite ir kompetentingų žmonių ,kurie nori dirbti,bet neranda darbo,nes priešingu atveju sekantys rinkimai nebus tokie sėkmingi jūsų partijoms

Sutinku su kiekvienu žodžiu komentare apie bedarbystę. O kiek dar varguolių už minimalų atlygį dirba sunkiausius darbus, neskaičiuodami valandų. Ir jei biudžetininkai gali reikalauti didesnio atlygio, geresnių darbo sąlygų ir t.t., tai dažnas bedalis ne biudžetininkas gali tik pasvajoti ko nors reikalauti.Net oficialiai įsidarbinti ... Jaučio odas galima prirašyti , kiek skriaudų ir neteisybių patiria eilinis žmogelis, bet viskas beprasmiška. Jei šunelių pasilakstymo aikštelės , dėl kurios nebuvimo mergina negali parvykti atostogauti , yra svarbiau už 2000 bedarbių, negalinčių išmaitinti savo šeimų, tai kam čia iš vis rašliavoti.

Ta užimtumo tarnyba tai briedas kažkoks... iškojau darbuotojo, reikalavimai du - vairuotojo pažymėjimas ir bent aukštesnysis išsilavinimas - kad žmogus būtų bent kiek raštingas. Ir iš tų 2000 man pasiūlė tik vieną žmogų - aš, darbavys, negalėjau rinktis, tiesiog arba imi arba neimi. Yra tų darbų, tik yra labai daug ir nenorinčių dirbti + UT nekompetencija, nesuinteresuoti padėti. Be to, kiek teko girdėti, tai subsidijavimas yra skirtas ne visiems darbaviams, o pirmiausiai ponų Lazdijų garsiųjų verslininkų valdomų įmonių primenybė. Palaiko darbuotoją 6mėn kol UT finansuoja dalį mokesčių ir atlyginimo ir meta lauk darbuotojus.

pritariu,kad tuose 2000 yra tik keli,ant ranku pirstu suskaiciuojami,kurie aplamai nori dirbti.Kurie nori-tie randa,nes is tikruju darbo vietu(bent jau privaciam sektoriuj)yra.Dirbanciuju nera,jiems geriau pasalpos.Uzsiaugino valstybe jau antra tinginiu karta,omes,dirbantieji,turim tiems veltedziams,, uzarti,, pasalpas.

Tu anoniste ar is vis supranti pats ko nori,nes tavo tie smeizikiski komentarai tokie slykstus,kad neimanoma suprasti ko tu nori,ar nebutu metas pas psichiatra,nes zydint sodams tokiems kaip tu nelaiku gegute uzkukuoja.

O ką aš jums sakiau, kad seniunei laikas padeti aukštakulnius ir pėstute po miestą pasidairyti ir pradėti dirbti, nes rinkimai jau pasibaigė .

o pats tai neabejingas Vaidai,negali pamirst...o be komentaru rasymo pats ka nors gero del Lazdiju padares

Žvirbli, rišk tą savo vilkinį, nes turėsi rimtų bėdų

Tai, kad žvirblienė jau neparneša iš IKI zuikio mėsos, tai ir laksto kaip išprotėjęs.

O ką, ar kažkada atstūmė tave V. ? Papasakok - įdomu:)