Aptartos opiausios švietimo ir sporto įstaigų problemos

Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė ir jos pavaduotojas Audrius Klėjus susitiko su visų rajono švietimo ir sporto įstaigų vadovais. Aptartos neatidėliotinos problemos, kurių sprendimas būtinas siekiant užtikrinti efektyvų ir kokybišką mokinių ugdymo procesą.
Šiuo metu didžiausias rajono ir ugdymo įstaigų vadovų sopulys – planuojamų klasių komplektų (dydžių) tvirtinimas. Planuojami 2019-2020 m. klasių dydžiai turėjo būti patvirtinti iki 2019 m. balandžio 1 d. Tai nebuvo padaryta. Kodėl, negali atsakyti niekas, net savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vadovas. Teigiama, kad šią užduoti palikti naujai rajono vadovybei tiesiog nusprendė buvusieji rajono vadovai.
Susitikimo metu nutarta planuojamus klasių komplektus (dydžius) teikti tvirtinti artimiausiame Tarybos posėdyje. Taip pat sutarta, kad klasių komplektai bus formuojami ir tvirtinami remiantis ne prognozėmis ir lūkesčiais, o mokinių registro duomenimis. Deja, per pastaruosius metus ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokinių sumažėjo apie 50, o pradinio, pagrindinio ir vidurinio – apie 40 moksleivių. Dėl mokinių skaičiaus mažėjimo nebus išvengta ir jungtinių klasių komplektų. Tikslus klasių ir mokinių skaičius atitinkamose mokyklose paaiškės rugpjūčio mėnesį, prieš naujuosius mokslo metus.
Švietimo įstaigų vadovai diskutavo ir apie kitas problemas su kuriomis susiduriame kasdieniniame darbe. Viena iš jų – teisinės pagalbos suteikimo poreikis, tad buvo nuspręsta paskirti teisininką kuris tikslingai padėtų visų mokyklų darbuotojams. Pažymėta, kad daugelyje mokyklų trūksta psichologų, visuomenės sveikatos specialistų ir darželiams bei mokykloms sunku savarankiškai pasirengti sveikatos priežiūros mokyklose tvarkas. Rajono merė Ausma Miškinienė pažadėjo, kad siekiant palengvinti šią užduotį įstaigų vadovams ir užtikrinti šių tvarkų kokybiškumą, savivaldybė bendradarbiaudama su ugdymo įstaigomis, visuomenės sveikatos biuru artimiausiu metu parengs pavyzdinius sveikatos priežiūros mokyklose tvarkos aprašus. Jais galės naudotis visos ugdymo įstaigos.
„Užtikrinti kokybišką mokinių ugdymo procesą yra būtina, tačiau itin svarbu ir vaikų maitinimas. Įvertinus esamą situaciją, tikiuosi, kad palaipsniui visose mokyklose bus pereita prie švediško stalo principo ir vaikai galės pasirinkti ką valgyti, o maistas bus, šviežias, sveikas ir išaugintas Lazdijų rajono ūkininkų“ – kalbėjo merė Ausma Miškinienė.
Savivaldybės vadovai patikino, kad į švietimo, sporto įstaigų vadovų iškeltas problemas bus atsižvelgiama ir ieškoma būdų kaip jas išspręsti, o prioritetais taps mokinių ugdymo kokybė, susitelkimas ir bendradarbiavimas.
Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Kodėl atleidžiate švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vadovą? Neparankus, ar dėl to, kad nepritaria ateities aferoms?

Keisti reikia daugelį vadovų. Manau reikètų leisti "pailsèti" investisijų skyriaus vedèją taipogi. Ateitis parodys!!@

Ir labai gerai kad paliuosuos:negi vietinų nebėra,kažkoks fantomasas atvėpusiomis ausimis iš Alytaus....

jei žmogus surado darbą arčiau savo gyvenamos vietos, lai vyksta. Nieko per tuos metus gero švietimui nenuveikė, apart kotų ir paminklų statymo. O dėl mokinių ugdymo nepateikė nei vieno pasiūlymo. Mokinių pasiekimai tragiškai blogėja.

O ką veikia jo pagalbininkai- vyr. specialistai? Neišlenda iš kabinetų, bijo į mokyklas nuvažiuoti. Jau taip smuko rajone švietimas, metai iš metų tie patys renginiai, konkursai ir t t. Kodėl tų švietimiečių tiek daug, ar jie visi reikalingi, nes skelbia, kad vaikų mažėja, mokyklos buvo uždarytos ir toliau jų mažės, o jie visi sėdi ir dar padaugėjo ( vyr. spec. etno kult.).

Visus sovietmečiu baigusius aukštasias - namo. Ypač mokyklų direktorius ir mokytojus. Ką jie gali duoti? Nebent atimti

Turiu pasiūlymą - manau, kad išvis reikėtų kaip nors sunaikinti (sušaudyti ar pan.) tuos, kurie išsilavinimą įgijo sovietmečiu. Turiu omeny ne tik švietimo įstaigose dirbančius, bet apskritai kur nors dar dirbančius, nes jie nieko nesugeba, nesukuria jokios pridėtinės vertės, visose srityse daro gėdą, na, tiesiog neverti net vaikščioti Marijos žeme! Iniciatyvos kaip tik turėtų imtis Lazdijų rajonas - juk čia labiausiai reikia proveržio. Štai tada ir bus LAISVI JAUNI ir LAIMINGI Lazdijai...

Nes visi pensininkai mokytojai turi eiti namo. Tai luošinimas jaunimo. O kai mokytojams dar ir vadovauja tokie pat vos krutantys, tai apie ką kalbėt. Visose mokyklose, kur jauni direktoriai visai kitas reikalas ir renginiams ir bendravimui. ir niekas nežiūri kaip į žemesnį, neišmanantį. Laikas suvokti, kad be mūsų nebūtų jūsų, bet homosovietikams tas nesuvokiama. Suvokiama tik diktatas, rėkimas, nesiskaitymas, žeminimas.

Toli gražu ne visi, kurie mokėsi sovietmečiu, yra pensininkai...

Sovietmečiu būtų senai ant pečiaus. O dabar gadina gyvenimus jauniems žmonėms - nepatenkinti ir sugadinti intelekto. Va vienas iš jų ir esi anonime.

Ale tu durnas kaip reta, ir iš kur atsiradai? Matosi, kad Simno "gudručių" mokinys buvai, nesugebėjai nieko baigti todėl visiems pavydi. Kreipkis pagalbos į psichiatrą, gal padės tau pačiam sukurti nors kokią nors... pridėtinę vertę.... Psichologas nieko padėti tau negalės jau.....sėkmės.

Dar mokausi Solveiga. Kai sukursiu žagsėsi. Pensijos tau nemokėsiu. Kaip ir visom rėkiančiom pensininkėm tipo viską žinančiom, o realiai nieko. Nes kaip tupėjo prie SSR savo kabinete, taip išlyst i pasaulį nesugeba ir pamatyt šviesą.

Įdomu ar buvo paliesta tema apie mokykla-darželis Vyturėlis, kaip ten sekasi įrengti šiuolaikiškas klases mokinukams, kuriose jau vaikučiai turėjo mokytis nuo praėjusio rugsėjo, bet vis dar jų nėra.

Na klausimas ar merė turi kompetencijų diskutuoti su švietimo įstaigų vadovais, juk kai žmogus užima tokias pareigas, o viešoje erdvėje (t.y. po žurnalistės postais) rašo su klaidomis, tai jau verta susimąstyti, kas atstovauja mūsų rajoną...

Taip. Švietimas tragiškas. Laikas keisti mokyklų direktores, nes užsisėdėjo kažkas... Pvz Veisiejų.... Maistas geras, tačiau kainos kandžiojasi. Kaip vaikams tai per brangu. Siūlau susimąstyti ir apie mokyklų jungimus. Pagerės kokybė ir pažymiai. Ir dar seselė turi dirbti mokykloj visada, ar galima sirgti tik tada kai ji yra.

Tai nejungia Veisiejų mokyklų? Ar taip ir bus vienam kaime po dvi klases gimnazistų, o bendroj sumoj - normali klasė nesusidaro. Turtingas Lazdijų rajonas.

Buy Actoplus without prescription Best deals on Januvia <br> <br> online<br> <br> Lowest price diabetes medication online Can I buy Glipizide without a <br> <br> prescription online and get it shipped to my address?<br> <br> <br> <br> Here is my web-site :: <a href="http://opavt.co.kr/board/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=13866">Where to buy affordable illegal diabetes medications online?</a>

Jei planuojama vadovų kaita, tai kaip dėl Kapčiamiesčio mokyklos direktoriaus? Kalbama, kad jis baigęs žemės ūkio akademiją. Jei tai tiesa, tada jau "tikras švietimo asas"... Mano nuomone, bet kuriai mokyklai vadovauti turėtų švietimo specialistas ar bent jau vadybininkas.

Kaip prades keist tai kažin ar bus kam dirbti. Dar ir proto reikia tureti buti direktoriumi. Reikua diebti bambos nesikado nei vienas! Gerai ten kur mūsų nera. Dabar mokytoju buti tai man atrodo didelis pasiaukojimas žmogaus. Pabukit su dabartiniu vaiku bent valandą,kaip nueinu vaiko pasiimti tai gaila man tų mokytojų iki vakaro pabūkit su būriu vaikų!

PharmEmpire affiliate commission rates<br> <br> top pharmacy affiliate niches<br> <br> Join the top-rated supplements affiliate programs<br> <br> healthcare marketing programs<br> <br> <br> <br> Also visit my web page: <a href="https://bossladiesgastrobar.com/forums/users/janessawlu/edit/?updated=true/users/janessawlu/">herbal supplement subscription box affiliate programs</a>

O gal tų direktorių mokyklose išvis nereikia? A. Kirsnos mokykloj 2 metai nera vadovo ir viskas puiku. Vadovauja žmogus, kuris yra vadovas, pavaduotojas ir pradinių klasių mokytojas. Vienas už tris ir viską spėja. Jeigu reikia išvykti, tai vaikus moko tas kas laisvas. Puiku. Ir visiems viskas gerai!

o ar tik nenori to posto,kad taip susirupinai....beg prisilaizysi prie naujos valdzios ir gausi

iš straipsnio pavadinimo turėtų būti išdėstytos problemos sporto srityje. Kažkaip nepavyksta įžiūrėti. Ar vėl sportas bus paskutinėje vietoje?

mere pasižiūrėkite kas dedasi mokyklose darbuotojų , valytojų vos nedaugiau kaip moksleivių. Pasižiūrėkite kur važinėja geltonieji autobusiukai.

Tikrai yra daug puikių direktorių. Tik buvo šlykštu žiūrėti kai kaip, kurie buvo sulindę Margeliui į ....., o aš manau, kad švietimo įstaigos vadovui tai nepridera ir gėda. Turi būti savo vietoje, nes yra pavyzdys jauniems žmonėms.

Sulindę vienam, jau perlindo pas kitus ;) išsivertė kailiukus atgal ;)

Kam rajone tiek pustuščių mokyklų geriau palikti tik Lazdijų gimnaziją o visas kitas uždaryti.

Pritariu

Skaitau komentarus ir nelabai suprantu, kokiame laikotarpyje mes gyvename-išvyti, uždaryti, homosovietikai ir t.t Labiausiai patiko, kad reikia palikti vieną mokyklą o,kitas uždaryti, visus baigusius aukštąjį mokslą sovietmečiu atleisti, tačiau kažkodėl nematote, kiek raj. taryboje buvusių komunistų ir kolūkių pirmininkų- juk buvusių policininkų ir buvusių komunistų nebūna, na ir dar vienos struktūros. Tačiau šie,, karštų širdžių ir šalto proto riteriai'' lemia raj. valdymą, nematydami nei gerų darbų, nei gerų specialistų. Uždarykime mokyklas, ligoninę, kultūros namus, bibliotekas- turėsime pinigų, galėsim panaudot savo reikmėm. Dar reikėtų užsiimti bažnyčiomis-tos irgi pustuštės ir padaryti getą visiems ankščiau dirbusiems. Man atrodo, kad dabar ryškėja komunistiniai valdymo principai-negi sugrįžo komunistai...

Palaikau Jūsų išsakytą nuomonę visu 100 procentų.

Genel masrafların maliyetini de beraberinde getirir (Rampersad ve El-Homsi, 2007:<br> <br> 31). Şirketlerde hammadde, iş süreci veya bitmiş ürün olarak <br> <br> bekleyen.<br> <br> <br> <br> Review my blog post ... <a href="http://bentyl4pro.top/cl/u8084z267x8">Jak wziąć klomifen?</a>

ale kap "istorikas" tu čia...

Nuo balandžio vidurio po truputį grįžta įdomūs valdymo metodai, spaudoje nušviečiama kaip daroma “geri” darbai, o tyliai daroma kas tik norima, visuomenė nesupažindinama kokį psichologinį smurtą patiria šiuo metu dirbantys valstybinėse įstaigose, kai pakalbi su žmonėmis, didelė dalis bijo pakrutėti, nes nežinia kada prie ko kas nors prikibs ar pasikvies koks vice meras ant kilimėlio.

buvo atveju ,kai šitie žmonės jautėsi galingi ir neliečiami ir patys elgėsi panašiai ,naudojo prieš kitus psichologinį smurtą ,kai kurie darbuotojai dėl to turėjo palikti darbą biudžetinėse įstaigose,taip ,kad karma yra ,ji visada gryžta tuo pačiu pavidalu,iki susimatymo užimtumo tarnyboje,ten dabar sako kompetetingu bedarbių kaip niekad užderėjo

Perskaicius visus komentarus ima ir juokas ir piktumas,kur jus visi buvot margio laikais,kad nereisket nuomoniu,gal sedejot pono desineje.Dabar tik pradejus dirbti naujai merei kyla gusybe problemu lyg tai ju anksciau nebuvo.Neskubinkit ,viskas bus atlikta eiles tvarka ,todel pries rasydami komentara gerai pagalvokite,nes Maskva irgi ne is karto pasistate.

Buvo komentarų ir prie Margelio, tačiau ne visi galėjo, o gal norėjo rašyti- ant savęs gi nerašysi, dabar pasikeitė laikai ir visi nori ir gali išsakyti savo nuomonę, kol kas. O jeigu kažkam nepatinka , nors tai demokratijos požymis- prašau diskutuokit, tačiau su kai kuriais piliečiais- prijaučiantiems vienai partijai nepadiskutuosi, nes pas juos visos tiesos suabsoliutintos, tik Jie yra teisūs nors dėl valdžios nors ir su velniu sudarytų koaliciją. O jeigu rašot pavardę iš mažosios raidės ir negerbiat to žmogaus- tai nors gerbkit lietuvių k. gramatiką-jeigu žinot, kas tai yra...

Kažin tik kokias jie čia problemas svarstė. Kregždutėje pilna vaikų, kurie siuntinėja mokytojas toliausiai. O dar visokie “ypatingi” vaikai, kurių mamos neišsipagirioja, bet švietimu sugeba gazdinti. Nesvarbu, kad pačių vaikai smaugia, daužo kitus vaikus, o mokytojos ir pagalbos specialistai gyvena strese. Tegul pajudina valdžia šiknas ir pasidomi šita įstaiga, nors kartą pamato, kad ne vaikai, o suaugusieji nuskriaustieji.

SEIRIJU DIREKTORE KIEK METU VADOVAUJA MOKYKLAI ? GAL JAU LAIKAS VIEA UZLEIST KITAM ?