V. Danauskienė: išmokti būti valdžia

Vis paskaitau viešoje erdvėje apie vienos ar kitos savivaldybės būsimas naujos valdžios „įšventinimo“ ceremonijas. Joniškis bažnyčioj koncertą rengia miestiečiams, Vilniuje – tas, kitur – anas. Regalijos, iškilmės, priesaikos. Ir liūdesys apima, nes Lazdijuose ta naujosios valdžios priesaikos diena, panašu, nebus nei iškilminga, nei skirta rinkėjams.
O juk turėtų būti taip: atėjusi valdžia padėkoja ne tik nueinančiajai, bet ir visų pirma rinkėjams – paprastiems žmonėms, kurie juos išrinko.
Bet pas mus tokių tradicijų nėra. Net nežinau kodėl. Ar jau karvę kainuotų kokia šventė miesto parke? Žmonėms, ne elitui. Nereikia vaišių, nereikia grandiozinių iškilmių – manau, pagarba būtų jau vien tai, kad naujai prisiekusi valdžia bent išeitų į kiemą iš savųjų rūmų ir pabendrautų su žmonėmis gatvėje.
Nebijokite – nei kiaušiniais, nei pomidorais nė vieno neapmėtysime. O štai ranką paspausti gal ir norėtųsi. Tiek pasisveikinimui, tiek palinkėjimui, tiek galų gale pirmam tiesioginiam bendravimui. Gi kalbėjote, kad ateinate dirbti rinkėjams ir rajonui.
Kita vertus, o kas mums patiems trukdo pirmadienį ateiti į būsimas valdžios sutiktuves? Ne, nebūtinai gėlėmis juos apdovanoti – tiesiog, kad matytų, jog esame. Tie, kurie juos renkame. Ateiti ir išmokti – būti valdžia. Tiek mums, tiek jiems.

Vilma Danauskienė, žurnalistė

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Vilma ir tu teisi reikia išmokti būti valdžia , dabar kurie pilnomis saujomis žėrė viską iš Artūro kišenės labai greitai pradėjo šlovinti Ausmą lyg ir užmiršo kad Artūras pripratino juos prie lovio , leido pasimėgauti gyvenimu .dabar kai kurie labai uoliai puolė jį kritikuoti. išmokime laimėti ir pralaimėti .

Labai taiklus komentaras. Aciou.

Teisingai pasakyta. Daug tokiu, kurie lindo i subine Margiui, dabar lenda i subine Ausmai. Na bet as manau , kad Ausma atsirinks tokius geradarius:)))))

Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues.<br> <br> When I look at your blog in Opera, it looks fine but when opening in Internet <br> <br> Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!<br> <br> Other then that, amazing blog!<br> <br> <br> <br> Here is my homepage <a href="https://4989-4989.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=1140059">achat de clomipramine</a>

Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo <br> <br> News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?<br> <br> <br> <br> I've been trying for a while but I never seem to get there!<br> <br> Many thanks<br> <br> <br> <br> my webpage <a href="http://www.ww.concerthouse.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=39334">Options de paiement sécurisées pour commander moventig en Suisse</a>

Iš Artūro kišenės tikrai niekas nesėmė. Iš savivaldybės kišenės su Artūro leidimu - taip. Užtenka savivaldybės biudžetą tapatinti su Artūro kišenėmis. Tik buvusiam merui tai buvo vienas ir tas pats, o mąstantis žmogus supranta, kad viskas buvo daroma iš savivaldybės biudžeto lėšų arba mero fondo, kuris irgi sudarytas iš savivaldybės pinigų, bet ne iš Artūro asmeninių lėšų.

O šis straipsnis visai į pievas. Gi mokėti laimėti pagal Vilmą tai reiškia surengti renginį parke prieš pat Velykas didžiąją savaitę. Ačiū naujai išrinktiems, kad suvokia, kad būti valdžia tai ne šventes organizuoti, o vykdyti rinktai valdžiai įstatymu numatytus darbus. O padėkota rinkėjams buvo rajoninėje spaudoje.

Nesuprantu kur Vilma taip skuba. Tai ką Ausma su kitais laimėjusiais po pirmo tarybos posėdžio turėjo ,,pasileisti'' į gatves, rinkėjams padėkot? Taigi tik dvi dienos praėjo, manau tikrai bus tų susitikimų su rinkėjais, palaukim.

O aš jau Vilma su laimėjusiais švenčiu naujoje,, lesykloje,, Kauno g. ,kuri vadinasi ,,Gojus,,.

Vilma tai jau tavo kova su Malinausku motosi jau baigesi, per skystos tavo blauzdos, tu ir tokia zurnaliste ir nereikia mokyti valdzios kaip dirbti.

Your means of telling everything in this piece of writing is actually pleasant, every one <br> <br> can effortlessly understand it, Thanks a lot.<br> <br> <br> <br> Also visit my site: <a href="http://ds1.dspnbmall.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=741359">etodolac betaalbaar in Santiago</a>

Good day! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that <br> <br> would be okay. I'm absolutely enjoying your blog and look <br> <br> forward to new updates.<br> <br> <br> <br> my blog: <a href="https://www.fincasanagustin.es/es/blog/posts/light_box/426/image1?return_to=https://amicidellestelle.it">Aretha</a>

Oi, oi ką reiškia naujoji lesykla, ką čia pavydas ima ?

kažkodėl lesdami seiroj nekudakavot kad lesykloj, o dabar kai kam gal ir pavydu pasidarė.?

Ponia, Vilma.Pasidomeki kaip Veisiejų ambulatorijos pastatą ,,privatizavo,, Janina,kaip sūnus Kapciamiestyje dirba gaisrininku .Labai gražiai vaidinusi mūsų partietė , bet paskui ją negražus rudas kakis lydi.Parodyki savo žurnalistinį tyrimą .

Galvojau balsuoti už Nausėdą, bet kadangi susidėjo su Margio "pirmyn", tai nebalsuosiu ir dar kitus agituosiu, kad už Nausėdą nebalsuotų! Galėjo, bent pasidomėti Nausėdos rinkimų štabas, kas čia per chebra tas "pirmyn"...

Prašau paviešinti apie,,fazendos,, pirkimo sandorį kiek ir iš ko pirkta,nes nerealiai pigiai, o gal panasiai kaip ir premjero Vilniuje namas labai pigiai įvertintas .