Po vagystės savivaldybė kreipėsi pagalbos į rajono gyventojus

Lazdijų rajono savivaldybės administracija kreipėsi į rajono gyventojus, prašydama pagalbos.
„Visai neseniai Dusios ežero pakrantėje įgyvendinant projektą buvo įrengtas pontoninis lieptas, valčių nuleidimo prieplauka. Labai gaila, bet šis visų rajono gyventojų turtas buvo apvogtas – pagrobtos 45 lentos. Nors informacija perduota policijai ir atliekamas tyrimas, prašome visų Jūsų pagalbos! Jei ką nors matėte, pastebėjote, lauksime Jūsų žinutės“, – teigiama savivaldybės išplatintoje informacijoje.
Jau buvo skelbta, kad šis projektas, skirtas turizmo infrastruktūros gerinimui šalia Dusios ežero, rekreacinio pobūdžio teritorijoje, pietrytinėje Dusios ežero pakrantėje, Metelių regioninio parko zonoje.
Minėtieji darbai vykdomi įgyvendinant projektą „Vandens transporto nuleidimo vietos įrengimas prie Dusios ežero Lazdijų rajono savivaldybėje“, kurio vertė – 42 857,14 Eur. Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos lėšos – 30 000 Eur, Lazdijų rajono savivaldybės biudžeto lėšos – 12 857,14 Eur. Šio projekto pagrindiniai prioritetai: darnaus verslo, kaimo ir turizmo plėtros skatinimas, turistų srautų Lazdijų rajono savivaldybėje didinimas, turizmo infrastruktūros plėtojimas.
Prieš pradedant darbus, pasirinkto sklypo dalis link ežero buvo išvažinėta valtis vežančių poilsiautojų, dalis sklypo apaugusi krūmais, teritorija tik dalinai nusausinta grioviais.  Be to, vieta mėgstama poilsiautojų, žvejų, tačiau čia nebuvo įrengtas privažiavimas, automobili stovėjimo aikštelė, nebuvo galimybės leisti/iškelti valtis. O sėkmingai įgyvendinus projektą bus įrengtas pontoninis lieptas – prieplauka, gelžbetoninė valčių nuleidimo – iškėlimo vieta (laivų slipas) ilgis – apie 20 m, žvyro mišinio dangos privažiavimo kelias ir automobilių stovėjimo ir apsisukimo vieta su kelio ženklais, numatant sąlygas autotransportui su priekaba saugiai apsisukti.
Įgyvendinus šį projektą, prie Dusios ežero Lazdijų rajono savivaldybėje bus išspręsta kiekvienais metais šiame ežere žvejojančių, įžuvinimo darbus atliekančių, buriuojančių ir katamaranais turistus plukdančių žmonių problema – nepatogus, ilgai užtrunkantis, nesaugus ir žalą gamtai bei aplinkai darantis laivų nuleidimas.
lzvaigzde.lt inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Aš galvoju. O gal tokiu būdu norėjo kažkas nuslėpti tilto kokybę, nes jis kiek girdėjau dau pinigučių "suvalgė"?

taip- jau prasideda pedsaku slepimas projektams, tai dar bus ne vienas toks ivykis...rasite, tik gerai paieskokite... "PIRMYN... be baimės..." isitikinsite...

prieko čia pirmyn ar atgal projektus vykdė vvg tegu jie ir atsako. o beto tai labai blogų žmonių darbas gadinti mūsų visų turta.

matai, jus zinote, kieno tai projektas, matyt esate netoli to... su jumis gali buti individualus pokalbis... dekui, gal dar ka is jusu isgirsime...

Uz tiek babkiu ne toki liepta galejo sukonstruot.Vagys.

Kaip už tiek eurų, tai kažkaip silpnokai atrodo tas pontoninis tiltas, (kur čia pontoninis aplamai nesupratau), bet jeigu jau daryt, tai reikia pradėt ir pabaigt turbūt, kad galėtų kažkas naudotis, o tai kaip stovi toks pusfabrikatis, gal kažkas galvoja, kad koks savininkas kažką susirentė nelegaliai :).

paskaicius komentarus ,panasu kad kai ka pradeda uzvaldyti paranoja...lenta pavoge-kalti buvusieji,prisiukslino kazkas-kalti buvusieji..apsisiko kas-kalti buvusieji .Atsikvosekite pagaliau...ar pergales dziaugsmas visai per galva trenke.....Reikia moket ir laimet ir pralaimet

pritariu Jums :) nes buvusieji lyg kokie antžmogiai :)

Buvusieji tikrai ne "antžmogiai", jie vargšiukai padlaižiai, neturintys nei savigarbos, nei drąsos, nei proto susirast darbą ne per pažintis, bet užtat labai gerai sugebantys skanduot "ku*va" per debatus. Tai tiek apie buvusius.

Teko būti debatuose. Jų vienybė, susiklausymas, skandavimas net pribloškė. "Namų darbus" gerai atlikę. Jų daug ir jie labai vieningi - pasikartosiu.

Ko mes čia spėliojam, dėl buvusiųjų blogų darbų, greitu laiku bus visuotinis auditas ir viską sužinosim :).

Vsio zakonno! Iš tų laikų priežodis. Lietuvoje kitaip niekad nebūna. Ar auditas ar kita patikra. Viskas "ten" bus gerai :-(

Už šį keliolikos lentų bei poros plastikinių padėklų kratinį 42 tūkst. eurų!!!??? Pritariu teigiantiems, kad vagystė įvykdyta gerokai anksčiau, arba, kitaip tariant, "vsio uže ukradeno do nas... "

Tie anekdotai iš rusiškų filmų - labai juokingi. O čia juokų tiek, kad verkti norisi. Pirmyn...