Meras su Premjeru Suvalkuose paminėjo Valstybės atkūrimo dieną

Vasario 10 d. Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis  Lietuvos Respublikos konsulo Seinuose Vaclavo Stankevičiaus kvietimu dalyvavo Suvalkuose (Lenkijos Respublika) vykusiame Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtame minėjime. Į šį iškilmingą renginį atvyko Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas su gausia Vyriausybės atstovų delegacija, Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Eduardas Borisovas bei garbingi kaimyninės šalies valdžios atstovai.
Vasario 16-ajai paminėti skirtos iškilmės prasidėjo Suvalkų Švč. Jėzaus širdies bažnyčioje šv. Mišiomis, kurias aukojo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila  su Punsko, Suvalkų ir Seinų parapijų kunigais. Svečiai iš Lietuvos ir Lenkijos su tautiečių bendruomene Suvalkuose drauge meldėsi už tautų laisvę ir nepriklausomybę.
Pasibaigus Mišioms šventinė programa buvo tęsiama viešbučio „Loft“ konferencijų salėje, kur koncertinę programą pristatė Suvalkų lietuvių bendruomenės atstovai. Susitikimo metu taip pat buvo kalbama apie būtinybę Suvalkų krašto lietuvių bendruomenei įkurti Švietimo ir kultūros centrą, kur veiktų darželis ir mokyklėlė mažiesiems bei užimtumo centras jaunimui ir suaugusiems šio krašto tautiečiams.
Po meninės programos neformalioje aplinkoje meras A. Margelis bendravo su kaimyninių Lenkijos savivaldybių vadovais, būtinybę susitikti dėl sunkiasvorių automobilių tranzito Lietuvos-Lenkijos pasienio regione aptarė su naujuoju Palenkės vaivadijos vaivada Jozefu  Bohdanu  Paškovskiu.
Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

nu va pati svarbiausia žinia, kad meras buvo renginy , o jame buvo ir premjeras. Varge tu mano pasirodo tas meras buvo pats svarbiausias net už ministrus ir kitus vyriausybės narius ir Alytaus merą. O tu varge, bėda, jau turim vaikščiojantį Lazdijų rajono stebuklą,

Pritariu, kad mūsų caras susireikšminęs

Čia ne vaikščiojantis stebuklas, čia vaikščiojantis anekdotas :)

Meras su Premjeru? Jūs gal juokaujat? Premjeras sėdi pimoje eilėje ir ponas meras paskutinėje eilėje kamputyje, bet antraštę reikia skambią parašyti, koks reikšmingas tas meras paminėjo Valstybės atkūrimo dieną su Premjeru... Čia iš tos pačios serijos kaip "Lazdijų meras vyko susitikti su popiežium" Būtų juokinga jei nebūtų graudu :))

Tai verk dūra...

Tai verk dūra...