M. Sujeta: jei pavyks, jausiuosi laimingas

Tenka girdėti, kad seniūnaičiai – tik dėl vaizdo, dėl akių, kad jie nieko neveikia, nes atlyginimo jiems niekas nemoka, kad žmonės šiais laikais dirba tik dėl pinigų. Norėčiau paprieštarauti tokiems skeptikams ir pasakyti – ką išsirenkate, tą ir turite. Jei norite veiklaus ir norinčio kaimo gerovę kelti žmogaus – ieškokite tokio savo tarpe. Ir jį surasite.

Seniūnaičiu aš esu dar tik keletą mėnesių. Tačiau dar anksčiau, kol juo nebuvau, savo traktoriumi ir miestelio kelius žiemą pagal galimybes nuvalydavau, ir žolę nupjaudavau. Šiemet kartu su miestelio bendruomene jau organizavome Trijų Karalių šventę, į kurią atvyko rajono savivaldybės tarybos nariai Mantas Valukonis ir Benius Rūtelionis. Ne tik linksmai pasibuvome, pašokome, kartu padainavome, bet ir pagerbėme pačius aktyviausius Šventežerio miestelio žmones – jie apdovanoti Lazdijų rajono savivaldybės merės Ausmos Miškinienės padėkomis.

Šventės, bendri renginiai žmones suvienija, naikina susvetimėjimą. Todėl nuo jų organizavimo ir pradėjau. Tačiau tikiu – mums pavyks susivienyti ir bendrai dirbant. Gal ne taip gausiai žmonės susirinks, kaip ateina į šventes, bet... Su keletu jau esu kalbėjęs – jie tikrai ateitų ir lapų pagrėbti, ir gėlių padėti sodinti ar kitų būtinų darbų nuveikti. Nes seniūnijoje už pašalpas dirbančių žmonių skaičius mažėja, tokia didelė seniūnija kaip mūsų turi vos vieną etatinį darbininką. Todėl reikia patiems kažkaip organizuotis, kad gražus mūsų miestelis ir toliau neprarastų žavesio, kad žmonės čia norėtų atvykti ne tik prie ežerų vasarą, bet ir gyventi nuolat. Žinau, kad ne seniūnaičio jėgoms tvarkyti demografinę situaciją, bet... Jei nors 2 procentais prie to prisidėsiu, būsiu tikrai laimingas.

Mantas Sujeta, Šventežerio seniūnaitijos seniūnaitis

„Lazdijų žvaigždė“ (2024-02-02)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Tai kad kažkiek moka?

Kai kurie seniūnaičiai pinigus gauna už orą.