Šventežerio mokyklos direktoriui nepavyko iš balos išlipti sausam

Šventežerio mokyklos direktorius E. Čečėta teigia jaučiąs nepakeliamą gėdą.

Netgi rajono švietimo įstaigos vadovas, pakėlęs vieną kitą taurelę alkoholio ir galvodamas, kad neįklius policijos pareigūnams, sėdo prie automobilio vairo. 

Taip rizikuodamas į policijos nemalonę pateko alytiškis Edmundas Čečėta, vadovaujantis Šventežerio mokyklai. Policininkai nustatė, kad šių metų birželio 5 dieną 7 valandą 33 minutės, būdamas neblaivus, vairavo automobilį ,,Peugeot 308“ – alkotesteris užfiksavo 0,43 promilės, kai kritinė norma – 0,4 prom. Už tokį nusižengimą pareigūnai direktorių nubaudė 800 eurų bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 6 mėnesių terminui bei draudimu 12 mėnesių vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai. 

Tačiau direktorius puolė bylinėtis ir įrodinėti savo tiesą – nesutikdamas su policijos nutarimu kreipėsi skundu į Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmus, kurie liepos 27 d. skundą atmetė ir policijos nutarimą paliko nepakeistą. Tuomet E. Čečėta kreipėsi į Kauno apygardos teismą, prašydamas panaikinti Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų nutartį ir paskirti švelnesnę administracinio poveikio priemonę.

Skunde direktorius, suprantama, išdėstė savo argumentus, kodėl nesutinka su paskirta bausme. 

Jis pabrėžė, kad jam nustatytas tik 0,43 (0,41 po paklaidos) prom. neblaivumas. Aiškino, kad iki to įvykio, turėdamas 29 metų vairavimo stažą, nebuvo padaręs analogiško ar panašaus pobūdžio administracinio nusižengimo. Akcentavo, kad neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės negalės nuvykti į darbą bei grįžti iš jo, tinkamai vykdyti šaulio pareigas bei užtikrinti vaikų, savo sveikatos gerovės ir išlaikyti šeimos. 

E. Čečėta skunde pažymėjo, kad dėl padaryto nusižengimo nuoširdžiai gailisi, nurodė visas administracinio nusižengimo padarymo aplinkybes – sunkinančių aplinkybių nenustatyta, alkoholiu nepiktnaudžiauja. 

Skundo autoriaus pabrėžė, kad, remiantis Valstybinės teismo medicinos tarnybos toksikologijos laboratorijos specialisto išvada, 8 valandą 35 minutės alkoholio koncentracija kraujyje buvo 0,32 promilės, todėl turi būti atsižvelgiama į tai, jog visos abejonės vertinamos administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens naudai. Akcentavo, kad  įvykio metu važiavo leistinu greičiu, gerai pažįstamu keliu, todėl galėjo tinkamai įvertinti eismo sąlygas ir pastebėti visus eismo dalyvius.  

Mokyklos direktorius, norėdamas įrodyti, jog per griežtai nubaustas, netgi rėmėsi teismų priimtais procesiniais sprendimais, kuriuose vadovaujamasi moksliškai patvirtinta Vidmarko formule, kuri parodo, kaip suaugusio vyro fermentinės sistemos alkoholį metabolizuoja, kokiu greičiu jo koncentracija kraujyje sumažėja ir t. t.

Plačiau apie tai, taip pat E. Čečėtos bei vicemero D. Mockevičiaus komentarai - K. Sukacko straipsnyje ,,Lazdijų žvaigždėje” (2023-09-29).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Suneli nuo narkotiku apsvaigusi mokykloje istrauke kita vaika kuris tik salia buvo apkaltindami tai bent cia nepavyko issipirkti pinigais.

o is kur viska zinai ar matei?

dar mazai prilake.

Šitas kaušas Alytaus didysis socdemas :)

Vaidina tokį

Bet tu promiliu labai mažai, nera tokia tragedija, kad pamestai orentyra kelyja

P…… c,nukalkintas juodai.Reikia padėti žmogui, o ne py…….s..Eisma,Daliau, imkitės pagalbos…