Daugiausia balsų surinko dalyvaujamojo biudžeto projektas „Seirijai mums rūpi“

Pasibaigus pakartotiniam 2023 m. Lazdijų rajono savivaldybės bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai gerinti, projektų balsavimui, suskaičiuoti rezultatai. Iš viso balsavo 1560 Lazdijų rajono savivaldybės gyventojų vyresnių negu 16 metų.

Skelbiame tris projektus, kurie surinko daugiausia balsų:

  • projektas „Seirijai mums rūpi“ – 493 balsai;
  • projektas „Pliažo ir jo infrastruktūros įrengimas prie Birutos tvenkinio“ – 272 balsai;
  • projektas „Vėjo varpų muzika su regiono paukščiais Stebuliuose“ – 199 balsai.

Šiems projektams įgyvendinti iš savivaldybės biudžeto bus skiriama iki 20 tūkstančių eurų kiekvienam. Daugiausia gyventojų balsų gavusius projektus įgyvendins savivaldybės administracija. Projektai turi būti įgyvendinti per 12 mėn. nuo projektų patvirtinimo datos.

Plačiau apie projektus:

„Seirijai mums rūpi“

Projekto įgyvendinimo vieta – Seirijų miestelio teritorijoje esanti ežerėlio dalis šalia Seirijų kultūros namų.

Pasak projekto autorių, „Seirijų miestelio gyventojams trūksta sutvarkytos, jaukios poilsio, laisvalaikio, švenčių erdvės. Dabartinėje parkelio teritorijoje, esančioje šalia kultūros namų, vienoje populiariausių viešųjų erdvių Seirijuose, organizuojamos šventės, kurioms erdvės maža. Praplėsta erdvė, išvalyta šalia esančio ežerėlio dalis, įrengta poilsio zona, vieta atsivestiems gyvūnams pagyvintų aplinką, pritrauktų lankytojus. Erdve naudotųsi tiek rajono gyventojai, tiek pravažiuojantys miestelio lankytojai. Ramybe pasidžiaugtų vyresnio amžiaus žmonės. Žvilgsnis į vandenį, atgaiva sielai.“

„Pliažo ir jo infrastruktūros įrengimas prie Birutos tvenkinio“

Projekto įgyvendinimo vieta – pliažas prie Birutos tvenkinio, Tautrimų kaimas, Šeštokų sen., Lazdijų r. sav.

„Įgyvendinus projektą, valstybinėje žemėje būtų įrengtas pliažas su jame esančia infrastruktūra. Vietos gyventojai bei šio krašto svečiai galės naudotis įrengtu pliažu, bus sutvarkyta pliažo teritorija, įrengta infrastruktūra, pagerės estetinis vaizdas, poilsiautojai galės patogiau ir saugiau naudotis pliažu, pagerės poilsio kokybė, atsiras naujas poilsio traukos centras“, – teigia projekto autoriai.

„Vėjo varpų muzika su regiono paukščiais Stebuliuose“

Projekto įgyvendinimo vieta – buvusios Stebulių mokyklos teritorija.

Tikslas – garsinti Lazdijų rajoną, pritraukti turistus iš visos Lietuvos ir kitų valstybių. Tai būtų poilsio ir edukacinė vieta įvairaus amžiaus grupių žmonėms. Siūloma įrengti vėjo varpų parką su išskirtiniu apželdinimu išsaugant esamus ilgaamžius medžius, taip pat sukurti Pietų Lietuvos regiono paukščių medines skulptūras (dydis – apie 1 metrą), prie kurių būtų pateikiama išsami informacija apie apylinkėse gyvenančius paukščius, jų buveines.

Planuojama įrengti relaksacinės muzikos erdvę – muzikos namelį, kuriame galėtų būti organizuojamos mankštos ir edukacijos vaikams bei suaugusiems. Tikslas – didinti įvairaus amžiaus žmonių įsitraukimą į bendruomenines iniciatyvas, skatinti bendrų veiklų kūrimą ir plėtojimą. Žadama, kad įkurtą vėjo varpų parką iš 10 skirtingo dydžio rankų darbo varpų suderintų pentatoninėje skalėje pagal Pitagoro derinimo sistemą.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Kiek teko girdėti, tai komisija kaip norėjo, ar gal kaip buvo nurodyta, taip ir ,,suskaičiavo".

Valio komisijai. Iš antro karto pagaliau ,,suskaičiavo", kaip poniai reikėjo.

tai kad seirijuose nera 500 gyventoju, gal balsavo ir vaikai, as nebalsavau

Kaip tik dabar nesąžiningas balsavimas. Mat „poniai"Sabestinienei netiko praeitas balsavavimas. užvertė skundais, tel.skambučiais savivaldybę ir galvoja, kad niekas nežino kad tai jos darbas anuliuot praeitus balsus. Valio.....padėjo Rūtelionis surinkdamas savo komisiją,400 balsų anuliavo vienai bendruomenei, uždėjo Ritutei.Galės pagaliau užbaigt prie namo statybas ,nes dėl to ir ardėsi kiek sugeba. Kas jos nepažįsta tai garbina vos ne kaip dievą.O tas dievas tai gal jau Jachova,nes net ir medituoja kojas sukrįževus prie kelio pusnuogė.,visas kaimas juokėsi. Jos seneliai karste apsiverstų pamatę jos nesamones,jie buvo labai gerbiami, sąžiningi ,darbšūs žmonės ,netoliaravo jokių ištvirkavimų, jiems šeima buvo šventas dalykas. Nuvažiuotų nors kapelius sutvarkytų,o tai apaugę žolėm,baisu.Pati mėgo palaidą gyvenimą,net vyras paliko,lakstė su svetimais vyrai,kiek šeimų per ją išsiskyrė. Kaip tas posakis yra.. kai k--va tampa davatka ,tai nieko gero nelauk .Aferistė ir tiek. Kam ji rašinėja ,kad kaimo žmones myli. Kiek ji apšmeižus kaimo žmones, išvadinus visokiai šlykščiais žodžiais, o paskui pamiršta ką parašius savo tam fb.ir reikalauja mokesčių į priekį už metus bendruomenei .Jos bendruomenė tai vilnius, marijampolė ,alytus,v varėna,simnas, nei vieno iš Stebulių. Va taip va. Ateis eilė ir simnui,nes jau Rasą išvijo su katinais,iškoliojo visaip,nes ji neatidavė pinigėlių kuriuos paaukojo būtent jai, kad galėtų nusipirk daugiau eksponatų..Šiai „poniai"Ritai (JANČIUKIENEI)Sabestinienei reikaia žmonių iš kurių ji turėtų naudos .Labai mėgsta turtus, garbę, pinigus. Ar tik neacitiks kaip tam seniui ir auksinei žuvelei:))gavo geldą, namą, bajore, cariene buvo, bet užsinorėjo būti jūros valdove ir liko vėl prie suskilusios geldos.Č ia ir gobšuolė atėmė žemes, turi mokyklos pastatus ,žemę,laimėjo pinigų ,bet negana to, dar užsimanė būt seniūnaite. Neduok dieve ,tada visi kaimo žmonės kentės, neturės ramybyės, nes eis ir prašinės pinigų maisto ir t.t.Kai grįštu į tėviškę, nes esu kilus iš Stebulių, susitinku šio kaimuko žmones ir kai jie papasakoja apie tai,man baisu darosi.Jie sako:ar nėra kas galėtų jas nusodint(o tos jos tai seserys- Padimanskienė ir Rita )nes mes jų bijom ,jos kerštingos, gali ir namus atėję padegt ar užsiundyt banditais.Laikai jau kiti,nėra buržuazijos,bet va dvi dar vadovaunasi tokiomis nuostatomis.Nėra teisybės nei valdžioj,nei tarp žmonių.

Man ir pasakojo ,kad šita „ponia"Sabestinienė susiranda tel.nr. jaunų žmonių kurie jau gyvena Vilniuje, Kaune ,Klaipėdoje ir kt miestuose ir reikalauja susimokėt nario mokestį už save ir už tėvus kurie dar gyvena Stebuliuose, nes niekaip neišsireikaluja iš jų:))paprasčiusiai neįsiledžia senukai į namus jos,tai ji kitaip sumasto kaip tuos pinigėlius gaut.Nors jie nėra bendruomenės nariai .Susidūriau ir aš su šitais reikalais .Kai kūrėsi ši bendruomenė man buvo liepta įrašyt visus Stebulių mokytojus be jų žinios į bendruomenės narius,bet kai aš nesutikau man buvo pagrasinta,kad geruoju tai nesibaigs(o grasino Padimanskienė dar būdama Stebulių mokyklos direktore)aišku, mokytojai net nežinojo kad jie priklauso bendruomenei, niekur jie nepasirašė(visiems aišku kaip viskas vyko su parašais) jų dauguma buvo gyvenantys ne Stebuliuose, o atvykstantys iš kitų seniūnijų. Tai apie kokį nuoširdumą, meilę kaimui mes kalbame, jeigu jos džiaugiasi kitų nelaimėm, o jei kam gerai sekasi tai ir gerkles perkastų kad nesisektų, net žanadai dreba(vilei)iš piktumo:)) Pavydo pritinę ,viena jau net išpurtus nuo alkoholio. dar vaidenasi fb. dirbdama Alytaus kolegijoje. GĖDA, GĖDA. Kaip sakoma lazda turi du galus. Ateis ir į jų kiemą atpildas. Atlygins su visu kaupu.