Uždaromos trys Lazdijų rajono bibliotekos

Lazdijų viešoji biblioteka netenka net trijų savo padalinių.

Kaip paaiškėjo užvakar vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje tvirtinant Lazdijų viešosios bibliotekos nuostatus, viešoji biblioteka netenka net trijų savo padalinių – Stebuliuose, Noragėliuose bei Viktarino kaime. Priežastis – kai kuriose šių bibliotekų liko vos dvi dešimtys, kai kuriose – nė vieno skaitytojo. Buvusių padalinių darbuotojais esą pasirūpinta: Stebulių bibliotekininkė jau kuris laikas dirbo ir Šventežeryje, Noragėlių – Seirijuose, o Viktarino bibliotekininkei darbas pasiūlytas Varnėnų padalinyje. 

Iš viso Lazdijų rajono savivaldybės viešoji biblioteka turės 18 padalinių didesniuose rajono kaimuose bei gyvenvietėse, taip pat – mobiliąją biblioteką. Nuostatuose išvardinta net 19 paslaugų rūšių, kurias rajono gyventojams yra pasiruošusi teikti biblioteka. Pagrindinės jų – bibliotekų ir archyvų, knygų, periodinių leidinių leidyba, kino filmų rodymas, informacinių technologijų ir kompiuterių, interneto paslaugos, patalpų nuoma, pramogų, posėdžių, verslo renginių organizavimas ir kitos veiklos.  

,,Lazdijų žvaigždė", 2023-09-08

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Praeinu pavakariais pro biblioteką mieste,niekada nesimato nei vieno skaitytojo, tik darbuotoja. O šviestuvų žibančių,tai kaip bažnyčioj per pamaldas.Tiesa,dabar nuleidžiami roletai.Kad nesimatytų tuščių erdvių?

O kodėl kai kuriuose miesteliuose veikia net dvi bibliotekos mokyklos ir miestelio?

O tai N. Kirsnoje ir Būdvietyje tiek daug skaitytojų kad net išlaikoma vieną dieną į savaitę biblioteka, uždaryti .

Kirsnoje merės pastatyta dirba, reikia tuščioje bibliotekoje laikyt. Nu ir kas kad vieną dieną bet gauna turbūt kaip už pusė etato ir dar plius etatas verstaminuose. Va čia tai atlyginimas.

Tegul ponios pravažiuoja neperspėję ir pamatys tuščias bibliotekas, renginių nulis. Keista kad stebuliai ir dainuoja ir šoka ir filmuojasi bet niekas neskaito, tai gal bibliotekininkes reike pakeisti atsirastų skaitytojų. Trūksta naujų formų , noro dirbti , atsakomybės. Dirbama tik dėl feisbuko.

Stebuliu bendruomenei dziaugsmas atliks dar vienos patalpos baliams

Pirma atkreipkime dėmesį į darbuotojų išsilavinimą ir tuo viskas pasakyta.

ten skaitytoju nera, nes jau visos knygos ten po kelis kartus perskaitytos. Gal kokiu skleroze serganciu padaugetu tai gal ir eitu vel kazkelinta karta tas pacias knygas skaityti.

Būdvietį nors žolę apipjaukit. Gražulevičiui gal reiks?