HPL plokštės ir didžiausi jų privalumai

HPL plokštės yra vienos iš populiariausių medžiagų interjere ir eksterjere. Jos turi ypatingas savybes, dėl kurių klientai jas renkasi, norėdami susikurti išskirtinį dizainą. Šiame straipsnyje, Orex Group įmonės specialistai, pasidalins pagrindinėmis įžvalgomis apie HPL plokštes ir jų didžiausius privalumus.

Kas tai?

HPL plokštės yra vienos iš patvariausių, dekoratyvinių paviršiaus medžiagų. Šios plokštės pasižymi ypatingomis eksploatacinėmis savybėmis, įskaitant atsparumą cheminėms medžiagoms, ugniai ir dilimui. HPL plokštės gaminamos melamino dervoje, suslėgus aukštoje temperatūroje.

 

HPL plokščių privalumai

1. Patvarumas

HPL plokštės  yra atsparios smūgiams, įbrėžimams ir pažeidimams, todėl tokie paviršiaus plotai kaip spintų durys, registratūros, kabinetai ir kasos stendai yra laminuojami HPL plokštėmis, kad būtų patvarūs. Taip pat, plokštės yra atsparios blogoms oro sąlygoms, pavyzdžiui, lietui, sniegui ir t.t.

2. Priežiūros paprastumas

 HPL plokštės yra lengvai prižiūrimos, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie taupo laiką.

3. Išskirtinės dizaino galimybės

HPL plokštės yra gaminamos įvairiausių  formų ir spalvų, todėl kiekvienas gali pasirinkti plokštes, pagal savo skonį ir stilių. Jos gali imituoti natūralius medžio, akmens ar metalo paviršius.

4. Universalus naudojimas

HPL plokščių privalumas yra tas, kad jas galima lengvai pritaikyti įvairių tipų paviršiams. Pavyzdžiui, galima lanksčiai montuoti tiek vertikaliai, tiek horizontaliai įvairiose vietose. HPL plokštės gali būti naudojamos įvairiose parodose, muziejų erdvėse, komerciniuose ir gyvenamuosiuose pastatuose.
 

Kaip tinkamai naudoti HPL plokštes interjere ir eksterjere?

HPL plokštes klientai renkasi eksterjero apdailai, pavyzdžiui, fasadams. Celiuliozė ir fenolio derva, presavimo lygis ir akrilo paviršius užtikrina, kad eksterjero plokštės visiškai neįgeria vandens. Jų paviršius gali būti  blizgus, matinis, faktūrinis, ir dėl to tampa natūralus tiek vizualiai, tiek ir jutimiškai. Netgi lyjant stipriam  lietui, HPL plokštėmis dengtas fasadas neatrodo įmirkęs ar sudrėkęs, nes vanduo nuo jo nubėga nepalikdamas pėdsakų. Kai lyjant per siūles tarp plokščių patenka vandens, nustojus lyti jis išgaruoja, nes vėdinamame tarpe vyksta oro cirkuliacija.

O interjere HPL plokštės gali būti naudojamos vonios ir kambario dizainui. Jos yra atsparios drėgmei ir chemikalams, todėl yra puikus pasirinkimas vonios kambario grindims, sienoms ir vonios apdailai.  Taip pat, spintoms ir stalams. Jos yra atsparios įbrėžimams ir gali atlaikyti sunkius daiktus. Laminuotos ir  su įvairiomis tekstūromis HPL plokštės gali būti naudojamos sienų apdailoje. HPL plokštes klientai mėgsta rinktis ir langų apdailai, nes plokštės yra atsparios drėgmei ir šilumai.                                                              

Taigi, supažindinome jus su pagrindine informacija, apie HPL plokštes ir jų didžiausius privalumus. Jeigu ieškote išskirtinio dizaino, modernių  HPL plokščių, Orex Group įmonėje galite užsisakyti aukščiausios kokybės plokštes, kurias lengvai pritaikysite interjere ir fasadų apdailoje.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

O ką, tos plokštės nekvėpuoja? Tai chemijos gaminys. Kodėl apie tai nė žodelio?

Svarbiausia kad tu kvėpuoji o plokštė palauks kvėpavimo.