Jonas Milius: „Esu pasaulio pilietis, tačiau geriausiai jaučiuosi Lazdijuose“

J. Milius sako, kad geriausiai jaučiasi dviejuose pasaulio miestuose – Paryžiuje ir Lazdijuose.

Didžiausios rajono šventės Pasienio fiestos metu tradiciškai regalijos įteikiamos naujiems Lazdijų rajono garbės piliečiams. Jų kandidatūras, pateiktas organizacijų arba rajono gyventojų, svarsto speciali komisija, savo potvarkiu savivaldybės tarybai tvirtinti siūlo rajono savivaldybės meras. Vienas iš šiais metais siūlomų kandidatų yra Jonas Milius.

Jo mintys ir įžvalgos apie darbus, gyvenimą Lazdijuose bei rajono perspektyvas ir problemas – šiame „Lazdijų žvaigždės“ interviu.   

– Kadangi pasirinkote Lazdijus visam gyvenimui, kaip įsivaizduojate Lietuvos ir Lazdijų perspektyvas? Ko labiausiai čia pasigendate ir dėl ko labiausiai džiaugiatės?

– Nelengvas klausimas. Garsiai kalbame apie regioninę politiką. Tačiau kaip buvo, taip ir yra dvi Lietuvos – didmiesčių, kur sutelktos visos įmonės, visi geriausi specialistai, tarpe jų – ir medicinos. Man nesuprantama, kaip Suomija regionuose gali turėti puikius specialistus, o mes – ne. Nekalbu apie ypatingus, siauros specializacijos gydytojus, kurie atlieka sudėtingas operacijas, o tiesiog apie gerus chirurgus, šeimos gydytojus, kurie privalo čia dirbti ir atlyginimas bei geros gyvenimo sąlygos jiems turi būti užtikrintos. Žmogui susirgus, jam turi būti paprasta, aišku ir lengva patekti pas trečio lygio gydymo įstaigų specialistus. Iš kur atsiras tie specialistai, gydytojai, kaip jie važiuos dirbti į Lazdijus ir kitus regionus, jei nuolat girdi, kad šios ligoninės bus mažinamos arba visai naikinamos? Kokia regioninė politika, jei net Alytuje jau nebėra „Sodros“, Mokesčių inspekcijos, policijos, greitosios medicinos pagalbos – tik filialai. Net prisiskambinti į šias įstaigas žmonėms tapo problematiška. O tas nuo pandemijos išlikęs įprotis dirbti iš namų, ar tai į naudą? Ar normalu, kad ministerijų darbuotojai į darbą ir dabar ateina vieną ar du kartus per savaitę?  

Džiaugiuosi gerais pokyčiais Lazdijuose – statomu sporto centru, gražėjančiu miesto parku, vaikų žaidimų aikštelėmis. Tačiau vien pramogų neužtenka. Turime rasti galimybių plėsti darbo vietas, padėti verslams. O svarbiausia – užtikrinti čia gyvenantiems žmonėms reikiamas paslaugas, ypač – medicinos. To linkiu ne tik sau, bet ir visiems, kurie gyvena Lazdijuose.  

Plačiau – naujausioje „Lazdijų žvaigždėje“ (2023-05-19).

VMVT nuotr.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Ką šis ponas padare gero rajonui?

Sukūrė darbo vietų ? Ar nėra kitų savarbesnių žmonių?

Kodėl redakcija ištrina visus gerus straipsnio komentarus???