V. Danauskienė: kodėl reikėjo slėpti pavardes?

Andrius Tapinas paviešino iš Lazdijų rajono savivaldybės gautą informaciją apie praėjusios kadencijos savivaldybės tarybos narių „kanceliarines“.

Nematau, nei ko čia bijoti, nei kodėl čia slėpti reikėjo tas pavardes. Sumos yra už trejus metus, ne stebuklas, jei tikrai tarybos narys dirba, nes, patikėkite, per pirmąjį savo, kaip tarybos narės, veiklos mėnesį įsitikinau, kad išlaidų iš tiesų gali būti. Ir ne už 10 eurų.

Trumpai apie šios kadencijos išmokas Lazdijų rajono savivaldybės tarybos politikams (vadinamąsias „kanceliarines“): gavom avansu išmokas už balandžio ir gegužės mėnesius – atitinkamai 254,80 ir 588 Eur. Čia tokias sumas priėmė per paskutinius posėdžius anos kadencijos taryba.

Birželį pagal reglamentą gausime avansu dar po 588 Eur kiekvienas, o liepos pradžioje už visas šias trijų mėnesių išmokų sumas reikės pateikti ataskaitą, kur išleidome. Su pateisinančiais išlaidas dokumentais, kas reiškia sąskaitas faktūras. Neišleistas lėšas reikės grąžinti į biudžetą (tiesiog ta suma kitą ketvirtį „nedaduos“ išmokos avanso).

Dar gavome pirmąjį atlyginimą už tarybos nario darbą. Aš gavau 80,39 Eur. Tai už šitą atsiskaityti nereikia buhalteriams, bet atsiskaičiau Jums visiems, pateikusi balandžio mėnesio veiklos ataskaitą savo feisbuko profilyje.

Atkreipiu dėmesį, kad atlyginimas tarybos nariui yra mokamas už darbą posėdžiuose taryboje, komitetuose, komisijose, frakcijose, gyventojų priėmimą ir susitikimus. Veiklos ataskaitą tarybos narys privalo pateikti gyventojams bent kartą per metus, bet aš pasirinkau skelbti kas mėnesį, ką darysiu ir toliau.

Dar dėl tų išmokų, liaudyje vadinamų „kanceliarinėmis“: už jas galima pilti degalus, remontuoti automobilius, sumokėti už automobilio draudimą, taip pat padengti ryšių išlaidas, galima įsigyti kanceliarinių prekių, reikalingų tarybos nario veiklai. Visa tai yra numatyta tarybos sprendimu patvirtintame reglamente, kurį patvirtino buvusios kadencijos taryba. Tai ačiū jai.

Bėda, kad reglamente nedetalizuota pateikti, pvz., automobilio registracijos dokumento (kad žinotumei, kieno vardu mašiniukas, kokia degalų rūšis ir pan.), vairuotojo pažymėjimo (gi nepilsi kuro į mašiną, jei tik su arkliu teisę važinėti turi), ir aš tikrai dabar dirbu ties to savivaldybės tarybos veiklos reglamento pakeitimais ir sureglamentavimu, kad būtų viskas išdėstyta detaliai – kam galima leisti lėšas, o kam ne. Teiksiu tarybai sprendimo projektą, tikiuosi, pritars, nes iki šiol buvo toks biškį liberalizmas, biškį bardakėlis, kai gale ketvirčio politikas atnešdavo savivaldybės buhalteriams krūvą suglamžytų degalinės čekių ir liepdavo išsirinkti, „ko ten TAU reikia ir kad skaičiai sueitų“. Rimtai, žinau konkrečių atvejų, kai taip buvo žeminami savivaldybės darbuotojai.

Ai, ir paskutinis: ar bus paviešinta, kur išleista ir kam „kanceliarinės“ kiekvieno tarybos nario sumos? Bus. Anosios kadencijos (o jei reikės, ir dar ankstesniųjų) privalės pateikti savivaldybės administracija, o šios kadencijos, manau, patys teiksime ir viešinsime be jokių paraginimų. Bent jau aš taip darysiu ir, pateikusi liepos pradžioje savivaldybės buhalterijai ataskaitą, paskelbsiu ją savo feisbuke.

Ir jau visai pačioje pabaigoje – „kanceliarines“ leisiu tik Lazdijų rajono savivaldybės teritorijoje veikiančių prekių ir paslaugų tiekėjų (verslo įmonių) atstovybėse: degalinėse, parduotuvėse, biuruose, internetinėse prekybos vietose. Jei Jūs, mano rinkėjai, leidote man naudotis Jūsų sumokėtais mokesčių eurais, tai mano sąžinės reikalas yra pirkti ir leisti juos čia vietos verslo rėmimui.

Vilma Danauskienė, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė

https://www.facebook.com/vilma.danauskiene

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Vo blyn. Ką aš matau? Šita kilminga žurnalistė daug jaunesnė už Jurgitą Kurauskienę! Na ir vaizdjelis.

lrytas.lt skelbia, kad: „Visuomenės informavimo etikos komisija (VIEK) konstatavo, kad buvusi kandidatė į Lazdijų rajono savivaldybės merus Vilma Danauskienė, būdama laikraščių „Lazdijų žvaigždė“ ir „Lazdijų reklama“ žurnaliste pažeidė Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodeksą. Šis kodekso straipsnis nustato, kad žurnalistai, vykdydami savo profesinę veiklą, neturi teisės prisiimti jokių kitų įsipareigojimų, išskyrus profesinius įsipareigojimus viešosios informacijos rengėjui ir skleidėjui jog žurnalisto profesinė veikla nesuderinama su darbu valstybės ir vietos valdžios institucijose, dalyvavimu politinių partijų veikloje.“

Tai Delfin jau nebedirba? Vargšė.

Tai varyk dabar iš savivaldybės tarybos. Ir kuo greičiau!!!!!!!

O kuo ji tau užankšte?

Knisasi po pamatais

Labai galia, kad pagal daugumos žurnalistų parašymą atrodo, kad tarybos narys tik pylė daug kuro, pirko tušinukų ir pieštukų, nes pagal paskirtį tos išlaidos lyg ir turėjo būti taip panaudojamos. Deja, kaimiškų rajonų tarybos narys dar ėjo į kaimo bendruomenių šventes, kur reikėjo nusinešti šakotį, pakviestas dalyvavo žmonių asmeninėse šventėse, kas irgi kainavo pinigus, parėmė įvairius renginius, pagaliau, nemažai žmonių palydėjo anapilin, kur irgi reikėjo į vokelį įdėti. Tai va kas sudaro didžiausią kanceliarinių išlaidų dalį.