J. Kurauskienė: pavaduoti merę – didelis iššūkis. Džiaugiuosi, kad taryba už tai balsavo vienbalsiai

Ketvirtadienį buvo pirmoji diena, kai savivaldybės merės Ausmos Miškinienės atostogų metu man tenka ją pavaduoti. Sprendimą šiuo klausimu priėmė rajono savivaldybės taryba antrajame posėdyje, kuris vyko balandžio 27 dieną.

Pagal naują nuo balandžio 1 dienos įsigaliojusį Vietos savivaldos įstatymą merą, jam nesant darbe,  pavaduoja vienas savivaldybės tarybos narių, kuriam tokius įgaliojimus suteikia sprendimu savivaldybės taryba. Lazdijų rajono savivaldybės atveju tokie įgaliojimai suteikti dviem savivaldybės tarybos narėms – man ir Ilonai Šaparauskienei, jei pareigų negalėčiau eiti aš.

Džiaugiuosi, kad už šį sprendimą posėdžio metu vienbalsiai balsavo visi tarybos nariai. Opozicija – taip pat. Tai – ne tik didelis įpareigojimas, bet ir pasitikėjimas manimi. Ne tik kaip kolege, bet ir kaip žmogumi.

Esu tos nuomonės, jog mes visi, eidami į rinkimus, įsipareigojame dirbti dėl Lazdijų krašto žmonių. Ir vienam tikslui – kad čia gyventi būtų geriau, prasmingiau. Tikiu, kad geranoriškai bendradarbiaudami su opozicija pasieksime gerų rezultatų, nekursime priešpriešos ir kiekvienas tarybos narys šioje kadencijoje galės parodyti geriausias savo savybes.  

Pavaduoti savivaldybės tarybos merę man yra didelis iššūkis. O kartu ir galimybė pamatyti rajoną kitu kampu, esant reikalui – priimti atsakingus sprendimus. Nors mero įgaliojimai tenka man vienai, žinau, kad šalia visuomet bus Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ komanda bei kompetentingas rajono savivaldybės administracijos darbuotojų kolektyvas. Iš anksto sakau jiems ačiū už visokeriopą pagalbą.

Jurgita Kurauskienė, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narė (,,Lazdijų žvaigždė", 2023-05-05)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Blondinė Jurgita pakeitė brunetę Ausmą. Stebėsim rezultatą.

O bože bože, kokia susireikšminus. Net graudu buvo stebėti Švietimo komiteto pirmąjį posėdį. Nepavyko vienu užpakaliu atsisėsti ant dviejų kėdžių. Apgailėtina. Pirmiausia norint vadovauti, bent Vietos savivaldos įstatymą prieš miegą reiktų paskaityti.

Jo, jo. Jauna dar, ir net pastudijuos.

Čia tipo praktika, bus merė, kai draugaitė į seimą išlėks.

O kas pakels updega jeigu ne pats.

Kokia ten uodega, tik uodegėlė. Gal po kiek laiko ir bus kas, - matysim

Gal Jurgita būsima merė?

O gal ir kosmonautė.