A. Miškinienė: pagrindiniai koalicijos sutarties tikslai

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai, 2023 m. kovo 5 d. vykusiuose Lazdijų rajono savivaldybės tarybos rinkimuose gyventojų išrinkti į tarybą, pasirašė 2023–2027 metų kadencijos tarybos narių koalicijos sutartį.

Koaliciją sudarys 11 tarybos narių, iš jų – 9 Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ ir 2 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovai: Ausma Miškinienė, Sigita Lenauskienė, Jurgita Kurauskienė, Ilona Šaparauskienė, Nijolė Jurčiukonienė, Benius Rūtelionis, Rimantas Pileckas, Evaldas Brusokas, Mantas Valukonis ir Rimas Kauzonas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai: Audrius Klėjus ir Jūratė Juodzevičienė.

Pagrindiniai sutarties tikslai:

1. Atliepti Lazdijų rajono gyventojų daugumos lūkesčius ir užtikrinti sąžiningą, profesionalų, viešą, teisingą bei konstruktyvų Lazdijų rajono savivaldybės 2023–2027 m. tarybos, mero ir jo politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų bei administracijos darbą.  

2. Įgyvendinti Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų 2023–2027 m. rinkimų agitacijos kampanijos laikotarpiu gyventojams pristatytas ir Lietuvos vyriausiosios rinkimų komisijos tinklalapyje viešai paskelbtas rinkimų programas.

3. Užtikrinti savalaikį ir efektyvų 2019–2023 m. Lazdijų rajono savivaldybės tarybos priimtų sprendimų vykdymo tęstinumą.  

Ar prie koalicijos gali prisijungti daugiau tarybos narių?

Tikrai taip. Kviečiamų yra. Laiko priimti sprendimus taip pat. Trečiadienį sutarėme, kad tarybos narys, pageidaujantis tapti šios koalicijos nariu, turi pranešti apie šią savo valią koalicijos sutarties įgyvendinimo koordinatoriui – merui. Esant ne mažiau kaip 3/4 koalicijos narių pritarimui bei susitarimui sutartį tikslinsime ir dėl Lazdijų krašto bei jo gyventojų pozityvios ateities dirbsime kartu.   

Ausma Miškinienė, merė (,,Lazdijų žvaigždė", 2023-04-14)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Nu nieko aš čia nesuprantu, buvo koalicija: susiėdė pasdarė priešais,o dabar vėl viskas gerai?Viskas ne dėl paprastu žmoniu,o vardan lovio ir ne kitaip.

Įsivaizduok - netenka lovio. Kas tada? Kur dėtis? Kur darbą rast ir kas tave priims? Juk praktiškai nieko gero nesukurta...

Šaunu. Palaikau ir sėkmės koalicijai.

Koalicija? Meška su lokiu-abudu tokiu.Šitiek išdavikų ir visi vienoj vietoj...Vien "Igničio"afera kiek pridarė,o ko dar ateityje sulauksim?