V. Jelisejevas: siūlymas Antikorupcijos komisijai

Galėčiau pasiūlyti savivaldybės Antikorupcijos komisijai ligoninės klausimais mūsų įstaigoje suorganizuoti išvažiuojamąjį posėdį prieš tai pateikus dominančius klausimus.  

Manome, kad komisija galėtų konkrečiau apibrėžti ribas, kur, kokioje ligoninės veiklos srityje ji mato didesnę riziką korupcijai vešėti, ją ir galėtų tirti, o ne viską iš karto. Ligoninės personalas tikrai labai apkrautas darbais, norėtume, kad visi suprastų ir padėtų mums, medikams, ypač dabar, prasidedant reformai.

Antikorupcijos komisija prašė pateikti daug su ligoninės darbuotojais susijusios asmeninės informacijos. Įstaigoje dirba apie 200 darbuotojų – tai kiek reikėtų surinkti segtuvų su dokumentais? Antra – mums kilo klausimas, ar teigdami tokius asmeninius jautrius duomenis apie darbo užmokesčio sutartis, atlyginimo dydį, darbo krūvį ir pan. nepažeisime asmens duomenų teisės aktų. Kreipėmės dėl išaiškinimo į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją, kuri atsakė, kad, be kita ko, turi būti aiškiai apibrėžta prašomų asmens duomenų apimtis, kuri yra proporcinga ir būtina konkrečiam tikslui pasiekti. Taip pat buvau apkaltintas, kad aš, kaip Lazdijų ligoninės direktorius, kviečiamas vengiu atvykti į komisijos posėdžius, neteikiu daugiau informacijos apie ligoninėje dirbančius darbuotojus, todėl neva trukdau komisijai antikorupciniu požiūriu vertinti mūsų viešosios įstaigos personalo darbo užmokesčio tvarką. Taip jau keliuose posėdžiuose pareiškė šios komisijos nariai, o paskutinįkart tokie kaltinimai nuskambėjo vasario 10 dieną.

Mūsų ligoninės administracija tikrai yra geranoriška, nesame nusistatę prieš Antikorupcijos komisijos veiklą, atvirkščiai, skatiname skaidrumą, dėl to pirmą kartą Lazdijų ligoninės gyvavimo istorijoje priėmėme ir pasitvirtinome ligoninės darbuotojų darbo užmokesčio tvarką, kuri leidžia labai aiškiai reglamentuoti, už kokį nuveiktą darbą mūsų darbuotojai gauna atlyginimus.

Pranešimą apie komisijos posėdį vasario 10 d. gavome tik iš vakaro į bendrą ligoninės paštą. Nesiimsiu vertinti, kodėl taip atsitiko.

Vladimiras Jelisejevas, laikinasis Lazdijų ligoninės vadovas (,,Lazdijų žvaigždė", 2023-03-03)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Jūs gal galite paaiškini akušerė-ginekologė atvyktanti į Lazdiju rajona iš Klaupėdos! Tai kiek turi mokėti kad apsimokėtu atvykimas??? Skaugytoju 2 algas? Ar net gal 3 ?

Geras klausimas.

Atsakymų į šį klausimą nebus? Tomet į mūsų galvas lenda nekokios mintys

Dulskui viskas p...chui, čia ta žiurkė DANAUSKIENĖ, žibalą pilsto, tos pačios ligoninės sanitarė iš profesijos, tikriausia norėtų gryžti kaip vadovė, tai ir pilsto ant visų iš eilės mėšlą, kuriame pati visą gyvenimą mirksta. Ligoninės vadovui siūlymas susitikti gera advokatų kontora ir fiksuoti visus oficialias užklausas dėl jų teisinio pagrįstumo ir teisėtumo. Jeigu rajono merė, turi pastabų dėl ligoninės veiklų organizavimo, tai atvirai pasišnekėkit ir nesileiskit tos Danauskienės žiurkės terorizuojamas. Administracijos direktorius , kurio dienos tam poste suskaičiuotos jau gal ieško per šitą žiurkę, sau šiltos vietos, o jie su Danauskiene seni ,geri bičiuliai. ČIa mano asmeninė nuomonė, kurią kaip LR Pilietis turiu teisę pareikšti, jeigu kam nepatinka galit pridėti savo nuomonę, juk gyvenam demokratinėje valstybėje.

Dievulėliau, net pasiskaičiau Danauskienės biografiją. Tokios skurdžios asmenybės net nesitikėjau... Ir kaip tokia akiplėša gali taip toli nueiti...

http://www.manodruskininkai.lt/uncategorized/lazdiju-zurnalistes-v-danauskienes-turizmo-verslo-ypatumai-arba-nekask-duobes-kitam-pats-ikrisi/