Startavo unikalus projektas Lazdijų rajone: 3 elektrobusiukai Lazdijų rajone gyventojus vežios nemokamai

Į Lazdijų rajono kelius išriedėjo 2 elektrobusiukai, dar vienas – pakeliui. Naujai atvykęs transportas rajone gyvenančius gyventojus rajono ribose vežios nemokamai.

Kelionę „nuo durų iki durų“ gyventojai jau dabar gali užsisakyti jiems patogiu būdu: paskambinę telefonu 8 689 56 320, prisijungę prie internetinės svetainės lazdijaiveza.lt ar pasinaudoję mobiliąja programėle.

Šiuo metu vyksta būsimų nuolatinių maršrutų planavimas, tad gyventojai gali pasiūlyti jiems reikalingus ir patogius maršrutus pateikę visą reikalingą informaciją el. paštu  greta.paulauskiene@lazdijai.lt.

Gyventojus taip pat kviečiame keliones planuoti iš anksto, vėliausiai iš vakaro. Jei planuojate vykti rytoj, transportą rezervuokite šiandien. Esant dideliam užimtumui pirmenybė bus teikiama vykstantiems į sveikatos arba kitas viešąsias įstaigas.

Planuojama darbo grafikus sudėlioti taip, kad vienas elektrobusiukais ir vairuotojas būtų pasiruošęs pavėžėti gyventojus iš VšĮ „Lazdijų ligoninė“ ar ir kitų sveikatos priežiūros įstaigų savaitgaliais ir po nustatytų darbo valandų.

„Lazdijų rajone gausu vienkiemiuose gyvenančių žmonių, kurie savarankiškai nuvykti iki rajono centro, Veisiejų, Seirijų ar kitų didesnių gyvenviečių neturi galimybių. Autobusai, kursuojantys Lazdijų krašte, jau nuo praeitų metų gegužės 2 dienos visus keleivius veža nemokamai, bet tai įsisenėjusią problemą tik pradėjo spręsti. Girdėjome, kad autobusai važiuoja per retai, o ir jų grafikai gyventojams nėra patogūs. Ieškojome papildomų galimybių. Radome. Šis visoje šalyje unikalus projektas yra didžiulis laimėjimas visiems gyventojams. Šiais metais pavėžėjimo paslauga bus teikiama nemokamai, jei paslauga bus populiari ir tikrai matysime, kad ji reikalinga žmonėms, nemokama ji bus visada. Jau tikrai žinome, kad šį pavasarį prasidės ir naujos autobusų stoties su prekybos tinklu statybos.  To mes nuosekliai siekėme“, – teigė savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Ši inovatyvi pavėžėjimo paslauga ne tik padės spręsti susisiekimo problemą rajone. Ji jau tapo visą rajoną apimančios vizijos – Lazdijų rajone sukurti gyventojams patogią, 100 procentų ekologišką viešojo transporto sistemą – svarbia dalimi. Skatinsime gyventojus rinktis draugišką aplinkai viešąjį transportą ir visam laikui išspręsti susisiekimo problemas. Šis unikalus judumo sprendimas turėtų tapti integralia Lazdijų rajono viešojo susisiekimo sistemos dalimi, sukuriančia populiarus, patogius ir nenuostolingus viešojo transporto maršrutus rajone.    

Startuojantis projektas jau įvertintas Europos lygmeniu

Didelis rajono įvertinimas yra šio projekto inovatyvumo ir perspektyvumo pripažinimas.  Vakar oficialiai startavęs projektas jau yra nominuotas tarp 10 geriausių projektų Europoje už inovacijas politikoje siekiant sėkmingos vietos plėtros. Šiuos projektų apdovanojimus organizuoja Inovacijų institutas politikoje. Jo misija – pripažinti ir paremti tuos politikos profesionalus, kurie turi drąsos žengti naujus žingsnius, yra kūrybingi ir pasiekia geresnių rezultatų, kad demokratinė politika būtų dar sėkmingesnė.

Užsakomųjų paslaugų ir judėjimo „nuo durų iki durų“ sistema Lazdijuose kuriama įgyvendinant Europos Komisijos finansuojamą LIFE programos integruotąjį projektą „Energijos efektyvumo didinimas Lietuvoje“ (LIFE IP EnerLIT), Nr. LIFE20 IPC/LT/000002). Jo partnere tapusiai savivaldybės administracijai skirti daugiau kaip 445 tūkst. eurų. Bandomąjį projektą numatoma įgyvendinti iki 2023 metų pabaigos.

„Pakeisti taršius, senus automobilius naujutėlaičiais elektromobiliais, kurie vienodai svarbūs ir naudingi tiek jūsų rajono gyventojams, tiek jus supančiai gamtai, yra tiesiog nuostabu. Patogus susisiekimas būtinas ne tik didmiesčiuose, bet ir regionuose. Paprastai viešasis susisiekimas toliau nuo didžiųjų miestų nutolusiuose miesteliuose ir kaimuose neatliepia nei vietos gyventojų, nei svečių keliavimo poreikių. Lazdijų rajone atokiau gyvenantiems žmonėms dėl ribotų viešojo transporto maršrutų sunku pasiekti ir išlaikyti darbo vietą, švietimo įstaigą, naudotis pagrindinėmis socialinėmis paslaugomis, tokiomis kaip apsipirkimas, vizitai pas gydytoją ir pan. Didėja gyventojų, neturinčių ar negalinčių važiuoti nuosavu automobiliu, atskirtis. Spręsti šią judumo problemą Lazdijų rajono savivaldybė ėmėsi iniciatyvos sukurti ir integruoti alternatyvią susisiekimo sistemą rajone, kuomet žmonės iš atkampių vietovių jiems reikiamą kelionės tikslą galėtų pasiekti užsisakę viešojo transporto paslaugą „nuo durų iki durų“. Tokią paslaugą Baltijos šalyse jie pasiūlė pirmieji, nors Europoje panašių sėkmingų pavyzdžių jau ne vienas“, – renginio metu kalbėjo Aplinkos projektų valdymo agentūros Plėtros skyriaus vedėja Neringa Vilutytė.

Patogus ir draugiškas aplinkai transportas yra būtinybė

Sukurti pažangią ir lanksčią užsakomąją judumo sistemą, atitinkančią vietovės poreikius, nuspręsta pirmiausiai įgyvendinant bandomąjį projektą, kurio metu įsigyta ne tik trys elektromobiliai, bet sukurta ir visa jų aptarnavimui reikalinga infrastruktūra.

Veisiejuose bei Seirijuose buvo įrengtos dvi elektromobilių įkrovimo stotelės, sukurtas viešojo transporto paslaugos užsakymui skirtas skambučių centras, elektroninis puslapis ir mobilioji aplikacija.

Įsigyti elektromobiliai – alternatyva seniems ir taršiems autobusams, kurie dažniausiai kursuoja gyventojams nepatogiu metu. Naujieji elektromobiliai padės spręsti susisiekimo iššūkius rajone bei paskatins persėsti iš taršaus nuosavo automobilio į kur kas patrauklesnę ir tvaresnę viešojo susisiekimo priemonę. Kad viešuoju transportu galėtų naudotis kuo daugiau Lazdijų rajono gyventojų, užsakomųjų paslaugų ir judėjimo „nuo durų iki durų“ sistema išplėsta į tris transporto zonas: A – Lazdijai, B – Seirijai, C – Veisiejai. Tai leidžia patogiai sujungti keliones po visą rajoną. Šiuo metu numatoma, kad didžiausias kelionės atstumas, kurį galima užsisakyti bus 35 km, paslaugą teikiant darbo dienomis nuo 8.00 iki 17.00 val. Darbo valandos ir dienos, maršrutai bus tikslinami pagal poreikį. Gyventojų prašome kantrybės ir aktyvaus dalyvavimo ieškant geriausių sprendimų.

Skaičiuojama, kad šio projekto įgyvendinimas leis ženkliai sumažinti per parą rajono keliuose pravažiuojančių automobilių skaičių bei sumažins iki 30 t CO2 per metus.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

grеаt post, very informative. I ponder why the otһer specialists of this <br> <br> seⅽtor do not understɑnd tһis. Yoս should continue yoսr writing.<br> <br> <br> <br> I am confident, you've a huge readers' bazse already!<br> <br> <br> <br> My site - <a href="https://Iamelf.com/wiki/index.php/Fellatio_Tips_-_Because_Going_Down_Perfectly_Is_The_Nature">918Kiss Daftar</a>

Geri (os)!Negalim susitvarkyti žvyrkeliu eilė metu , o mes fantazuojame apie elektrobuso paslaugas kaimu gyventojams.Gėda!

Sutvarkyti tie žvirkeliai , tik kad būtų kam jais važinėti. Tokių piktų niekuomet nepatenkintų žmonių pas mus pilna, matosi kad neturit ją veikt.

Grįš Margelis, parduos šitus busus ir iš NE SAVO knygynėlio geresnius nupirks...

Manau negrįš , sako jau net jo bendrakeleiviai pas Ausmą už durų sėdi, prašo palaikymo.

Aišku, kad Margelis negrįš. Juk Ausma viešai pareiškė, kad Lazdijų nepaliks. Negi tokiu sunkiu metu ištempusi rajoną ims ir pames... Juo lab, kad ir žmonės ja pasitiki.

Margelis jau praeitas etapas, pasižiūrėkit kaip pasirodė per debatus, į kitus visai nėjo, nes bijo apsikvailint, būtų užleidęs ką iš jaunesnių, tai gal ir rinkimai būtų kitaip susiklostę.

Ištempusi rajoną...nu jo, tokių naivuolių deja labai daug. Po seimo rinkimų, matysi ją, kaip savo ausis be veidrodžio, tada lauksiu komentaro.

Mano komentaro dar sulauksit, bet tamstos Anonimo tai niekada. Jūs gi po šluota tupit...

My family members all the time say that I am wasting <br> <br> my time here at web, however I know I am getting experience all the time by reading thes fastidious <br> <br> articles.<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my blog; <a href="http://w.xxx_www.itguyclaude.com/wiki/User:ElbaEltham73801">cryptocurrency</a>

O kas vairuoja šį stebukla? Jaunas rajono gyventojas norintis dirbti, ar senjoras? Gal nuo to pradėkim diskutuoti !

Nepergyvenkit tikrai ne pensininkai! Jei įdomu paskambinkit į savivaldybę ir pasidomėkit!

O, gera mintis paskambinti ir pasiteirauti kiek buvo konkurse kandidatų ir priminti apie tai kok yra senatvės pensijos amžius Lietuvoje. Viską žinom ir matom, tad gal Jums vertėtų tuo pasidomėti ar tikrai gi ne pensininkai.

magnificent points altogether, you simply won a new reader.<br> <br> What may you recommend in regards to your submit that <br> <br> you just made some days in the past? Any positive?<br> <br> <br> <br> Look at my web site - <a href="https://www.offwiki.org/wiki/User:JaclynSparling0?---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpUnicodeCheck%22%0D%0A%0D%0A%E2%84%B3%F0%9D%E2%80%99%B2%E2%99%A5%F0%9D%93%8A%F0%9D%93%83%F0%9D%E2%80%99%BE%F0%9D%E2%80%99%B8%E2%84%B4%F0%9D%E2%80%99%B9%E2%84%AF%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpAntispam%22%0D%0A%0D%0A%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22editingStatsId%22%0D%0A%0D%0A197a0c4d24beb2aa6e14ae91fec87b92%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wikieditorJavascriptSupport%22%0D%0A%0D%0A%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpSection%22%0D%0A%0D%0A%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpStarttime%22%0D%0A%0D%0A%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpEdittime%22%0D%0A%0D%0A%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22editRevId%22%0D%0A%0D%0A%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpScrolltop%22%0D%0A%0D%0A%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpIgnoreBlankSummary%22%0D%0A%0D%0A1%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpAutoSummary%22%0D%0A%0D%0Ad41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22oldid%22%0D%0A%0D%0A0%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22parentRevId%22%0D%0A%0D%0A3568654%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22format%22%0D%0A%0D%0Atext/x-wiki%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22model%22%0D%0A%0D%0Awikitext%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpTextbox1%22%0D%0A%0D%0AIm%20addicted%20to%20my%20hobby%20Volleyball.%20%3Cbr%3EI%20%20try%20to%20learn%20Portuguese%20in%20my%20free%20time.%3Cbr%3E%3Cbr%3EMy%20homepage%20...%20[%20web%20page]%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpSummary%22%0D%0A%0D%0A%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpMinoredit%22%0D%0A%0D%0A%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpSave%22%0D%0A%0D%0ASave%20changes%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpEditToken%22%0D%0A%0D%0Acf23b9ebb8b70fb36d2d2ab0ce6c782163fdf0b0+%5C%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22mode%22%0D%0A%0D%0Apreview%0D%0A---------------------------21825760015213%0D%0AContent-Disposition:%20form-data;%20name=%22wpUltimateParam%22%0D%0A%0D%0A1%0D%0A---------------------------21825760015213--">[ homepage]</a>

O tai koks skirtumas kas vairuos, žmogui svarbu kad nuvežtų nuo taško A iki taško B.

Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for?<br> <br> you made blogging look easy. The overall look of your <br> <br> site is magnificent, as well as the content!<br> <br> <br> <br> Also visit my blog post: <a href="https://religiopedia.com/index.php/User:ArethaEdouard81">[ webpage]</a>

Ausma , kam tau tie Lazdijai, tu nepakeisi su tais žmonėm kas dirba savivaldybėje rajono situacijos ir tai ne tavo kaltė. Kai stagnuoja ekonomika, tai dar gali imtis priemonių, bet kai dvidešimt metų stagnuoja smegenys pas MArgelį ir Co, tai čia jau vaistų nėra, nes jie baudžiauninko įpročių jau nepamirš niekada. Norėsi padėt rajonui, tai ir būdama Centrinėj valdžioj galėsi paproteguoti savivaldybę. Paklausyk manęs seno vilko, negadik savo gyvenimo dėl tų, kurie padlaižiauja, o už akių loja kaip šunys. SIek savo tikslų, brangink savo gyvenimą. SĖKMĖS!

Nesutinku. Ausma turi būtinai likti antrai kadencijai, o po to galės ir išeiti. Kitaip atrodys, kad lyg ir nesusitvarkė, nesugebėjo ar žmonės nenorėjo. Rinkimai rodo, kad jos darbe viskas tvarkoje. O Atrūras gali dar ir paūkininkauti, juk tai jam irgi patinka.

Aš vertinu Ausmos pastangas, bet ji idealistė, jai bus sudėtinga jei liks ir toliau Margeliui lojalūs žmonės - Galvanauskienė, Tulaba, Pilvinis, Sujeta, Petrauskas, o Klėjus atskira istorija- nuo socdemo iki konservatoriaus...ir visa krūva kitų, kurie loja, kaišo pagalius, raportuoja Madgeliui, kuris turi įtakos daugeliui tų kurie tipo lojalūs Ausmai. Sunku bus, bet manau ji pasidarys reikiamas išvadas ir priims teisingus sprendimus. Sekmės jai.

Kokio bukumo reikia būti, kad dėl dabartinės menkų gebėjimų reikia Margelį kaltinti. Idiotizmo aukščiausias pilotažas, kad didžiausi Miškinienės favoritai ir patikėtiniai dirba Margeliui. Sušukite: Kubyyylius su Margeliu viskuo kalti.

Na privati psichikos klinika, kurioje slapstėsi Margis, kai STT prikirpo, vis dar veikia...ar atmintis trumpa? Tad rezervuok vietą ir sau, o aš sakau ką noriu sakyti, Margelis mano nuomone ir jo pakalikai buvo, yra ir bus vagys valdiškų pinigų, paežerių žemių ir ES projektų otkatų guru, jeigu turi kitokią nuomonr...please tell me :)

Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as <br> <br> though you relied on the video to make your point.<br> <br> You clearly know what youre talking about, why throw away your <br> <br> intelligence on just posting videos to your blog when you <br> <br> could be giving us something enlightening to read?<br> <br> <br> <br> Look at my web page <a href="https://minecrafting.co.uk/wiki/index.php/Treasure_And_NFTs.">cryptocurrency</a>

Іt is not my first time to ѵisit thіs <br> <br> website, i am browsing this web site dailly and takе nice factѕ from here all thе time.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my blog ⲣoѕt ... <a href="https://dptotti.Fic.edu.uy/mediawiki/index.php/Usuario:AguedaChill">โหลดpussy888</a>

Pasižiūrėkit kaip nubalsavo Krosna, Kirsna ir suprasit kas palaiko Ausmą o kas Artūrą.

O kaip balsavo rajonas žinot?

Tai Krosnoj ar Kirsnoj Artūrą išsirinkit seniūnu. Kokia čia bėda?

My programmer is trying to convince mee to mopve to .net from PHP.<br> <br> I have always disliked the idea because of the expenses.<br> <br> But he's tryiong none thee less. I've been using WordPress on various websites <br> <br> for about a year and amm concerned about switching <br> <br> to another platform. I ave heard excellent things about <br> <br> blogengine.net. Is there a way I can traansfer all my wordpress <br> <br> posts into it? Any help would be really appreciated!<br> <br> <br> <br> <br> <br> Feel frtee tto visot my page - <a href="https://Movieauto365.com/">ดูหนังฟรี 2023</a>

Gyvenimas gražus, tik mokėkit juo džiaugtis. Bet nepastebėsite kaip jis baigsis. Su pavasariu.

Ačiū. Geras ir malonus palinkėjimas.

Can I simply sayy what a comfort to discover a person that actually knows what they arre talking about online.<br> <br> You actually realize how to bring ann issue to light and makee it important.<br> <br> A lot more people really need to check this out <br> <br> and understand this side of your story. I was suurprised that you're nott more popular <br> <br> because you surely have the gift.<br> <br> <br> <br> Here is my web site :: <a href="https://Movieauto365.com/">ดูหนังใหม่ชนโรง ปี 2022 2023 พากย์ไทย</a>

This is very fascinating, You're a very skilled blogger. I've <br> <br> joined your feed and sit up for searching for extra of your excellent post.<br> <br> Additionally, I've shared your website in my social <br> <br> networks<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my blog <a href="https://dptotti.fic.edu.uy/mediawiki/index.php/Usuario:HassieFreud393">interest NFT projects</a>

Yoᥙr style is really unique in comparison to other people <br> <br> I haɑve reaⅾ stuff from. Thank you for posting when you've got thhe opportunity, Guеss I'll just booҝ mark this page.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my web-site - <a href="http://Www.wikione.org/index.php/How_To_Clean-Up_Your_Allergies_With_2_Easy_Home_Tips">ทาง เข้า pussy888</a>