A. Mikelionis: kandidatai į Lazdijų rajono mero postą pasiskirstė į tris grupes

Kai skaitysite šį komentarą, iki rinkimų bus telikę šešiolika dienų. Tad dabar pats rinkimų kampanijos įkarštis, kai įvairių partijų kandidatai eina ne tik per miestus, bet ir kaimus lodydami šunis ir gąsdindami kates bei mažus vaikus. Po kiekvienų rinkimų praėjus visai mažai laiko rinkėjai mėgsta dejuoti ir skųstis, kad prastenės valdžios iki šiol dar nebuvo, bet taip būna visą laiką, nes žmogui niekada nebus gerai – jau tokia jo prigimtis. Kaip išsirinkti gražų, protingą, sąžiningą, darbštų ir visokį kitokį teigiamais epitetais apibūdinamą kandidatą? Kaip čia neprisiminsi anekdoto, kai už savo draugą profesorių žymiai jaunesnė graži mergina siūlo kartu susilaukti kūdikio, nes pastarasis bus protingas kaip profesorius ir gražus kaip mama. Tuomet profesorius atsidūsta ir taria: o kas bus, jeigu viskas išeis atvirkščiai?

Jeigu praeitą kartą pasiūliau mieliems skaitytojams įvertinti įvairių politinių partijų pirmus penketukus priskirdamas kortas, tai dabar suskirstysiu kandidatus į Lazdijų mero postą sportiniu principu pagal pajėgumo lygas. Tad siūlau vėl pažaisti, nes vykstant itin įtemptai rinkimų kovai būna daug nekorektiškų smūgių žemiau juostos. Taigi kodėl mums nepasilinksminus?

PIRMA LYGA (lyderiai): A. Margelis ir A. Miškinienė. Nors abiejų kandidatų inicialai tokie patys, bet tuo visas panašumas ir baigiasi. Vasario 9 dieną vykusius debatus Lazdijų kultūros centre irgi laimėjo merė ir opozicijos lyderis. Reikia pripažinti, kad ponas A. Margelis kalbėjo itin emocingai ir karštai, prie ko mūsų rinkėjai nepripratę, nes iš kai kurių pažįstamų išgirdau, kad ponas Artūras karščiavosi ir rėkė. Bet tai išėjo į pliusą, nes užtenka jau tų snaudžiančių ponų ir ponių debatų. Padarykime iš rinkimų diskusijų šou kaip JAV! Be to, A. Margelis kalbėjo labai konkrečiai – grynais faktais ir skaičiais. Dabartinė merė A. Miškinienė kaip visada kalbėjo sklandžiai ir aiškiai, nes ko iš jos neatimsi, tai mokėjimo kalbėti. Tik visa bėda, kad tos merės nušlifuotos ir nugludintos frazės jau daug kartų girdėtos ir kartojasi. Be to, spaudoje ir feisbuke stebint ponios Ausmos retoriką krenta į akis jos verkšlenimai, kad kiti kandidatai ir partijos užsiima melagienomis ir lieja jos atžvilgiu neapykantą. Teisybės dėlei reikia pripažinti, kad rinkimų kampanijos metu nė viena partija nėra šventa.

ANTRA LYGA (pretendentai į trečią vietą): tai konservatorių vadas A. Klėjus, socialdemokratų pirmininkas S. Petrauskas ir valstiečių atstovė V. Danauskienė. Ponai Audrius ir Saulius šiuose debatuose itin teigiamai išsiskyrė tuo, kad buvo pabrėžtinai mandagūs ir korektiški. Kalbėjo taip pat neprastai ir rinkėjams nežadėjo nerealių dalykų. Ponia Vilma stengėsi kalbėti emocingai ir gana konkrečiai, stengėsi išjudinti debatų atmosferą. Itin įsiminė V. Danauskienės šūksnis, kalbant apie nedarbo problemas Lazdijų rajone, kai savo kolegos ji garsiai paklausė, ar jam reikia traktoristo. Pasijuokti per politinius debatus yra labai smagu ir tai pašalina tvyrančią įtampą.

TREČIA LYGA (autsaideriai): J. Bakšaitė, A. Žymančius ir V. P. Mikelionis. Šių trijų kandidatų šansai tapti Lazdijų rajono meru yra lygūs nuliui. Ir nieko čia daugiau pridurti nereikia.

Algimantas Mikelionis, ,,Lazdijų žvaigždė", 2023-02-17

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Artūras debatus padarė panašius į duskusijų šou ne kaip JAV, bet kaip Venesueloje.

Dar trūksta, kad būtų batu paleidęs, kaip Anglijoje? Nereikia jokių pateisinimų yra viena aišku, kad žmogus nesivaldo ir taškas. Jau matę jo elgesį.

Tai iš kolūkiečio nėra daugiau ko ir norėti.

Reikia pripažinti, kad kandidatų suskirstymas į „lygas“ buvo gana tikslus.

Algimantai mažiau šališku reikia būti, Margelis yra tragedija.

O mes rinkėjai turime savo nuomonę, - kaip panorėsim taip ir bus.

Duok Dieve visiems mums sveikiems ir gyviems sulaukti tų rinkimų pabaigos , kažkam rinkimai bus mirties patale, kažką nukirs insultas , būkime pakantesni vieni kitiems ,nustokim pilt purvą vieni ant kitų , kaip baisiai atrodo pilnas fb negatyvo , lietuviai jūs lietuviai , nesidžiaukim degančiu kaimyno tvartu...

Tragedija yra tada kai sergi ir niekas tau negali padet , linkiu visiems kandidatams sveikatos ir toliarancijos , pagarbos vieni kitiems , o rinkėjai atsirinks ir išrinks tikrai kažkurį.

Panašu, kad kai kam jau ir niekas negali padėti, su tokiu nervų protrūkiu nieko gero.

Na man tai p.., bet, kad paskaičius ,,gudrutes,, kreipimasi in STT tapo bukumo viršūne, vaikeli ,o ka tu veikei?Gal tuomet ,,grybavai padusy,, atsakomybė priklauso pačiai už nepabaigtus objektus.

Robertai, čia tu?

Na gal užtenka prognoziu, bet būtu laikas pasidometi tarnyboms, kaip buvo sudarbinti kalvarijokai, vilnietes,alytiškes ir t.t ir pamate negebeejima vadoves vadovauti rajonui spruko atgal I savo lizdus.

Gal pamiršai kas praeitoj kadencijoj švietimui vadovavo ir iš kur?

Nepamiršk primint tarnyboms, kad pasidomėtų ir knygynėliu.

Tsibodo jau tas knyginėlis. Gal trys metai užstrigai vystymęsi?

Aš nepamiršau ir kiti neamiršta tokio garsaus knygynėlio. Toks mažas, o apyvarta ir asortimentas buvo kaip didelio prekybos centro ir kainos didelės, tokios, kad tik savivaldybės įmonės galėdavo įpirkt.

Darbas pagal išsilavinimą o ne per kambarėlį kaip buvo anksčiau. Darbai visiems neskirstant partijų. Todėl balsuokit už Ausmą, jei norite sugrįžti atgal balsuokit už ka norit

Vienas jau kandidtas laikinai apsistojęs Alytuje gyrės grįš jo ponas tai eis direktoriauc vienai įstaigai. Ne duok Dieve tokio direktoriaus - garbėtroškos.

Politinė kultūra rajone apverktina , man gėda čia gyventi ir stebėti tokias nesąmones . Toliarancijos , pakantumo nulis . Raminkitės , brangieji, negi ruošiatės būti amžini.

Jeigu balsuoti, tai tik už A. Kleju, nes matosi jog šis kandidatas yra taktiskas, tolerantiškas ir visapusiškai išsilavinęs žmogus. Sėkmės Tau Audriau.

Kažkaip atrodo lazdijiečiai sotūs iš Vilniaus parvežtų permainų. Tik čia komentaruose merės lankytojai atvirai putas leidžia. Paskui rėkia: ant jų kandidatės pilamas purvas. Kaip toje liaudies patarlėje: kuo pats kvepia, tuo kitą tepi.

Neduok Dieve sugrįžti į Margelio valdymo laikus.

Knygynėly buvo perkamos ne tik knygos , televizoriai, kompiuteriai, bet ir visi baldai iš projektų į įvairias įstaigas, mokyklas, o kokios kainos! Keista, kad dabar vėl tie ,,skaidruoliai" veržiasi į valdžią! Dar jiems mažai!

kad galimai jau padidėjo dzūkų žinių apyvarta, vėl bus užsakyta visose įstaigose nori ar nenori. O įdomu kaip pirkimai dabar iš knygynėlio ir dzūkų žinių?

Geriau emocinga ir natūrali Artūro išraiška debatuose negu kaip kurių veidmainingi veidai, kurie prie žmonių pūkuoti, o darbe kandūs ir geri rėksniai.

Lenkauckai kaip atvarei taip pasimk mašinų Seirijuose nuo perėjos. Ačiū.

Man patiko, Artūras sakė išvys visus atėjusius.......iš kitų rajonų.

Rajone sklando gandai, kad šitas ponas jau pažadėjęs savo aplinkos žmonėmsdarbo vietas savivaldybėj, jeigu tik jie už jį balsuos! Siaubas kas darosi , greičiau tie rinkimai, nes jie išprotės... Grįš tie patys laikai kaip anksčiau, tik dabar jis jau visai nu......!

O aš girdėjau kad kai kurie dirba jam o jų antros pusės dirba Ausmai , ir jei ji laimės sako darbą gaus savivaldybėj. Nors labai maža išsilavinusių.

Po nerišlių ir piktų Danauskienės debatų televizijoje atrodo kad valstiečiai kris žemyn.Tikėjomės iš Vilmos daugiau,bet pasirodo išvykimas iš rajono į didmiestį proto nedadeda

Nu tep,akmuo niekada neplaukia, o Vilma gyvena Veisiejuose,nes jau visi atsikande.

Pas ją ir nebuvo, bobų boba iš vidurio kaimo.

Ar neišsirinksim į tarybą galimai neblaivių vairuotojų kurie vairavo praeitą savaitę? Kažkodėl tyla,

Nerinksim, jeigu Vilma parašys pavardes ir nerinksim ekspolicaju kurie dabar pasivadine demkratais….

Deja, kažkodėl tų pavardžių niekas nerašo. Nors kalba kad dirba savivaldybej priklausančioj įstaigoje?

Vieno netikiu, kad Veisiejokai balsuotų už margelį, nes tikrai buvo pamirstas kraštas prie jo.

Serijai už Ausmą.

Tu e.. p…. Su savo…

Gal muziejaus direktorė paaiškins ? Ausma pribusk . Neblaivūs dirba savivaldybės įstaigose o tu tyli , ar apsimeti kad nieko nežinai. SOC. SKYRIUJ , MUZIEJUI, TURIZME KAS TOLIAU. MATOSI KAD NEBVALDAI SITUACIJOS.

O prie Artūro negėrė? Tik dabar pamatėt? Ypač tam skyriuj kur projektai buvo gaminami ir ypač tas skyriaus vedėjas .Jis ir dabar darbo metu parduotuvėj blaškosi....Ir manau toliau taip darys.

Mikelionis turbūt darbo metu komentarus pila ale ką jis ir taip darydavo.

Na tai,kad vedėja ten.

Kad darbo pastovaus jis neturi. Pašalpas ima.