A. Mikelionis: vienos partijos kortų malkoje – keli tūzai, kitos – tik damos ir bartukai

Panem et circenses! Duonos ir žaidimų (liet.) – šaukė Romos minia, reikalaudama iš savo valdovų nemokamo maisto ir nemokamų pasilinksminimų dėl to, kad žmonės remtų valdovus. Asmenys, senovės Romoje siekiantys valdžios, į tokius reikalavimus atsižvelgdavo: jie dalijo pinigus ir maistą, kviesdavo žmones į cirkus, žiūrėti gladiatorių kovų ir kitų kruvinų reginių.

Šiandien mes duoną perkame prekybos centruose. Prisipažinsiu, kad duoną nelabai mėgstu, tad valgau batoną. O šiais laikais ko jau ko netrūksta, tai žaidimų. Kokių tik jų nėra. Renesansą išgyvena stalo žaidimai. Kokių jų tik neprigalvota, bet, mano galva, geriausi stalo žaidimai pasaulyje – tai kortos ir šachmatai. Nors šachmatais kartais pažaidžiu su kompiuteriu, bet labai mėgstu jų istoriją ir palaikau dabartinį pasaulio šachmatų čempioną norvegą Magnusą Karlseną, nes jo treneris danas P. H. Nielsenas yra mūsų Seimo pirmininkės vyras. Bet žaisti kortomis mėgstu dar labiau. Vaikystės vasaros prabėgo prie ežero pliekiant su draugais „Vežimą“. Jeigu žaidžiant šachmatais reikia laikytis tylos, tai kortuojant linksmai šnekamasi ir juokiamasi.

Tad, mieli skaitytojai, šį kartą siūlau pažaisti ir prieš kovo pradžioje įvyksiančius Lazdijų rajono tarybos rinkimus pasidairyti į Lazdijų partijas kortų žaidėjo žvilgsniu.

SOCDEMAI

NR. 1 – S. Petrauskas – buvęs ilgametis čirvų bartukas, šios kadencijos pabaigoje virtęs čirvų karaliumi, nors pagal dabartinį postą turėtų būti čirvų tūzas, bet po rinkimų gali likti tik nekoziriniu karaliumi.

NR. 2 – K. Bartuškevičius – jaunas ir perspektyvus čirvų bartukas, galintis ateityje tapti čirvų karaliumi.

NR. 3 – A. Vaišnoras – turi čirvų karaliaus potencialą, bet dėl pasyvumo tėra amžinas čirvų bartukas.

NR. 4 – B. Vėsaitė – čirvų dama, nes pakilti aukščiau paprasčiausiai ne jos jėgoms.

NR. 6 – R. Apanavičius – buvęs socdemų čirvų tūzas, šiuo metu net pasitraukęs į šešėlį vis dar tėra čirvų karalius.

LIETUVOS VALSTIEČIŲ IR ŽALIŲJŲ SĄJUNGA

NR. 1 – V. Danauskienė – Lazdijų rajono spaudos žvaigždė ir tūzas viename, bet politikoje kol kas tik gilių dama. Šiuose rinkimuose ponia Vilma gali daugiau pralošti nei išlošti.

NR. 2 – M. Tradišauskas – gilių bartukas, bet jį reikia pagirti už tai, kad neišdavė šios partijos, kai visas „žaliųjų valstiečių“ Lazdijų skyrius su Ausma priešakyje pabėgo pas S. Skvernelį.

NR. 3 – A. Rutkauskienė – ūkininkė, taip pat ištikima šios politinės jėgos narė, politikoje – gilių dama.

NR. 5 – J. Mirijauskienė – tikra dama realiame gyvenime, o politikoje gilių dama.

NR. 6 – J. Matulevičius – buvęs rajono meras. Nuo tūzo meravimo laikais nusirito iki eilinio gilių bartuko. Ateityje neturi jokių šansų pakilti iki gilių karaliaus.

KRIKŠČIONIŲ SĄJUNGA  

NR. 1 – A. Margelis – daugiausia kadencijų Lazdijų rajono mero poste išbuvęs politikas, tikrų tikriausias Lazdijų rajono politikos vynų tūzas, negeriantis ne tik vyno, bet ir kitų alkoholinių gėrimų, itin patyręs politikos ir politinių derybų vilkas.

NR. 2 – G. Salatka – ilgiausiai Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriumi išdirbęs politikas. Išsiskiria diplomatiškumu, darbštumu, aukšta vidine kultūra ir santūrumu, nors mėgsta ir supranta humorą. Dar vienas vynų tūzas Krikščionių sąjungos kortų malkoje.

NR. 3 – R. Dulskas – stiprus šios sąjungos vynų karalius.

NR. 4 – J. Stankevičius – pretendentas į karalius. Juo taps, kai įgis daugiau patirties, bet tai pataisoma bėgant metams. Šiuo metu perspektyvus ir jaunas vynų bartukas.

NR. 5 – O. Lenkauskienė – tikra vietinės politikos vynų dama. Po simpatiška išvaizda slepiasi tvirtas būdas, nes niekada nekeitė partijų it kojinių.

TĖVYNĖS SĄJUNGA – LIETUVOS KRIKŠČIONYS DEMOKRATAI

NR. 1 – A. Klėjus – buvo rajono politikos būgnų tūzu net du kartus, bet vieną kartą pralošė kozirinį tūzą turėjusiam A. Margeliui, kitą kartą – kozirinį tūzą turėjusiai A. Miškinienei. Dabar konservatorių partijos būgnų karalius.

NR. 2 – J. Juodzevičienė – partijos būgnų dama.

NR. 3 – R. Leščinskas – konservatorių partijos būgnų tūzas, kitų partijų nuomone, politikas, su kuriuo galima kalbėtis ir tartis, kuris laikosi duoto žodžio.

NR. 6 – Z. Kukučionis – solidus ir patikimas konservatorių būgnų karalius.

NR. 7 – K. Sukackas – žurnalistas, kuriam politikoje nėra šventų karvių tarp partijų, nes nuo jo malkų gauna ir saviškiai. Tikras lazdijokas – konservatorių būgnų karalius.

DEMOKRATŲ SĄJUNGA „VARDAN LIETUVOS“

NR. 1 – A. Miškinienė – dabartinė rajono merė – pats tikriausias ne tik šios sąjungos, bet ir Lazdijų rajono politikos tūzas, po 2024 m. Seimo rinkimų, jeigu juos laimės S. Skvernelio partija, gali tapti kurios nors ministerijos ministre.

NR. 2 – B. Rūtelionis – buvęs ilgametis rajono „valstiečių“ vadas, padarė didelę klaidą, nubėgęs pas S. Skvernelį. Pas Ramūną būtų likęs partijos tūzu, o pas Ausmą net neišsilaikė karaliaus luome – nusirito iki eilinio bartuko.

NR. 3 – J. Kurauskienė – simpatiška, taktiška, maloni – tikra partijos ir viso rajono politikos dama.

NR. 6 – I. Šaparauskienė – iš kozirinio tūzo virto solidžia partijos dama, bet po rinkimų vėl galinti tapti šios partijos tūzu, deja, ne koziriniu.

NR. 11 – R. Kauzonas – rajono politikoje ypač aktyviai nesireiškė, tad kol kas tik partijos bartukas.

LIBERALŲ SĄJŪDIS

NR. 1 – V. P. Mikelionis – turėtų būti partijos ir rajono politikos tūzas, bet būdamas nepastebimas ir pasyvus iki jo niekaip netraukia, tad tėra karaliumi be karalystės. Ateityje gali tapti eiliniu bartuku.

NR. 2 – ponia V. Venckuvienė – gydytoja net ir Lazdijuose gydytoja. Tikra dama gyvenime ir Liberalų sąjūdyje.

NR. 3 – A. Markūnas – ilgametis savivaldybės kontrolierius. Taktiškas, intelektualus, solidus. Tikras ne tik Liberalų sąjūdžio, bet ir Lazdijų rajono politikos tūzas.

NR. 4 – A. Škarnulis – ramus ir korektiškas. Turi potencialą tapti rajono liberalų karaliumi, bet kol kas tėra bartukas.

Teisybės dėlei reikia pripažinti, kad kai kurios Lazdijų rajono partijos, turėdamos kelias aukštas kortas, žemiau sąraše tenkinasi tik šeškėmis, septinkėmis, aštunkėmis, devinkėmis ir dešimkėmis. Solidžiausios kortų malkos yra Krikščionių sąjungos ir konservatorių rankose. Socdemų, „žaliųjų valstiečių“ ir Liberalų sąjūdžio gretose pilna silpnų kortų. Ką jau kalbėti apie tris paminėtas partijas, jeigu rajono Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kortų malkoje pilna žemų ir bereikšmių kortų.

Algimantas Mikelionis (,,Lazdijų žvaigždė", 2023-02-03)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

NU Algimantai pripažink konservatorių geriausias sąrašas

Aš manau konservatorių sąrašas tikrai stiprus. Sėkmės jiems.

Būna, kad ir pats geriausias sąrašas prieš rinkimus pabyra...

Pats geriausias sąrašas 7.

tikrai stiprus konservatorių sąrašas, protinga būtų kol centrinė valdžia jų, tai galima dar papildomos naudos ir rajonui išspausti. Manau žmonės nelips antrą kartą ant grėblio rinkdami Artūrą.

Nu tikrai gal nerinks ..

Cheapest Prandin online with delivery Where can I illegally obtain Metformin without a prescription and <br> <br> have it delivered to my doorstep?<br> <br> Can I order diabetes medication online without a prescription and with no hassles?<br> <br> <br> <br> Cheapest Prandin online with delivery<br> <br> <br> <br> Also visit my blog post - <a href="https://advertising.allabout.cc/original/it/get-your-diabetes-meds-delivered-to-your-doorstep-hassle-free-solution.html">Discounted Metformin online for diabetes</a>

Padirbėjo žmogus, bet čia tuos pagyrimus ir nuvertinimus laikraščiuose matom jau pusė metų, jau netoli rinkimai, tai bus matyt į kokį kampą rinkėjai nusvies tuos negeriančius ir ne tik vynus geriančius tūzus ir karalius :) :) :)

O Kurauskienės mama nebuvo įdarbinus jos savo "UAB -e"-Lazdijų sveikatos centre, kineziterapeute? Lyg taip nurodžius, ar aš klystu?

Tai gerai kad įdarbino, čia gi ne Valstybės tarnyba, konkurso nereikia. Kineziterapija tai viena iš pagrindinių reabilitacijos priemonių, žmogaus sveikatai atstatyti, tai tegul tik būna daugiau tokių paslaugų.

Čia komentaras ne apie kineziterapijos naudą. Giminaičių įdarbinimo reiškinys turi net pavadinimą-Nepotizmas (angl. nepotism) – tarnybinės padėties naudojimas giminėms ar draugams proteguoti. Prieš praeitus rinkimus labai dažnai buvo minimas kandidatės į merus.

Nu jau pirmyn tūzas šiandien debatuose pasirodė visu gražumu. Gėda.

Nu jau pirmyn tūzas šiandien debatuose pasirodė visu gražumu. Gėda.

Artūras debatuose pasirodė puikiai. Geriau KARTI TIESA NEGU SALDUS MELAS.

Tiesa yra gerai, bet kokia kultūra kalbančio?!

Labai gerai ir taikliai atsakinėjo, ypač į nekultūringus ir žeminančius klausimus.

remote work<br> <br> How to register for free in a supplements affiliate program<br> <br> freelance writing jobs<br> <br> PharmEmpire affiliate terms and conditions<br> <br> <br> <br> Also visit my webpage ... <a href="https://lms.akprind.ac.id/blog/index.php?entryid=54515">work from home part-time</a>

Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the internet the simplest thing to be <br> <br> aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they plainly do not know about.<br> <br> You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people can take a <br> <br> signal. Will likely be back to get more. Thanks<br> <br> <br> <br> my homepage <a href="http://zgl4g0.ddgg.co.kr/bbs/board.php?bo_table=notice&wr_id=15054">compra de somníferos a base de warfarin</a>

Pasirodė visą savo kultūros lygį. Niekada neskirsčiau žmonių pagal jokius kriterijus, bet jeigu šitą išrinks, tai bus tikras " runkelių " meras. Kultūra kaip dvaro mužiko.

O kas čia blogai, dėl to įdarbinimo, taigi tokį darbą ne bet kas gali dirbt, reikia specialaus išsilavinimo, ir darbas pvz. masažisto yra tikrai fiziškai sunkus, o dėl giminystės, tai čia ne Niujorkas o Lazdijai, čia gyvena daug giminystės ryšiais susijusių žmonių, tai kur jiems į kitą miestą važiuot dirbt?

Debatų žiūrovai per feisbuką stebėjosi, kad nekultūringi salėje sėdėjo. Spėkit kieno tai palaikytojai buvo.

Pasidarė įdomu kieno tokie nekultūringi palaikytojai? O gal ten būsimi tarybos nariai buvo?

Vilma kaip graziai apie Margeli kalba .bus kolicija po rinkimu

Man dzebatuose paciko kap viena kojas po stalu dzėliojo.

Vynų tūzas jau ir medžiuose prikaltas.

Tai gal jau Kristus pasidarė :) :) :)

PharmEmpire invitation code for publishers<br> <br> Benefits of joining a supplements affiliate program<br> <br> remote jobs<br> <br> high paying supplement affiliate programs<br> <br> <br> <br> my blog :: <a href="https://www.thewarlockname.com/forums/users/royal84u603404/">easy work from home jobs for beginners</a>

O kaip artūras sėdėdamas kadrilių trypė po stalu tau nepaciko?

home-based business ideas<br> <br> health blog sponsorship opportunities<br> <br> online pharmacy commissions<br> <br> Simple steps for joining a supplements affiliate program<br> <br> <br> <br> Also visit my homepage - <a href="https://www.coffeblog.com/bbs/profile/janncrouse18222/">PharmEmpire join code</a>