Savivaldybių gerovės indekse Lazdijų rajonas pakilo per 8 vietas

Vilniaus politikos analizės institutas (VPAI) paskelbė 2022 m. savivaldybių gerovės indeksą, kuriame Lazdijų rajonas iš priešpaskutinės, 59-osios, vietos, užimtos pernai, pakilo į 51-ąją.

VPAI analitikai ir asocijuoti ekspertai analizuoja visuomenės ir valstybės gyvenimo problemas, kelia nepatogius klausimus, ieško argumentuotų atsakymų, siūlo valstybės gyvenimą skaidrinančius sprendimus.

Leidinyje pateikiamas 2022 m. Savivaldybių gerovės indekso ir jo komponentų palyginimas su 2016 - 2021 m. indekso rodikliais.

Indeksą sudaro 5 komponentai: socialinis saugumas; fizinis saugumas; ekonomikos gyvybingumas; švietimo kokybė; demografija.

Prasčiausia padėtis Lazdijų rajone - pagal ekonomikos gyvybingumą: lenkiamos tik Kalvarijos ir Zarasų savivaldybės.

Plačiau – https://vilniusinstitute.lt/wp-content/uploads/2022/12/Indeksas_2022.pdf

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Aštuoni laipteliai aukštyn per metus, - visai neblogas rezultatas.

Atsispyrė nuo pačio dugno, t.y. iš priešpaskutinės 59 vietos į pirmą paskutinio dešimtuko vietą (51). Pradžiai nukrentam iki pat dugno, kad galėtume šiek tiek pakilti. Įdomi strategija.

taryba ar ne mazai lesu skyre gerinti med. paslaugoms. Vien stomatologu truksta. Ilgas laukimo laikas ,o kokia iranga ar kokybe, matom, kai tenka moketi tukstancius privaciuose kabinetuose..

O man tai labai įdomu kuo taip pagerėjo?? Nejaučiu skirtumo jokio. Mažiau žmonių, tai taip. Tuščios gatvės. Savaitgalį žmonių visai nematyt. Gal ir pagerėjo popieriuose, kur skaičiukus ir visą statistiką galima pakreipt taip kaip reikia.

PharmEmpire registration form<br> <br> niche website creation<br> <br> health blog email marketing campaigns<br> <br> affiliate marketing for health products<br> <br> <br> <br> My web page :: <a href="https://jcf.org/forums/users/elbachapa866/edit/?updated=true/users/elbachapa866/">translation jobs for stay-at-home moms</a>

Mokėkim pasidžiaugti ir tai darykim.

Justinas Tiem pagerejo katrie sedi kabimetuose oipaprasta zmogu nieks nieks nezuri ,zuri ipjokus tiem viska duoda ir pasalpas didina o jai tu dyrbi tau nieko nereik jai apsirgai tai nedgi ant vaistu nekapeikos negausi ba pasalpimem reik jauniem otu senas usidyrpki ba tu niekam ce neydomus

Mieste nera žmoniu,kodel?Jauni išvyksta,niekas čia nesugryžta,nekuremos darbo vietos,viskas traukiasi y regioną,ateities čia nematyti,daug tuščių namų, kurių nieks neperka.Ar čia yra pagerejimas?

Jei ne Ausma, tai vargu ar kiltume iš pačios padugnės. Aišku, pandemija, pabėgėlių apgultis ar ruskių invazija irgi turi didžiulę reikšmę. O kas nutempė rajoną tokion duobėn tada kai pasaulyje dar buvo pakankamai ramu?