V. Gazdziauskienė: nepritariu, kad seniūnijos taptų savarankiškomis įstaigomis

Naujajame Vietos savivaldos įstatyme numatyta, kad po rinkimų seniūnijos galės būti kaip atskiros įstaigos arba, kaip yra dabar, administracijos padaliniai.

Mano nuomone, kaip yra, taip turi ir pasilikti. Šiuo metu toks modelis, kai seniūnijos pavaldžios administracijai, yra pasiteisinęs, išbandytas ir žinomas tiek darbuotojams, tiek ir gyventojams.

Mano nuomone, turi būti vadovavimas „iš centro“, nes kitu atveju bus dešimt auklių, o vaikas – be galvos.

Juk ir dabar niekas nedraudžia seniūnijose gyventojams teikti prašymus, siūlymus, mes perduodame visa tai administracijai, jie svarsto ir tikrai atsižvelgia. Tvarkomos ir gatvės, ir kiemai, aikštelės. Manau, kad čia to savarankiškumo tikrai užtenka, juolab kad turime ryšį su žmonėmis per seniūnaičius, o ir į seniūniją gyventojai ateina.

Nelabai įsivaizduoju, jei seniūnija būtų savarankiška įstaiga. Tai reiškia, kad ji turėtų rūpintis visomis tomis funkcijomis, kurios deleguotos įstatyme savivaldybėms. Tai ir kelių priežiūra, teritorijų tvarkymas, pavėžėjimas ir kitos viešosios paslaugos. Tuomet seniūnija turėtų ir etatų turėti tokioms funkcijoms vykdyti.

Na, jeigu duotų biudžetą, pvz., milijoną, tai gal tada ir galima būtų kažką galvoti dėl savarankiškos įstaigos. Bet, mano nuomone, biudžetą ir pinigus turi tvarkyti aukščiausia valdžia savivaldybėje, o ne kas kur.

Vaida Gazdziauskienė, Lazdijų miesto seniūnė (,,Lazdijų žvaigždė", 2023-01-20).

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Vaida tiesiai šviesiai pasakyk, palaikai Ausmą.

Ne

telecommute<br> <br> affiliate marketing for herbal supplements<br> <br> affiliate income<br> <br> maximizing pharmacy affiliate earnings<br> <br> <br> <br> My blog post ... <a href="https://demo.paganprideofeasttn.org/community/profile/trinachippindal/">PharmEmpire registration benefits</a>

Kas čia per teismas? Tai paklausk nuėjęs į seniūniją. Rinkimai artėja, tai kiekvienas žioplys taip susireikšmina, kad pats nežino kokią nesąmonę parašyt.

There's definately a lot to find out about this issue. I like all the points you made.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Check out my site - <a href="http://gyhrd.org/hrd/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=432084">Kauf von Schlafmittel-provera</a>

Vaida smagu kad palaikai Ausmą.

Cheap diabetes drugs delivery Best online pharmacy for Glimepiride<br> <br> How to buy diabetes meds online without a prescription even if you're clueless!<br> <br> Cheap Prandin for diabetes online no prescription needed<br> <br> <br> <br> Also visit my web site <a href="http://www.smilebiz.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=50048">Order diabetes drugs online without a prescription and save money. Money talks people!</a>

Great post.<br> <br> <br> <br> Here is my website; <a href="http://monitor.cnc.una.py/reduna/index.php/Usuario:IJXMarilynn">Bloom Nutrition</a>