J. Ražukienė: reformos visuomet skausmingos

Šiuo metu esame pastatyti prieš faktą, kad nuo liepos pirmosios šalyje startuos greitosios medicinos pagalbos reforma. Jei formaliai kur ir vyko kokios diskusijos iki to, tai mes, tie, kuriuos palies ši reforma regionuose, pabuvome mandagių statistų vaidmenyje. Keista būdavo, kad kviečia politikus, o šeimos gydytojai – lyg ir nuošalėje palikti, nors jie šioje sistemoje vieni svarbiausių.

Visos reformos būna skausmingos, ir aš tą puikiai žinau iš savo darbinės patirties. Ypač Lazdijų rajonui, kai kažkada greitosios medicinos paslaugas iš savivaldybės žinios atidavėme privatininkui, vėliau jas perėmė Alytaus rajonas, o mes likome tenkintis su tuo, ką mums kažkas duodavo.

Tai, kad liks tik vienas budintis ekipažas, man kelia nerimą. Visos rajono teritorijos aptarnauti jis tikrai nebus pajėgus.

Mums aiškina ministerija, kad steigs budėjimo centrus, vienas tokių bus lyg Simne, lyg Leipalingyje. Bet niekas neatsako, kur tiksliai ir kaip jie dirbs. Gal dar patys nežino? Tuomet jau nerimą keistų baimė, jei taip būtų.

Dar labai svarbu, kad žmonės suprastų, kada kviesti greitosios medicinos pagalbos medikų ekipažą. Reikia šviečiamojo, aiškinamojo darbo tarp žmonių, kad „greitukė“ – ne taksi ir jos nereikėtų kviesti, norint konsultacijos – pusę ar visą šeimos gydytojo paskirtą tabletę gerti.

Turiu vilties, kad reformas valdžia daro žmonių labui, ne šiaip iš neturėjimo, ką veikti. Suprantu, kad išlaikyti du ekipažus kainuoja dideles išlaidas, bet, kita vertus, ar yra kas brangiau nei žmogaus gyvybė? Tai kodėl tuomet nepasakoma tiesiai – brangu, per brangu, nėra pinigų, o aiškinama, kad reforma – ne iš skurdo valstybėje, o dėl būsimų mistiškai geresnių paslaugų? Pagyvensime – pamatysime.

Janina Ražukienė, savivaldybės tarybos narė, ilgametė medicinos slaugytoja (,,Lazdijų žvaigždė", 2023-01-13)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Ok kodėl Gerb. Janinos nera konservatorių sąraše? Turbūtp pamatė kad jis labai Silpnas?

Žiūrint į dešimtuką - stipriausias sąrašas. Narių kiekiu nusileidžia Margelio ir Miškinienės kiekiui. Bet panašiu kiekiu partijos Vilniuje dalyvauja.

Sąrašas tikrai labai prastas. Matosi kad nebuvo pasirinkimo.

O aš pamačius sąrašą sakau, kad kaip tik sąrašas geras. Dauguma narių turi aukštajį išsilavinimą, įvairių sričių specialistai ir įvairaus amžiaus. Tikrai, kad turėsiu už ką balsuot.

gerb Janina per silpna, laikas poilsio

Laikas užleisti vietą jaunimui.

Taip, tik ne tokiems kvaileliams kaip Anonimas.

Taip, tik ne tokiems kvaileliams kaip Anonimas.

Janina gerai padarėte kad pasitraukėt, gerbė jus merė. Tikimės jūsų palaikymo.

Tai kad Ražukienė, kiek žinau, nėra konservatorių partijos narė. O sąrašas konservatorių šiuose rinkimuose tikrai labai stiprus, daug išsilavinusių ir savo sritis išmanančių žmonių. Sėkmės Jiems.

Eik tu su savo sąrašu, Jūratė verta o daugiau nėra už ką.viena sarašematau tris giminaičius....

Sąrašas puikus! O aš manau, gerai, kad giminaičiai už vieną partiją. Būtų blogai jei šeimoje vienas už vieną partiją, o kitas už kitą, arba keistų kaip kojines. Sėkmės konservatoriams, sėkmės visai puikiai komandai, o pavyduoliams visada sunku.

Airidai nevisi tavo giminaičiai palaiko, nesigirk......

Sarsšas turbūt pats prasčiausias.

Puikus sąrašas, stiprūs žmonės - mes už. Sėkmės!

Jumoras,net nėra daugelio kur prieš Keturis metus buvo.

Rinkimai labai gerai parodo kokie žmonės yra ir ko siekia dalyvaudami rinkimuose...

Žmones dažniausiai pasirodo prieš rinkimus, gatavi suėsti vienas kitą. Todėl linkiu rinkti tik kulturingus, protingus , mokytus ir jaunus žmones.....

ir ne tokius, kurie dėl savo asmeninės naudos eina... , o tokių politikoje būna!

Beraščiai, be diplomų nori valdyti mūsų rajoną. Gal geriau savo namų kampus tegu apsiliuobia .

Manau jau laikas šiai vyr.,,daktarei,, eiti pensijon.

Ponia Janina ir darbo vietą turėtų užleisti jauniems, gana jau "prisidirbo" užtektinai. Gal nerėpa apsėdo? Puikiai suprato, kad už vyr. Gydytoją Janiną niekas nebalsuos, nes jau tiek apsi....kus, kad nerasi kitos tokios.