A. Mizarienė: gimnazija, kaip viešoji įstaiga,turės daugiau galimybių

Paskutiniame rajono savivaldybės tarybos posėdyje, kuris vyko balandžio pabaigoje, buvo priimtas sprendimas dėl mūsų Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos reorganizavimo iš biudžetinės į viešąją įstaigą. Dėl to ir viešojoje erdvėje, ir tarp politikų matome bei girdime įvairių abejonių dėl tokio sprendimo reiškiančių  pamąstymų. Tačiau nei mes, nei mokyklos bendruomenė, išanalizavę esamą situaciją ir būsimą savo statusą, nematome neigiamų tokios pertvarkos pusių.
Priešingai – prasiplečia gimnazijos, kaip viešosios įstaigos, galimybių ribos.  Atsiranda platesnės galimybės dalyvauti projektinėje veikloje, nes šiuo metu mes, kaip biudžetinė įstaiga, daugelyje projektų negalime dalyvauti. Rajone turime pavyzdžių: tokios viešosios įstaigos, kaip Lazdijų kultūros centras, Lazdijų savivaldybės viešoji biblioteka, Lazdijų sporto centras, savo bazę gerokai sustiprino dalyvaudamos įvairiuose europiniuose projektuose. Dėl to tik geriau, patogiau tapo dirbti šių įstaigų darbuotojams, buvo sudarytos geresnės sąlygos šių įstaigų lankytojams. Visos lėšos, gautos už paslaugas, liks įstaigoje, jas galėsime naudoti savo reikmėms. Išplėtę savo bazę vėliau gal net galėsime teikti vaikų poilsio vasarai ir kitas paslaugas, labiau išnaudoti ir gamtos Veisiejams teikiamus privalumus, miestelio infrastruktūrą.  
 Svarbiausia, kad, gimnazijai tapus viešąja įstaiga, sutartyse su mokytojais bei  mokiniais nustatytos sąlygos nesikeičia. Žinoma, laukia daug reorganizacijos procedūrų. Ją, kaip numatyta savivaldybės tarybos sprendime, privalome užbaigti iki rugpjūčio 31 dienos. Tačiau norime tikėti, jog įdėtos pastangos duos gerus rezultatus.

Angelė Mizarienė, Veisiejų S. Gedos gimnazijos direktorė

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Gerb. direktore, galimybių turėjote ir turite siekti kokybiško vaikų ugdymo. Apgailėtina, pagal lietuvos gimnazijų reitingus, Veisiejų gimnazija užima 257 vietą, kai Seirijų gimnazija, be mero palaikymo užima 26 vietą.

Liuks komentaras.

Na gal per viešumą bando kelti reitingus, nes tai su meru tai be mero laikraščiuose. Ir kas iš to? o iš knygynėlio neperka?

Patarėjai, perduokit Margeliui ir Valūnui, kad be Veisiejų gimnazijos dar yra rajone ir Lazdijų, Seirijų, Šeštokų, Kapčiamiesčio, Krosnos, Śventežerio ir kt. mokyklos. Jei jiems dar rūpi...

O kur tuos reitngus rasti?

Na man Seirijų gimnazija buvo ir yra visada pirmoje vietoje.

manau ne mokyklos jiems rūpi. Tipo istorija vyrai domisi - vienus paminklus stato kitus griauna, pasiklydę veiksmuose nusilenkia kentėjusiem ir kankinusiem, o vien jau stiebai ką reiškia tai kas tos mokyklos ir jų ateitis ar egzaminai prieš tokius veikėjų veiksmus gi egzamine net nuotraukos nepasidarysi, o rinkimai netoli.

Kokios galimybės? - kai neliks mokinių, tai kalbėkit apie galimybes...O Gustaičio, Seirijų ir kitos mokyklos tikrai geresnės už S.G. gimnaziją...be mero ir vedėjo pagalbos, ot

ir Veisieju Tvm puiki mokykla, Gedai sleptis

GERB. MIZARIENE, EIKIT GERIAU REITINGŲ KELT, VAIKŲ MOKINT, NES KAP PAŽIŪRĖJAU TAI LABAI JAU LIŪDNAS VAIZDAS. O NE MARGELIO NESAMONĖM UŽSIIMINĖT. GERIAU PIRMIEM REITINGUOSE BŪT, O NE PIRMIEM LIETUVOJ SUJUNGTI MOKYKLAS.

Matyt tą puikią ir esi baigęs (-usi), kad klaviatūroje nežinai, kur lietuviškos raidės.

ale ko tep meras ir visi jo klapciukai taip Gedos gimnazija gelbeja? kazkas cia ne tep

tai gal joje tų mero jud...ų daug yra?

patylėsiu geriau...

Bet koks balsavimas buvo.... :-(

Ir giminių