R. Leščinskas: dviveidystė rajono sveikatos priežiūros tinklo pertvarkos klausimu

Stebina merės Ausmos Miškinienės pozicija dėl mūsų savivaldybės sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarkos.

Viešai rinkėjams deklaruojamas didžiulis merės rūpestis, kaip išsaugoti ligoninės teikiamas paslaugas žmonėms, tačiau realybėje yra kiek kitaip.

Realybėje merė net neįsileidžia į susitikimus su medikų bendruomene atvykusių Seimo narių, nes, matai, Lazdijų konservatoriai pasikvietė Vilniaus konservatorius, o „demokrate“ virtusiai „valstietei“ Miškinienei tai jau nėra pagal partinę liniją priimtina.

Ir visai nesvarbu, kad atvykusieji Jurgita Sejonienė ir Linas Slušnys yra Seimo Sveikatos reikalų komiteto atstovai, taigi, politikai, kurie yra arčiausiai vykdomos sveikatos priežiūros įstaigų tinklo reformos.

Dar prieš keletą mėnesių buvo sudaryta lyg ir darbo grupė, kuri turėjo išdiskutuoti būsimą sveikatos priežiūros paslaugų modelį ir pateikti siūlymus, kokį sprendimą Vyriausybės vykdomai sveikatos reformai rinksis Lazdijų rajono savivaldybė.

Iš viso to išėjo tik skandalas, kai iš žiniasklaidos mes, politikai, sužinojome apie savavališkai ir vienasmeniškai tuometinės savivaldybės administracijos direktorės ponios Šaparauskienės Sveikatos apsaugos ministerijai pateiktą numatomų sveikatos paslaugų sąrašą, kuriuo savo valia ketinome savomis rankomis sugriauti Lazdijų ligoninės teikiamų paslaugų spektrą, atsisakydami ne tik stacionarios chirurgijos, bet ir reanimacijos paslaugų.

Tai pavyko sustabdyti, tačiau po to stojo visiška tyla iš savivaldybės aukščiausių vadovų pusės ir iki šiol net jokia diskusija dėl būsimo paslaugų modelio nevyksta.

Prieš porą savaičių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija rajono savivaldybės taryboje raštu kreipėsi į merę, prašydama sudaryti darbo grupę, kuri išanalizuotų ir pateiktų būsimų sveikatos priežiūros paslaugų ir įstaigų tinklo pertvarkos rajone modelį.

Į tokią darbo grupę turi būti įtraukti politikai, medikai, pacientų teisių gynimo atstovai, visų rajone veikiančių sveikatos priežiūros paslaugų įstaigų atstovai, taip pat ligonių kasų pareigūnai.

Tačiau iki šiol iš merės nesulaukiame jokio atsakymo, ar tokia darbo grupė bus sudaryta. Dar daugiau – nematome ir jokių žingsnių, kad iš viso būtų šis klausimas keliamas net ir specializuotuose, siauruose sluoksniuose.

Užuot diskutavę ir sprendę iš esmės, merės užgaidų dėka esame priversti svarstyti ligoninės direktoriaus atlyginimo padidinimą, tarsi tai būtų pats svarbiausias klausimas, nuo kurio pagerėtų gyventojams medicininių paslaugų teikimo kokybė.

Tokia padėtis negali tęstis, todėl viešai raginu merę neignoruoti mūsų frakcijos paklausimo ir skubiai sudaryti darbo grupę sveikatos tinklo pertvarkos klausimams spręsti.

Romas Leščinskas, savivaldybės tarybos narys (,,Lazdijų žvaigždė", 2022-11-04)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Na, tamsta, esi teisus dėl meres dviveidystės, bet kartu norisi ir taves paklausti kodel taip parsidavet sudarydami koalicija su dviveidžiais ir tik nesenai praregejote apie demkratu apgaules.

O aš manau kad kalti konservatoriai, juk tai jų sprendimai ir tai vyksta visoje Lietuvoje. Uždaromos ligoninės,paštai mokyklos per ateinančius rinkimus nors vėl nebalsuokim už konservatorius.

Romai, tiesą parašėte.

Ką šitas ponas konkrečiai per 3 metus taryboj nuveikė rajono labui?

Pakalbėjo ir susidraugavo su konservatorių partijos sugriovėju....

Pasidomėkite ir sužinosite ką nuveikė. Tikrai vertas pagarbos šis žmogus. Romui, sėkmės, o komentatoriams šiek tiek objektyvumo, nes pyktis matosi, kad užvaldė.

I am sure this paragraph has touched all the internet people, its really really good paragraph on building up new web site.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Look into my blog ... <a href="https://consuelovita.it/finasteride-and-diabetes-can-finasteride-increase-your-risk-of-developing-diabetes">What are the potential benefits and risks of using finasteride in individuals with diabetes?</a>

Tikra tiesa. O kiek jis veidų turi?

Šitam seneliui tik sėdėti namuose ir džiaugtis anūkais! Koks jis politikas!

Taigi Romo konservatoriai jau baigia viską sugriauti.Ir nereikia kaltinti kitų

Romai, nekreipkite dėmesio į nirštančius eks valstiečius.

,,nepertvarke'' rajone dar gal tik oro , vandens ir vejo.

creating and selling medical equipment<br> <br> innovative ways for retired healthcare professionals to make money <br> <br> on the side Generating Passive Income from Your Health and Beauty Blog<br> <br> Monetizing your health and beauty blog with affiliate marketing: a beginner's guide<br> <br> <br> <br> Here is my web site: <a href="http://www.4u-solution.com/en/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=146116">work from home jobs that don't require any investment</a>

I have read so many articles or reviews regarding the blogger lovers except this post is in fact a good post, keep <br> <br> it up.<br> <br> <br> <br> Check out my blog Passive Income Ideas - https://iknowwhattowrite.blogspot.com/2023/04/10-best-passive-income-ideas-for-2023.html

O ko tyli jūsų partijos pirmininkas? Gal jis žino kad viską sugriovė seimas ?

You made some really good points there. I checked on the web to learn more about the issue and <br> <br> found most people will go along with your views on this web site.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Take a look at my webpage - <a href="https://gravityosm.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=584169">precio del azathioprine en Chile</a>