Merė A. Miškinienė: sveikatos priežiūros įstaigų laukia rimti iššūkiai, tačiau jos pasirengę ir galimybių joms padėti turime

Vakar popietę aptarti sveikatos priežiūros sektoriui aktualius klausimus merė Ausma Miškinienė pakvietė savivaldybės tarybos Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komiteto narius, savivaldybės žinioje esančių bei privačių sveikatos priežiūros įstaigų vadovus, laikinai einantį savivaldybės administracijos vadovo pareigas Saulių Petrauską bei administracijos darbuotojus, atsakingus už sveikatos priežiūros sritį.

Susitikimo pradžioje susirinkusiems pristatyta savivaldybės gydytojo pareigas pradėjusi eiti Karolina Berčiūnaitė. Merė pasidžiaugė, kad tai jau nebe pirmas darbuotojas savivaldybėje, kuris iš didmiesčio sugrįžta į gimtąjį rajoną ir renkasi darbą savivaldybės administracijoje ar savivaldybės įstaigose. Tai, pasak merės, jau tampa pozityvia tendencija. K. Berčiūnaitė į gimtuosius Lazdijus sugrįžo iš Kauno miesto. Šiame mieste ji studijavo ir dirbo. Pastaruosius metus Karolina dirbo Kauno miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriuje.

Kalbėdama apie savo pagrindinius uždavinius naujosiose pareigose, K. Berčiūnaitė sakė, kad sieks rajono gyventojams užtikrinti įmanomai geriausias paslaugas, ieškos būdų, kaip į rajoną pakviesti dirbti daugiau specialistų – gydytojų ir slaugytojų, taip pat išnaudoti studentų pritraukimo galimybes, rūpinsis ligų prevencija. O savo darbo rezultatus pasitikrins nuolat bendraudama su kolegomis – medicinos įstaigų atstovais.

Medicinos įstaigų vadovai naujajai savivaldybės gydytojai linkėjo drąsos, ryžtingumo, ištvermės ne tik bendradarbiaujant, bet vienijant visus rajono medikus dirbti gyventojų labui.   

Susitikime aptarti sveikatos priežiūros įstaigoms šiuo laikotarpiu aktualiausi klausimai, svarbiausias jų – pasirengimas planuojamai sveikatos įstaigų reformai ir visų, tiek savivaldybės, tiek privačių įstaigų dalyvavimas teikiant pasiūlymus ir priimant sprendimus dėl Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos parengtos sveikatos priežiūros srities reformos. Nepamiršti ir  sergamumo COVID-19 ir kiti virusiniai susirgimai, prevencinės programos bei ūkiniai klausimai, susiję su energetiniais ištekliais ir išaugusiomis įstaigų išlaidomis, padidėjusioms sąskaitoms apmokėti.

Medicinos įstaigų vadovai dalijosi savo įstaigų veiklos aktualijomis bei patirtimis taupant energetinius bei kitus resursus. Visi vieningai vardijo pagrindinę problemą – gydytojų ir slaugytojų trūkumą.

Savivaldybės merė A. Miškinienė patikino, kad nors sveikatos priežiūros įstaigų laukia labai dideli iššūkiai, tačiau savivaldybės finansinė situacija šiuo metu yra tikrai stabili. Perspektyvos geros. Malonu, kad dauguma savivaldybės tarybos narių nori įsitraukti ir padėti savivaldybės administracijai priimti rajono gyventojams ir sveikatos priežiūros įstaigoms palankiausius sprendimus.

Artimiausiu metu bus parengtas ir tarybos posėdyje teikiamas svarstyti sprendimo projektas ir tvirtinama darbo grupė, kurios veiklos tikslas – parengti ir pateikti savivaldybės tarybai siūlymus dėl sveikatos priežiūros reformos. Darbo grupėje bus kviečiama dirbti po vieną savivaldybės taryboje esančių frakcijų atstovą, po vieną rajone veiklą vykdančių tiek privačių, tiek savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros įstaigų atstovą bei savivaldybės administracijos atstovą.

Susitikimo pabaigoje merė akcentavo, kad sprendžiant aktualias medicinos įstaigoms ir rajono gyventojams problemas, svarbu kuo konstruktyviau visiems bendradarbiauti, nes kuo daugiau diskusijų, kuo daugiau informacijos – tuo teisingesni sprendimai yra priimami.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Su tokiom seselių algom tuoj bus dar didesnis trūkumas

Norai labai geri ir sveikinti, bet ar tai bus realiai įgyvendinta laikas prodys bendraujant ir bendradarbiaujant . Reiktu nepamiršti, kad rajonas sparčiai sesnta, keičiaisi demografinė padėtis tiek statistiškai tiek kitais aspekatais. O pritraukti jaunus specialiatus vargu ar pavys , nes darbo užmokestis tiek slaugytojoju tiek gydytoju visiškai nemotyvuojantis. Slaugytojas už 800 € šiuo metu gali sumokėti mokesčius, paskaičiuoti menesio maisto išlaidas, kuro sanaudas, vaiku darželio mokečius, užklasinės veiklos kurios taip pat kainuoja. O savo laisvalaikiui, saves lavinimui ir vaiku edukacijai nelieka, jau nekalbant apie grazesni ruba, kelione, kad ir Lietuvos mastu, o taupymo skyrelis lieka visiškai nepaliestas ir tenka gyventi nuo..iki... Tai vargu, kas susigundys tuo ir dar Lazdijuose. Ir kas yra numatyta vyriausybės norint įsisavinti ES lėšas skirtas reformos įgyvendinimui, jau jokia mažesnė savivaldybė tam tikrai nesugebės paprieštarauti.

Ausma, palaikymą žmonių turi. Tik trūksta tavo stipresnės rankos konkurentam.

o kur ji turi palaikymą? Su "stipriom" rankom liko beveik viena.

Na su tokiom,,stipriom rankom,, rajonas visose srityse paskutinese vietose, jau nuvadovavo rajonui, kaip niekas iš ankstesniu vadovu.Manau, kad tuojaus rajonui reiks prašytis prieglobsčio kitose savivaldybėse.

Lietuva ir rajona baigia nuvaryti i praraja gerb. konservatoriai kurie dabar seime. Rajonas irgi ankstesniu meru buvo labai nuvarytas. Todel pasiziurekite zinias ir pamatysite kaip musu seimas baigia nuvaryt Lietuva, Ausma cia neprieko.

Manau, kad nuvažiuokit ir pasidomekit kaip sekasi Alytui, Druskininkams. Ir tada suprasit, kad Ausma labai prie ko, kad einam žemyn.

Ejome zemyn, dabar pradejome kilti. Alytu, Druskininkus tikrai aplankau ir netik.... Manau antroje kadencijoje Ausmas geriau seksis, skaitysis su zmonemis , daugiau ziures rajono. Gal pagaliau prades dirbti investiciju skyrius bei socialines paramos skyrius. Projektai bus bent pakontroliuojami , nenuses vienose rankose o bus skatinami dalyvauti visos bendruomenes. Bendruomenes paliktos tyliai mirti gal labiau atsizvelgs ir i jas. Seniunaiciams kurie nieko nedirba nebus mokama.O siaip viskas bus gerai. Senu politiku gal jau nerinkim jie ziuri tik savo uabu abu. Maziau kritikuokim o kalbekim, zmones juk esam , dabar opozicija kaip zverys tik puolimas , tai nenormalu. Daugiau kulturos tik zinoma ne Sujetos.

Kada ėjai žemyn, kada pradėjai kilti? Tris metus smigai, per pusmetį pakilsi? Dirbai tu kvailį, tiksliau vaidinai kad dirbi, dirbo merė, tiksliau šūdą malė ir mala, bet jau kai baigiasi kadencija, tai kalnus nuversite?

Suprantu kad jus labai nervuojatės, bet neverta. Matosi kad silpna jūsų psihinė sveikata. Aš atidirbau jei ką dabar dirbk tu. Žmogus be kultūros .

Nepotizmas tiek prie Margio tiek prie Ausmos.