A. Mikelionis: pati išvaikiusi koalicijos partnerius, ponia Ausma dėl to lieja ašaras

Lietuvių liaudies patarlės byloja: kaip pašauksi, taip atsilieps arba ką pasėsi, tą ir pjausi. Siūlau skaitytojams nusikelti į 2019 metų pavasarį, kai Lazdijų rajono tarybos rinkimus laimėjo „žaliųjų valstiečių“ partija, o mero rinkimuose pirma buvo minėtos partijos politikė – jaunoji A. Miškinienė. Dar prieš rinkimus tarp visų Lazdijų rajono politinių partijų buvo susitarta, kad žūtbūt reikia nugalėti A. Margelį. Taip ir įvyko, po rinkimų buvo sudaryta valdančioji koalicija, kuri rajono taryboje turėjo didelę persvarą. Atrodė, imk ir valdyk be jokių trukdžių – ilgai laimingai.

Bet labai greitai Lazdijų rajono savivaldybėje ir jai pavaldžiose įstaigose prasidėjo kadrų valymas arba, kitaip sakant, buvo atleidinėjami darbuotojai: nuo eilinių iki vadovų. Nesiruošiu čia visų iš eilės vardinti, bet kam iš tikrųjų tai įdomu ir rūpi, juk gerai prisimena ir milžiniškas nuoskaudas slepia savo sieloje ir širdyse. Pacituosiu 2019 metų liepos mėnesio savo apžvalgą šiame laikraštyje: „Ypač gerai dabartinę padėtį ir atmosferą savivaldybėje apibūdino darbą savo noru palikusi viešųjų ryšių specialistė V. Tulevičiūtė. „Supratau, jog negalėsiu dirbti tokios įtampos, nesusikalbėjimo ir nepagarbos atmosferoje, todėl parašiau prašymą išeiti iš darbo“, – teigė ji.“ Na, o kuo toliau, tuo labiau merė A. Miškinienė „tobulėjo“. Išvaikiusi nemažai Lazdijų rajono gyventojų, dirbusių savivaldybėje ir jai pavaldžiose įstaigose, puikioji merė į jų vietą kvietėsi kadrus iš kitų rajonų ir miestų. Jokiam buvusiam Lazdijų rajono merui esant valdžioje tokiu mastu nebuvo atleidinėjami darbuotojai. Juk kažkada net A. Margelis sugebėjo susitarti su ponu R. Apanavičiumi. Vadinasi, reikia tik noro ir nors truputį geranoriškumo iš abiejų pusių.

Pamačius, kaip jaunoji ir iš pirmo žvilgsnio nuostabioji merė siautėja atleidinėdama darbuotojus, neliko abejonių, kad kitas jos žingsnis bus santykių su koalicijos partneriais sugadinimas. Taip žlugo valdančioji koalicija su konservatoriais ir kitų politinių rajono partijų atstovais. Ir pagaliau paskutiniame rajono posėdyje išvydome labai jau liūdną ir apgailėtiną vaizdelį. Iš pareigų buvo atleista Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorė I. Šaparauskienė. Be to, beveik dviguba persvara: šešiolika – devyni. Taip, ponia Ausma, juk reikia turėti išskirtinį „talentą“, kad iš turėtos nemažos persvaros nusiristum iki tokių žemumų.  

Iki naujų savivaldos ir merų rinkimų, kurie vyks 2023 metų kovo pradžioje, teliko keli mėnesiai. Ir jau labai lengvai galima prognozuoti ponios Ausmos rinkimų retoriką. Ji visa bus pagrįsta ašaromis ir raudojimu: aš čia niekuo dėta, tai nelemta opozicija viską sugadino, aš labai stengiausi, aš labai norėjau, bet... ir t. t., ir pan. Kaip čia neprisiminsi sovietinės kultinės komedijos, kurioje pagrindinį herojų į spąstus įviliojusi gražuolė pati sušunka: „Aš nekalta, jis pats atėjo...“

Algimantas Mikelionis (,,Lazdijų žvaigždė", 2022-10-21)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Tai kad pas artura subėgo visi būgnai juokinga net konservatoriai kurių partiją suskaldė vėl prie arturo limpa. Senelis ar aukštis tikrai klėjaus nepatirs kai pas marc.... i krosną atvaris?

Na nematyt, kad konservatoriai būtų pas Margelį nubėgę. Negali gi būti trijų darinių taryboje, yra pozicija arba opozicija, negi taip sunku suprasti. Visi koalicijos partneriai nusisuko nuo Ausmutės, na o pati bandė irgi kalbintis Margelį, bet jis panašu nesutiko.

Išėdė Audrių Klėjų, menkino, nesidalino informacija, nesutardama priėmė sprendimus. Nepaisė koalicijos partnerių, galvojo, kad viena gali viskam vadovauti. Rajonas nustekentas, lieka tik viešųjų ryšių renginukai ir merės nuotraukos su įvairiaspalvėmis suknelėmis ir aukštakulniais.

Jums labai pritariu. Norėtųsi, kad būtų kitaip, bet, deja, deja, rajone vaizdas apgailėtinas.

Tai kad klėjus ir su Artūru susipyko ištrenkė jį iš pareigų. Nejaugi pamiršo? O ir partiją išdraskė.

Tiek Artūras, tiek ir Ausma žaidė žaidimą, pašalinti konkurentą (Audrių), kad per rinkimus būtų lengviau. Bėda, kad vienas neapsiskaičiavo bandydamas atsikratyti ir partiškumo drausmės, kitas spjovė ir koalicijos partnerius.

Gal todėl ir neverta Audriui susidėti su Artūru, nes vėl išduos.

Nori nenori, panašu, kad niekas nenorės sudaryti koalicijos su Ausmos partija rajono taryboje, tad taip išeina, kad A.Margelis turės kartu su A.Klėjum eiti kartu.

Tu mikelioni jau 3 metus ašaras lieji, ale kažin ko?

Nu kažin ko... Tokia mada jo įtikėjęs ir taškas

Mikelioni parašyk kad savivaldybėje įdarbintas galimai Sauliaus giminaitis?

Tamsta esi neišauklėtas ir nekultūringas žmogus, jeigu kitą asmenį tujini ir rašai jo pavardę mažają raide.

Vargu ar kas po 2023 metų savivaldos rinkimų norės eiti kartu su Ausmos partija į koaliciją.

Tai kad iš Artūro girdėjau bėga patys artimiausi.... ?

O pas ką bėga?

Nesvarbu pas ką , bet bėga?

Čia ponas taip norėtų, kad būtų, bet nėra, nes pati prasčiausia yra buvusių valdančiųjų padėtis ir nauji rinkimai jos jau neišgelbės.

subyrėjo ponios namelis. Įdomu į kurią pusę dabar tie visi išverstaskūriai versis, kurie šiltose vietose

Nepergyvenk, margelis sugriovė konservų partiją Lazdijuose paverkėt palojot vieni ant kitų ir ką vėl bučiuojatės. Nepraeis nė metų vėl visi lupsitės. Zenonas, Laimutės, Neringos,, Ritos, Indrės, valdos, Aidai, Vaidos, Gintarės, ir ktt.... manau Ausmai ištikimai tarnaus nes naujas atėjis gali ir juos pakrapštyt.

ne tokios asmenybes tarnavo anam merui ir vistiek nelaimejo.

Tai daugiausia mandatų taryboj gavo. Bet, "susikryžmino" įvairių požiūriu politikieriai rajono, iššovė nealkoholinio šampano, net ir paskambino ex'ui sugiedojo giesme Nepriklausomybės aikštėj ir jau galvojo gerai bus :). Bet visą kadenciją - kaip katės maiše. Tai nuo Beniaus kolegos pabėgo, tai Klėju vertė, tai Šaparauskienę išspyrė........ Vienu sakiniu : "tai tryda - tai gumbas".