J. Stankevičius: kompensacijų pedagogams reikia čia ir dabar

Pastaruoju metu aktualios problemos rajone nesprendžiamos, o viešojoje erdvėje girdisi tik verkšlenimai. Siūlau nustoti verkti ir kibti į darbus.

Puikus pavyzdys – aktualus švietimo įstaigų darbuotojams klausimas, kuris užstrigo savivaldybės kabinetuose: kelionės į darbą išlaidų kompensavimas pedagogams. Šių metų rugsėjo pradžioje  Lazdijų rajono savivaldybė gavo mokytojų kreipimąsi, kuriuo prašoma padengti kelionės išlaidas į darbą, atgal iš jo ir kuris buvo adresuotas Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariams. Pastarieji negavo šio prašymo iki šios dienos, todėl praėjusiame Švietimo, kultūros, turizmo ir sporto komiteto posėdyje paprašiau kuo skubiau svarstyti šį klausimą.

Mano nuomone, patirtų kelionės išlaidų į darbą kompensavimas ne tik sudarys palankesnes sąlygas įdarbinti kvalifikuotus specialistus, bet ir padės išlaikyti jau esamus mokytojus. Tai kartu ir viena iš skatinamųjų priemonių sprendžiant pedagogų stygiaus problemą rajone, užtikrinant stabilią Lazdijų rajono švietimo sistemą ir kokybišką ugdymo procesą.

Šiuo metu Lazdijų rajone dalis mokytojų dirba keliose mokyklose, tenka važinėti nemažus atstumus,  o atlyginimai nedideli, todėl kuro išlaidų kompensacijos yra būtinos. Kitos savivaldybės jau seniai yra pasitvirtinusios švietimo įstaigų darbuotojų kelionės išlaidų kompensavimo tvarkos aprašus ir numatę savivaldybės biudžete tam lėšų, tačiau Lazdijų savivaldybė kaip visada niekur neskuba, laukia, kol pedagogams trūks kantrybė ir išvažiuos dirbti į gretimus rajonus.

Artėjančiame Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdyje šis klausimas privalo būti svarstomas.

Jonas Stankevičius, rajono tarybos Švietimo, kultūros, turizmo ir sporto komiteto narys

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Kokių dar kompensacijų visi dirbam ir užsidirba tik visada mokytojams mažai. Jei nepatinka tegu eina i maksimą.

„visi dirbam ir užsidirba“. Užmiršai paminėti, kad absoliučios daugumos savivaldybių į darbą važinėjančių darbuotojų kelionės išlaidos apmokamos.

Bet kodel isskirti butent pedagogus? Kiti darbuotojai nesvarbus? Tiesiog manipuliacinis rinkiminis triukas..

Mieli ponai važinėkite ir jus mokykliniais autobusais , kas draudžia. Tokie laikai mokytojų vos nedaugiau nei mokinių. Ir jiems vis maža.

Jūs įveskit įstatymą,kad mokytojai važinėtų su mokiniais.Autobusiuke galima vežti tik pagal sarašą surašytus mokinius.

Anksčiau buvo mokytojai nei atlyginimų prašė nei kuom skundėsi dirbo vaikščiojo pėsti ar su dviračiais bet guvo gerbiami, dabar prie mokyklų mašinos netelpa .

Taip taip. Aikštelėse mokytojų mašinoms nėra vietos pasistatyti, nes visas vietas užėmę mokinių mašinos. O anksčiau mokiniai juk vaikščiodavo į mokyklą pėsčiomis.

Ar smogu mokiniui nuo 7 ryto laukti visą valandą kada prasidės pamokos.Todėl ir važinėja daugelis su savom mašinom arba atveža tėvai.Kas liečia mokytojus tai kuo jiem atvykti į darbą jei ne su savo mašina.Prie kitų tvarkaraščio neina prisiderinti.

10km.į mokyklą nieks nėjo.Nenusikalbėkit.Ką per šau sau daro Stankevičius.Tegul pažiūri kiek jis giminių įdarbino ir dar pensininkus.Prieš rinkimus reikia pasirodyti.

Verkia tik gydytojai dėl mažų atlyginimų kurie net neskaito specialistų atsakymų ir rašo ne tuos vaistus.Pvz.Žukauskienė neskaito atsakymų ir pacientui skiria 3-4min.Kodel mes turim diktuoti jai vaistų pavadinimus?Į pensiją laikas ir Žv.

Verkia tik gydytojai dėl mažų atlyginimų kurie net neskaito specialistų atsakymų ir rašo ne tuos vaistus.Pvz.Žukauskienė neskaito atsakymų ir pacientui skiria 3-4min.Kodel mes turim diktuoti jai vaistų pavadinimus?Į pensiją laikas ir Žv.

Nesuprantama kaip Šventežerio mokykloje mokytoja J.turi 46 savaitines valandas ir dirba savaitėje 4 darbo dienas.Sugeba atvažiuoti iš Alytaus.Kažin ar ji tiek daug dirba visuomenei naudingų valandų.Tos valandos tik saviems .Tai kokia kalba apie direktorių ir pavaduotojų kompet.

Anksčiau kompensuodavo socialiniems darbuotojams dirbant su šeimomis, o dabar nuimta kompensacija. Vadinasi iš vienų paiima ir kitiems kompensuoja. Nėra teisybės. Teisingiausia tada niekam nekompensuoti

Ar dar tom socelinėm mažai? Jei mažai tegu eina dirbti kaip visi žmones. Dabar pasėlių papletkavoja ir dar algą gauna. Matom mes jū darbus tok pletkais gyvos.

Tikra tiesa.Socialinės tik pijokais rūpinasi ir visas darbas

Tuoj bus mokytojų trūkumas, ir taip mažėja. O jūs dar lojat apie mokytojus. Netampa tik per tokius komentarus ir komentatorius mokytojo profesija prestižine.

Gerų mokytojų ir dabar trūkumas.Jei saldat spit a slūžba idiot tai dar nesiskaito geras mokytojas.Gero mokytojo rezultatai apčiuopiami o palakstyti po muziejus moka daugelis.

Šaunuolis Jonas!

Jonai, visa šitą reikėjo daryti prieš tris metus, o ne tetukes darbint. Tada nebuvo nei Coronų, nei migrantų, kur buvai tada? Rinkimai artėja, ane?

O kodėl nebuvo iš tavo pusės pasiūlymo dėl kompensacijų, kai admin. pavaduotoju buvai Jonai?

,,Lazdijų savivaldybė kaip visada niekur neskuba, laukia...", o tai kas ta savivaldybė? Tarybos narys man atrodo irgi savivaldybė, tai ko tamsta Jonas nieko nedarė 3 metus ir tik likus keliems mėnesiams iki rinkimų ,,susirūpino"? O gal galėtų Jonukas pasakyti kokias kelionės išlaidų kompensacijas mokytojai gavo, kai jis buvo vienas iš savivaldybės administracijos vadovų? Jonai, daugiau pagarbos rodyk mokytojams, nesinaudok jais savo rinkiminiam populizmui.

O todėl, kad tik dabar mokytojai patys kreipėsi raštiškai dėl kompensacijų į savivaldybę.

Tai jei mokytojai nebūtų kreipęsi, tai ir Jonui nebūtų rūpėję...

Prieš 20 metų kreipėsi dėl kompensacijų pas švietimo vyr.buhalterę Gitaną.V.Paklauskit jos pačios ar buvo kreiptasi.Bet kaip Teizų žmonės sako į ją kitaip reikia kreiptis.Net slapta nerašysiu kaip nes visi žino.

Pone Gitana turėtų būti mandagi ir kultūringa, dabar tik nervuota ir pikta. Gitana atsipalaiduok.

Mokytojai gal dirbkit nes dabar jum mažai ir mažai. Tuoj neliks mokyklų rajone galėsit eit i darbo biržą. Tada užteks.

Čia mokytojais tik naudojasi, grynas populizmas. Reikia prieš rinkimus žibalo papilt.

Na, atsakymas vertas tik dvejeto.

Jonuk gal Druskininkuose blogai , kad prieš rinkimus Lazdijus prisiminei?

Vargšai mokytojai! Labiausiai nuskriausti. O pietus nemokamus gal irgi kompensuoti reikėtu. Pasižiūrėkite jų rezultatų. Pagalbos specialistai, tik valandas atstumia lakstydami po mokyklas. Kodėl visi tyli, kad vaikams realios pagalbos jie neatlieka. Kokie jų darbo rezultatai? Ar kas domėjosi? Niekas. Šluoja pinigus tyliai. Mokytojai, jei pirštą pajudino, tuoj papildomis pinigai. Per atostogas būna darbe vos pora valandų. Pavargę vis. O kokie jų darbo rezultatai? Buvo kažkada mokytojai kurie atidavė save , tik ne dabar.

Labai teisingai parašyta. Mokytojai laksto po kelias mokyklas ir ne tik mūsų rajone! O kam rūpi rezultatai! Niekam, negirdėti nė švietimo skyriaus specialistų,nei mokyklos vadovų. Viskas puiku! Tik pavasarį kažkodėl visi susirūpina mokymosi rezultatais. Yra mokyklose nemažai mokytojų, kurie jau gan senai pensijoj, bet dėl nemažo atlyginimo niekaip negali palikti darbo, tad sėdi ir luošina vaikus. Dirba dar sovietiniais metodais, nes negeba kai kurie dirbti su šiuolaikiškomis IT!!!

Pagalbos specialistai! Kas jie tokie? Visose mokyklose jų yra, teko ir tenka su jais susidurti, bet yra tokių nekompetetingų, kurie negeba spręsti problemų, kurios labai yra svarbios mokykloje. Laksto per kelias mokyklas! Kad tik daugiau pinigėlio, vaikai nerūpi!

O kuo skiriasi mokytojų ar auklėtojų padėjėjos kiemsargė, valytoja, darbininkas ar virėja darželyje nuo mokytojos? Kodėl šiai darbuotojų grupei nesiūlo Jonukas kompensuoti kelionės išlaidų? Ar jie neprisideda prie vaikų ugdymo savo darbu? Kodėl mokytojos taip sureikšmintos? O kiti darbuotojai neverti pagarbos? Kas rūpinasi klasių ur grupių švara, geromis bei higieniškomis mokymosi sąlygomis, visaverčiu maistu bei saugia ir išpuoselėta apinka?

Paprastai kiemsargiai, valytojai, darbininkai ar virėjos būna netoli gyvenantys darbuotojai. Vos už kelių kilometrų gyvenantys mokytojai netraukiami net į sąrašus galimai dalinei kompensacijai gauti.

Kaip visuomet mokytojoms mažai, net gėda skaityti.

Paskaitykit detaliau,esmė kalbama apie visų švietimo įstaigų darbuotojų kelionės išlaidų kompensavimą.. bent perskaitykite straipsnį atidžiau,tada darykite isvadas

Paskaičiau straipsnį detaliau ir atidžiau, kalbama apie mokytojų kelionės išlaidų kompensavimą

dar kartą paskaityk

Tikrai palaikysim Joną per ateinančius rinkimus.Kuo geriausios kloties Jums.Jaunas,protingas,talentingas,geras žmogus ir t.t.Sėkmės!!!

Gali laikyt, bet kad jo Margelis neužleidžia į mero postą. Tikrai laimėt jons.

rimtas kandidatas būtų