Profesinės šventės proga iškilmingai pasveikinti socialiniai darbuotojai

Šiandien Lazdijuose buvo paminėta Lietuvos socialinių darbuotojų diena. Ji siejama su šv. Vincento Pauliečio vardu, kuris buvo kunigas pamokslininkas, gyvenęs XVI a. Prancūzijoje. Šv. Vincentas Paulietis laikomas socialinio darbo pradininku, skatinęs žmones vadovautis krikščioniškosios pagalbos kitam tiesomis.

Minėjimas ir sveikinimai prasidėjo šv. Mišiomis Šv. Onos bažnyčioje. Mišias aukojo ir padrąsinantį žodį tarė dekanas Nerijus Žvirblys. Socialiniams darbuotojams nuoširdžiai padėkota už jų pasiaukojimą, atjautą, ištvermę ir visokeriopą pagalbą žmonėms.

„Socialinio darbuotojo darbas yra ypač prasmingas ir sunkus. Esate arčiausiai pažeidžiamų žmonių, teikiate jiems pagalbą, dalijate savo širdies šilumą, gerumą ir dovanojate viltį. Ačiū Jums, mielieji, nestokokite kantrybės, meilės ir šilumos“, – sveikindama susirinkusius tarė merė Ausma Miškinienė.

Ji taip pat įteikė padėkas: Rimai Šukienei, Egidijui Aleksoniui, Linai Saladuonienei, Gretai Šraibienei, Zitai Jonuškienei, Ąžuolui Baleženčiui, Ingai Jankauskienei, Jurgitai Straigienei, Kristinai Rudzinskei, Laurai Garbenčienei, Eglei Petrauskaitei.

Po minėjimo visi norintys socialiniai darbuotojai išvyko į Kauno valstybinę filharmoniją, koncertą „Trys tenorai“. Ši kelionė ir koncertas socialiniams darbuotojams yra Lazdijų rajono savivaldybės dovana.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

O užką saladuonienę‽‽???? Jai turėtų būti geda .

Dar didesnė gėda turėtų būti Ažuolui Baleženčiui...

Ažuolui buvo už ką bet jau ponei tai tikrai nėra užką. Išvyt ją maža. Nesusitvarko ji su darbu tik moka suklysti bemuilo kai kam .

O tai saladuonienė neatleista? Ne padėkos jai reikia o kelialapio atgal i Kalvariją, bet kaži ar jos ten kas laukia..

Lina Saladuonienė yra Ilonos Šaparauskienės sesuo. Tai kaip gi galima ją atleisti?

Padėkos išrinktiesiems kaip ir visada kaip ir mediko dienos proga ar kitos sventės metu taip ir čia tas pats. Visur savi , kad per maži indėliai, bet apvainikuoti raštu... Gėda tam kas inicijuoja tokius apbovanojimus ir dar didesnė gėda, kas teikia kandidatus....Reiktu nepamiršti tu asmenu kurie daug gauiau nusipelnę ir daro daug didesnius, tačiau matomai nelabai kam svarbisu darbus

O užką saladuonienei? Nereikėjo.

Gal geriau išmokant dirbt socialines paskambini dėl šildymo lengvatų tai net dokumentų nepriima. Sako tik po dviejų mėnesių kardokienė.

Saladuonienė turėtų išeiti pati, o jei nesusipranta turėtų savivaldybės administracija jai padėti.

O kodėl ji turi išeiti.?

O tegul ji pagalvoja pati.

Socialinius darbus pradėjo nuo pamatų. Įdomu ką tu tai padaręs.

Prašau netujinkit aš kiaulių su jumis neganiau. O visi pamatai padėti Marcinkienės.

Pasirodė pone per savivaldybės posėdį, nors skaityti išmoktų. Buvo gėda klausyti.

Tikrai taip. Gėda. Marcinkienė būdavo drąsiai aiškiai, trumpai ir drūtai pristatydavo tarybai projektus. Ir dar tekdavo jai apsiginti. Nuostabi buvo direktorė. Ir visada ž.oniška. Įdomu kaip jai sekasi?

Gerai Leščinskas per posėdį pasakė kam tų kalvarijokų, ... jei yra ir buvo savo mokytų žmonių. O čia kažkokia vos žodį išlemeno o apie skaitymą išvis patyliu.

ponia Marcinkiene tokius pamatus padejus, kad dabar mina centro slenkscius, dalyvauja atrankose, bet niekas nepriima… hm.. kazin kodel???0

Tai kad ją siunčia Užimtumo tarnyba. Turi minti.

o tai ko nepriima?

Dabar priims, direktorė turbūt pati išeis o gal atleis , pasirodė kad ji nei skaityt nei kalbėt padoriai nemoka. Kalvarijoj gal kur bandelių kept ir tinkama tik iš čia vyt kuo skubiau.

Negąsdinkit soc. Darb. V.J.

įdomu įdomu, į kur ją priims? buvusi vadovė dirbs prastesnėse pareigose? ar ji supranta, kad reiks DIRBT? :)

Ji gali dirbti bet kokį darbą. Įdomu ar tu tai dirbai , kai jinai prieš 17 metų dirbo globos namuose, ji maudė, karpė nagus gyventojams ir visa kita , įdomu ką tu galėjai dirbti ir padėti gyventojams. Ji buvo tokia paprasta. Ir joks darbas jos nebaugina. Ji gerbė kiekvieną pareigybę. Gerbiu ir gerbsiu Marcinkienę. Męs Jus gerbiam.

gerbe pareigybe? dar butu gerai, kad ir savo darbuotojus butu gerbus.

Turbūt suprato kad visi kvaili tik ji viena protinga , bet nei jos medus nei bankukinai Saladuonienei jau proto nei garbės nedadės. Tokio žmogaus turbūt lazdijuose dar nebuvo , būtinai atleisti jei pati neišeina. Lauk tokią moterį kuri pilna pykčio savo darbuotojams netik lazdijuose bet ir kai dirbo kalvarijoj. Mere vyk tu ją o neapdovanok.

Pone saladuonienė nesusitvarko su savo darbu, būtinas auditas kurį privalo atlikti nemūsų rajono auditoriai bet ministerijos. Kalba daug bet tik kalba su darbu jai susidoroti sunku , nekalbant apie darbuotojų darbo drausmę, jos bendravimą su darbuotojais, bei jos nuotaikų kaitą. Gerbiamoji nei medus nei pyragai jau jum garbės nedadės. Nei pasiklausymai už durų ką kolegos kalba. Labai geros nuomones apie save bet tai tik tuščias kibiras.