Gera naujiena lazdijiečiams: Lazdijų miesto parke bus įrengtos išskirtinio dizaino erdvės vaikams, jaunimui ir suaugusiems

Lazdijų mieste ypatingai trūksta erdvių vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų laisvalaikiui. Miesto parkas didelis bei gražus, tačiau neįveiklintas. Maža to, lietingais metais dėl prastos melioracijos būklės, skęsta lietaus vandenyje.

Įsisenėjusi problema jau sprendžiama kompleksiškai. Darbai bus vykdomi etapais. Šiuo metu  vykdomi melioracijos darbai. Visų pirma, atsižvelgiant į mažamečius vaikus auginančių šeimų lūkesčius, Lazdijų miesto parke bus įrengtos mažiesiems bei jų tėveliams pritaikytos laisvalaikio erdvės. Už parke esančios estrados įsikurs moderni šeimos erdvė su vaikų žaidimo kompleksu bei poilsio vietomis.

Šeimos erdvės teritorijoje projektuojamos skirtingos aktyvaus poilsio zonos. Joje numatoma įrengti vaikų iki 14 m. žaidimų aikšteles su žaidimų kompleksais, įgilintą betoninę riedlenčių rampą ir medinį dviratukų taką-kalnelius, atskirą vaikų iki 7 metų žaidimų zoną, šalia jos vaikų ir suaugusiųjų poilsio zoną – pavėsinę.

Teritorijoje ant gumos granulių dangos bus įrengiami tentais-skėčiais nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugoti vaikų žaidimų kompleksai, sūpynės, karuselės, batutai, spyruoklinės sūpynės, 2D ir 3D žaidimai. Bus įrengtas įvairių frakcijų, gausus dekoratyvinių akmenų basų kojų takas, juosiantis medžius. Augalai bus apšviesti prožektoriais.

Mažųjų atokvėpiui ir suaugusiųjų poilsiui numatyta pavėsinė, kurios centre projektuojama augalų kompozicija.

„Miesto parkas pasikeis iš esmės. Šios miesto erdvės atnaujinimas vyks etapais. Pirmuoju etapu pasirinkta įrengti vaikus auginančių šeimų lūkesčius atitinkančią modernią ir patogią erdvę. Joje bus saugu ir įdomu tiek įvairaus amžiaus vaikams, tiek juos prižiūrintiems suaugusiems, – apie pradėtą įgyvendinti parko atnaujinimą kalbėjo savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė.

Teritorija, kurioje numatoma įrengti vaikų ir suaugusiųjų užimtumui ir poilsiui skirtą erdvę, yra miesto parko centrinėje dalyje – estrados pietinėje pusėje. Šalia yra automobilių aikštelė, į kurią patenkama nuo Sodų gatvės. Kaip jau minėjome, tam, kad šeimų laisvalaikiui skirta erdvė būtų įrengta kokybiškai ir kiekvienas smarkesnis lietus ar pavasarinis sniego tirpsmas nesibaigtų aikštelių užliejimu, jos įrengimas pradėtas nuo melioracijos darbų.

„Šios parko dalies melioracijos darbai yra pats pirmas šeimų erdvės įrengimo žingsnis. Pasirašius rangos sutartį, dar šį rudenį pradės ryškėti ir aktyvaus poilsio zonų kontūrai“, – darbų planą pristato I. Šaparauskienė.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Lasdijai gražėja. Palaikis kokia 5 metus o paskui vėl reiks naujo projekto grožiui;)))

Žmones kas jums darosi, viskas jums blogai. Gal išeikite į lauką apsidairykite pavaikščioti po miestą, pakelkite numestą šiukšlę o paskui giliai įkvėpkite ir džiaukitės gyvenimu, kol dar sveiki ir gyvi.

na viskas šaunu,bet ar pagalvojama iš kokiu lešu tai bus išlaikoma ir prižiurima,nes kaip ne kaip rajonas sensta,mažeja dirbančiuju ir darbo vietu...jau dabar matome kaip truksta lešu sukurtam gerbuviui prižiureti ir tvarkyti aplinka...o pilietiniu iniaciatyvu pas mus 0,nes iprate tik skustis ir rekti-o kur valdžia žiuro

Turi ir privalo prižiūrėti susikūrusi tarnyba. Ir jos naujas vadovas.

Hi there! Do you use Twitter? I'd like to follow you if <br> <br> that would be okay. I'm absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.<br> <br> <br> <br> <br> <br> My website; <a href="https://Sleepbegone.com/index.php/Anatomy_Of_Ones_Successful_Casino_Party">Maisie</a>

Rajonas sensta, mažėja dirbančiųjų, dėl to didelė dalis rajono biudžeto yra dotuojama iš valstybės biudžeto, Vilniaus. O Lazdijuose kaip buvo didelis nedarbo lygis, taip ir liko.

Kokia šio projekto galutinė sąmata?

150000 eur.

Olegai, nustok sapnuoti. Blondinių valdžia nori vaikų žaidimo aikštelę prasukti už 450 000 Eur. Auksinė bus. Aišku merė sugebės tik balas numelioruoti, daugiau savo kadencijoje nesugebės, nes pinigų irgi neturės. Aišku naujai išrinktai valdžiai, šį kvaišų projektą tereikės ištraukti į šiukšlinę.

Šaunu kuo daugiau projektų.

Kodėl prastai prižiūrimi Seirijų seniūnijoje senieji kapai senkapiai ir žaliosios zonos? Ir ar tiesa kur laikomas ne seniūnijos patalpose seniūnijos traktoriukas?

Taip. O ka????

Čia gera naujiena? Savivaldybės informaciniame straipsnyje neužsimenama apie šitos ,,naujienos" kainą. Savivaldybės gyventojai sužinoję šios ,,najienos" kainą patys nuspręs: gera ji ar ne.

Džiaukitės kaddar išvis ką nors dėl žmonių daro.

Del zmoniu cik koki 5% o visa kita del savu gauju

O vice meras dirbo ne dėl savų? Kiek jo giminaičių sukišti ir dabar dirba?

Hello! I'm at work browsing your blog from my new <br> <br> iphone! Just wanted to say I love reading your blog and <br> <br> look forward to all your posts! Keep up the great work!<br> <br> <br> <br> my page - <a href="https://classifieds.lt/index.php?page=user&action=pub_profile&id=3658002">tuincentrum</a>

Great delivery. Outstanding arguments. Keep up the amazing spirit.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my homepage - <a href="https://Rhlug.pileus.org/wiki/Growing_The_Herb_Borage">Britney</a>

I'm amazed, I must say. Rarely do I come across a blog that's both educative and engaging, and <br> <br> let me tell you, you have hit the nail on the head.<br> <br> The problem is something that not enough people are speaking intelligently about.<br> <br> Now i'm very happy that I stumbled across this during <br> <br> my search for something concerning this.<br> <br> <br> <br> my page :: <a href="http://www.Merchandising.dofollowlinks.org/user.php?login=trishathyn">Hardy Palms</a>

Pažiūrėkit kokie keliai Lazdijuose, kokie vaizdai pasienyje su Lenkija ,uždaromos mokyklos,naikinamos kitos reikalingos įstaigos,algos minimalios, darbų praktiškai jokių nėra,o merė kalba apie kažkokius Vasiukus iš kino filmo.Gal geriau panaikint visiškai nuskurdintą Lazdijų rajoną ir nevaidint kad čia kas nors gero vyksta

O ką pirmai mokyklos neužsidarinėjo? Pasienyje irgi ne pirmi metai apleistas stovi. Būdviečio mokykla visiems akis seniai bado, Vartuose, verstaminuose, Rudaminoje meteliai, ir daugelis mokyklų kada uždaryta? O Palazdijų pasienio užkardos pastatai nuo nepriklausomybės paskelbimo pamiršti , kiek kultūros darbuotojų dar prie ano mero darbus paliko dėl vergoviškų sąlygų ir pajuokos atlyginimų, ir ką . Kiek ambulatorijų ir gaisrinių uždaryta - pamiršot? Kiek paštų uždaryta dar prie ano mero irgi pamiršot? O po kiek baldai, virduliai, popierius buvo ano kadencijoje pirkti ? Ar pilna viešoji biblioteka kieno giminių prikišta buvo ir yra?

Labai teisingai pastebėta. Kas vežė iš projektų baldus mokykloms, įstaigoms? Visi puikiai žino, tik dabar labai sąžiningi ir skaidrūs! Ir tu man išdrįsk dabar kitus taip šmeižti. Puikiai atsimenam buvusią valdžią ir nėra ko taip kabinėtis prie šitos valdžios. Leiskit žmonėms dirbti!!!

Ū pirmai pasienį į kieno sodybas kelius asfaltavo?

O kučiūnuose biblioteka ar ne Artūras uždarė? O aubrakai kiek rajonui pelno davė , pamiršot .

Kad Kučiūnuose biblioteka dirba. Artūras bibliotekų neuždarinėjo. Dabartinės mergos uždarė bibliotekas Dumblyje, Stebuliuose ir kitose rajono vietose.

Nepamiršk kas kukliuose uždarė, ar ne arūnas.

O , gal kas žinot, ar davė Beniui ,,ricieraus" vardų?

Nedavė. O turėjo duoti? Už ką...

Už ,,siusiuká……

Kiek pastatyta kaimuose kryžių prie kurių pastatymo prisidėjo Benius 13 . Vertas pagarbos .

I like the valuable information you provide in your articles.<br> <br> I will bookmark your blog and check again here frequently.<br> <br> I am quite sure I will learn many new stuff right here!<br> <br> <br> <br> Best of luck for the next!<br> <br> <br> <br> my web page <a href="http://Ubiqueict.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4392538">Palm tree</a>

Hi, this weekend is nice in support of me, since this point in time i am reading this <br> <br> enormous educational article here at my home.<br> <br> <br> <br> Here is my webpage ... <a href="http://www.zilahy.info/wiki/index.php/Show_Your_Green_Thumb_Off_These_Types_Of_Helpful_Hints_For_Growing_A_Beautiful_Rose_Garden">Winterharde Palmboom</a>

This info is worth everyone's attention. Where can I find out more?<br> <br> <br> <br> <br> <br> My blog: palm Trees - https://procesal.cl/index.php/How_To_Keep_Your_Yard_Ornamental_With_A_Proper_Sago_Palm_Care

Rudamina, verstaminai, kukliai, būdvietis, meteliai, noragėliai, kučiūnai ....... vardint ir vardint kiek uždaryta mokyklų vadovaujant ponui margeliui.

Nemajūnai mokykla ir biblioteka uždaryta prie Artūro...

Po kiek nupirko televizorių bibliotekai iš knygynėlio ? Greit pamiršot. Ir Kukliuose biblioteką uždarėt.

Iš knygynėlio dovanų į mokyklas vežė televizorius. Kompiuterius pirkti galima buvo tik ten. Kaip greitai viskas pamiršta. Benius niekada nedarė taip ir nedarys, nes jis negobšus. Kad daugiau tokių žmonių!!!

Gerb. Ausma o kurgi dabar pone Varnelienė, nebematyti spaudoje nei renginiuose. Koks jos darbas ir ar išvis ji dar dirba mūsų rajone t.į. jūsų komandoje? Tuoj rinkimai gal ši pone nors prieš kadencijos pabaigą pasirodys ką dirba.

Man atrodo,kad tas pats ir dabar.Buvo knygynelis dabar gojus. Nematau jokio skirtumo.

Man atrodo,kad tas pats ir dabar.Buvo knygynelis dabar gojus. Nematau jokio skirtumo.

Be gojaus dar yra gelių parduotuvė...

nu šitiek vizualizacijų prikūrė ir interpeliacija kvepia.

Direktorei reikia paneigti ar patvirtinti ar ponia soc. Paslaugų direktorė jai ne sesuo?

You could certainly see your enthusiasm in the work you write.<br> <br> The arena hopes for even more passionate writers like <br> <br> you who aren't afraid to mention how they believe.<br> <br> Always follow your heart.<br> <br> <br> <br> Look into my website ... <a href="http://firmidablewiki.com/index.php/How_Develop_A_Sago_Palm_Tree_-_Cycas_Revoluta">palm trees</a>

Direktorei reikia paneigti ar patvirtinti ar ponia soc. Paslaugų direktorė jai ne sesuo?

Direktorei, jums visokias apkaltas organizuoja o jūs dar ant cenos leidžiate dolčėm dainuot, o jos ir lipa lyg sarmatos neturėtų. Fui.....