A. Mikelionis: ar už valdžios darbus būtina liaupsinti merę ir jai lenktis iki žemės?

Kad artėja Lazdijų savivaldybės tarybos ir merų rinkimai, pradeda byloti jau ne vienas ar kitas atsitiktinis atvejis, bet ir pats menkiausias įvykis ar šventė, nutinkantys mūsų rajone. Vieną rytą priėjęs Veisiejų tiltą pamačiau spalvingą artėjančio Veisiejų triatlono reklamą. Čia puikavosi įvairiausios nuotraukos ir netikėtai pastebėjau pačios ponios Ausmos veidą. Ar tai triatlono organizatorių padėka pirmajai Lazdijų rajono personai už jau įvykusius renginius, o gal dar ir už būsimus triatlono etapus Veisiejuose? Na, bet atidžiau sekantiems gerbiamos A. Miškinienės veiklą savaime aišku, kad ką jau ką, bet pasipuikuoti prieš fotoaparato objektyvą ji tikrai mėgsta.

Kad vis arčiau mero rinkimai, Lazdijų rajone byloja ir itin suaktyvėję vietiniai jos gerbėjai ir padlaižiai. Tai matosi plika akimi ir nereikia net specialiai tuo domėtis, kad pastebėtum. Merė tapo itin populiari viename miestelyje, kurio rinkėjai labai aktyviai už ją balsavo, nes, girdi, ankstesnės rajono valdžios buvo miestelį apleidusios. Kad merė graži moteris, niekas to niekuomet neneigė ir nesiruošia neigti, o už padarytus darbus, žinoma, reikia ir galima padėkoti. Bet vietoj paprastos ir kuklios padėkos dažniausiai ponia Ausma perdėtai liaupsinama ir jai pataikaujama. Vien ką reiškia vieno rajono miestelio vyresnio amžiaus žmonių, kažkodėl laikančių save šio miestelio grietinėle, akivaizdus ir gerokai perdėtas žavėjimasis mere. To nereikia net matyti gyvai, nes tai puikiai matosi nuotraukose.

Bet, pasirodo, vietinių pajėgų apginti opozicijos ir žurnalistų „skriaudžiamos“ merės neužtenka. Reikia ieškoti sunkesnės artilerijos. Ne taip seniai kino teatruose buvo rodomas pradedančiojo režisieriaus iš mūsų rajono filmas. Apie šį filmą atvirai ir be nereikalingų liaupsių pasisakė mano kolegė Vilma. Atsakymo laukti ilgai nereikėjo. Savo nuomonę pareiškė užsienietis režisierius, žinoma, paprašytas savo bičiulio, o kad jaunasis režisierius buvo bičiulio mokinys, tai ir garbiojo užsieniečio nuomonė apie filmą kitokia nei labai gera būti net negalėjo. Na, užsienietis pasakė savo nuomonę, ir tiek. Tuo viskas ir būtų pasibaigę. Bet garbus užsienietis režisierius per vėlai padėjo tašką. Jis jokiu būdu nepamiršo padėkoti merei. Tiksliau ne padėkoti, o paliaupsinti ir žemai nusilenkti. Dar pridūrė, kad merei yra dėkingas už tai, kad ši remia kultūrą. Bet, gerbiamasis, nuo pat 1997 metų, kai itin atidžiai seku rajono politinį gyvenimą, visos valdžios be išimties rėmė Lazdijų rajono kultūrą, tad ponia Ausma nėra kažkokia išskirtinė.

Jeigu buvo pasinaudota užsieniečio režisieriaus reklama, tai juk galima ir kokia nors persona iš sostinės pasinaudoti. Viena viešųjų ryšių specialistė iš Vilniaus, turinti gyvenamąją vietą mūsų rajone, pagyrė Lazdijų grožį ir švarą. Kitaip sakant, atsistojusi ar sėdėdama paplojo. Kaip šiuo atveju neprisiminti itin viešojoje erdvėje paplitusios frazės: „Ploti valdžiai už tai, kad už valdiškus pinigus padarė kokį nors darbą, yra tas pats, kas ploti bankomatui už tai, kad jis išdavė tavo nuosavus pinigus.“ Bet kažkodėl minima persona, kai kažkas pareiškė kitą nuomonę, labai stipriai įsižeidė. Juk gerai tvarkyti Lazdijų ir viso rajono viešąsias erdves yra valdžios prievolė. Neužtenka gyventi Vilniuje ir tik retkarčiais atvažiuoti į Lazdijus ar į savo namelį atsipūsti – norint susidaryti tikrą ir objektyvų vaizdą, reikia Lazdijuose gyventi nuolat. Be to, kiek pamenu, per visų merų kadencijas Lazdijų rajono viešosios erdvės ir gamtinė aplinka daugiau ar mažiau buvo gerai tvarkoma.

Algimantas Mikelionis (,,Lazdijų žvaigždė", 2022-08-19)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Vos imi galvot, kad idiotiškesnio, šališkesnio ir tendencingesnio teksto po šita pavarde išvysti jau neįmanoma, "Lazdijų žvaigždė" ima ir nustebina...

Lygtais pirmiau ant kelių nešliaužiojo, norėjai darbą gaut į kambariuką reikėjo užeiti.

Padėkit vicemerui laimėt balsavimą žvaigzdėje. Taip žmogus visų prašo "palikint". Bet kaip tokias pareigas užimančiam asmeniui net solidu sakyčiau. Dar ir pats "pasilikono".

Jei tavęs prašė palaikink, o jei tu eidamas pro kampą girdėjai kai prašė tai nėra če ko visiems žinot. Ir dar kas iš tų laikintojų kad visiems išeilės laikus ar širdutes deda, matosi kad nori visiems įtikti.

hormone balancing supplements for women<br> <br> best place to buy fast delivery menopause relief<br> <br> hormone therapy without a prescription online<br> <br> best online store for fast delivery menopause relief<br> <br> <br> <br> Look into my page; <a href="https://lifecare.sobem.org/forums/users/ameecaviness311/">hormonal therapy for menopause</a>

Kažkaip pasigedau tų laikinojų kur pirmai po kiekviena merės žinute širdeles pylė, dabar tyla nėra širdučių . Nei iš kultūros nei socialinio skyriaus, kaži kodėl ar jau merės nemyli? Ar jau kažko kito laukia?

Labai ne kažką komentaras, Algimantai. Labai, ir čia nekalbu apie kritiką valdžiai.

Ką Artūras padiktuoja, tą Algimantas parašo...

Mielas kolega, jei jau užsimojai kažką kritikuoti, tai rašyk ir miestelio pavadinimą, ir vardus, pavardes, o ne "viena specialistė", "užsienietis režisierius", "viename miestelyje". Nes dabar atrodo, kad lyg ir nori būti drąsus, bet drąsos prisiimti atsakomybę už savo žodžius neužtenka.

Kiba Mikelionis kažko gardaus prašė pas merę, o ši nedavė. Tai dabar jau amžinai jai nebeatleis...

Kad poniai "Vardan Lietuvos" partijos reikalai svarbiau nei rajono problemos. Pirma savo daržą reikia "išsiravėt", o tada patarinėt visai Lietuvai, nes tikrai yra ir čia ką veikti.

Kokie aršūs pirmyn nejaugi jie nesupranta kad jie ir jų pirmyn žmonėm nusibodo. Nu žinoma jei netyčia sugrįš ju bosas gal numes koki darbą židinį, mokyklos kūriku ar valytoja. Nu gal koke mokytojos padėėja padarys.

Kažin kai sužinos senelis Landsbergis kad pirmyn susidėjo su konservatoriais Lazdijuose ar paglostys saviškius. Sklinda kalbos kad jis jau viską žino ir jau kažką rezga....

Vienas pirmyn gerbėjas net su giminaičiais nesisveikina, jei jie nepalaikoj judejimo ? Gal dar praeis? Gal ?

Kam dabar lankstysis ponia vaida?!

supplements for joint pain affiliate program<br> <br> health blog membership sites<br> <br> pharmacy affiliate blog ideas<br> <br> telecommuting<br> <br> <br> <br> Review my blog post :: <a href="https://www.markproject.my/blog/index.php?entryid=49">health blog income sources</a>

Cheap Metformin without a prescription to cure diabetes available online Discounted Januvia without a prescription to cure diabetes <br> <br> available online<br> <br> buy Actoplus online without prescription Give me the best deals on diabetes meds online.<br> <br> no prescription required!<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my page - <a href="https://religiopedia.com/index.php/I_Require_Diabetes_Meds_Now_Zilch_Prescription_Needed_No_Problem">Buy diabetes medication online without prescription</a>