K. Sukackas: po vizualizacijomis slepia impotenciją

Rajono valdžia labai mėgsta rengti vizualizacijas, kad sau gražiai atrodytų ir, aišku, rinkėjams įrodytų, kokia išmani. Projektų vizualizacijos tikrai gražiai atrodo, tačiau dar reikia jas įgyvendinti.

Anksčiau buvo paviešinta naujų rajono sporto centro patalpų vizualizacija, kiek vėliau – Veisiejų turgaus, o visai neseniai – ir autobusų stoties, kurioje, girdi, norėtų savo prekybos centrą įkurti „Norfa“. Gražu, net žalia, bet kažin ar tą griuveną prikels naujam gyvenimui.

Yra abejonių dėl šios valdžios pajėgumų, o verslininkai nelabai nori kišti pinigus į ten, kur kažin ar atsipirks. Drambliuko svajonės – taip pasakytų mano geras draugas. Lazdijuose – keturi prekybos centrai, o gyventojų vis mažėja. Visi politikai dvidešimt ir daugiau metų prieš kiekvienus rinkimus voliojo, kaip norėjo, šią temą, kad stoties pastatas, įvažiuojant į Lazdijus pagrindine Vilniaus gatve, darko miesto veidą, įvaizdį, kad būtina jį sutvarkyti, kad nemyžčiotų ant kampų laukiantieji, kaip sako dzūkai, keleivinės. Gi stoties tualetai dažniausiai būna užrakinti.

Prisiminė ir dabartinė valdžia pažadus ir šast – vizualizaciją pateikė. Nori padaryti kaip Alytuje ir Kaune, bet laikas tai jau praleistas veltui. Kur buvom (aš ir sau tą taikau, kadangi teko papolitikuoti) prieš 20 metų ar dar anksčiau, kai žymiausi prekybos centrai ir vaistinės ieškojo vietų įsikurti. Gera gi vieta tenai, kur stovi paliegėlė stotis...

Man atrodo, apšnerkšta, apsilupusi autobusų stotis įamžina visų rajono valdžių neveiklumą ir abejingumą, verslininkų nesugebėjimą išnaudoti sau palankios situacijos. Kita vertus, tos vizualizacijos – gražus vaizdas ant popieriaus, o pasigilinus daug ko trūksta, kad būtų įgyvendintos, labiausiai – pinigų.

Prisiminkim, kaip buvo su sporto centro statyba policijos komisariato pastate. Buvusi sporto salė griuvo, pamatai smego – nugriovė. O naujos salės tik vizualizaciją matėm, daug ketinimų buvo, daug gražių kalbų ir pažadų, o tų statybų pradžios nematyti, tiksliau – aš nematau. Tai kodėl taip plačiai užsimota, beveik už 11 milijonų – ar nereikėjo kukliau, bet greičiau, už mažesnius pinigus?

Tiesa, nemačiau nė vienos valdžios, kuri būtų kukli. Todėl taip ir stenėsime – šiemet už porą milijonų statysim, kitais metais dar porą įdėsim, na, dar kitais kokį milijoną... Kol džiaugėmės ta vizualizacija, pasikeitė rajoną valdanti koalicija, tiesiog iš jos buvo išspirti konservatoriai, kurių labai reikėtų, kad galima būtų išsiprašyti iš Vyriausybės daugiau pinigų sporto centro statybai. Nėra realu tokias milijonines statybas atlikti be šalies valdžios pagalbos. Valdantieji patys susikomplikavo savo padėtį.

Ir jeigu taip „greitai“ statysim, tai atsitiks panašiai kaip su nacionaliniu stadionu Vilniuje. Stato šimtmetį stadioną, o Lazdijuose 50 metų statysim, na, gal trumpiau – 20 ar 15. Kol vienas korpusas iškils, kitas jau sugrius. Kai tokiais tempais stenėsime, tai kažin ar po kokių dvidešimt metų naujuose sporto centro rūmuose bus norinčiųjų sportuoti. Gi sporto salės statomos ne senjorams, kurių kaulai braška, o jaunimui, kad turėtų kur praleisti laiką, išlieti jaunatvišką energiją, sportuotų, o ne gatvėse zulintųsi.

Tai kaip ten, mere, su tuo šūkiu „jaunimas – mūsų ateitis“? Nelabai kaip, nes kol kas sporto centro auklėtiniai grūdasi treniruotėse Lazdijų M. Gustaičio gimnazijoje. Gaila trenerių, kurie dirba tokiomis prastomis sąlygomis, juos tik užjausti galima. Dar nespėja nudžiūti prakaitas nuo vienintelės gimnazijos salės grindų, kai ateina jau kiti treniruotis. Ačiū jiems, kad jų auklėtiniai dar deramai atstovauja rajonui, garsina jį, parveža medalių.

Taigi tos vizualizacijos – savotiškas manipuliavimas rinkėjais, nes vizualiai galima greičiau įtikinti juos, užliūliuoti.  

Kokią dar vizualizaciją išmes rajoną valdantieji iki rinkimų, kurie ne už kalnų?

Kęstas Sukackas (,,Lazdijų žvaigždė", 2022-08-05)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

konserrrrrrrrrrrrrrvas

taikliai parašyta

Tikrai labai protingai parašyta!

Dėkok,Kęstuti, Beniui. Juk princesę iš Vilniaus parvežė, iš ministerijos ! Benius po trobas vedžiojo ir kaip už gerą prakišinėjo. O jau išmintinga, gabi, protas ir sugebėjimai liejasi per kraštus. Buvęs kolektyvas ašaras liejo, kokį lobį-gelbėtoją atiduoda. Net į viešą erdvę įmetė, kad visi patikėtų. Žodžiu, išgelbėt Lazdijų atėjo. Juk visi ir Tu, tame tarpe, Kęstuti,katučių plojai. Plojot, nors žinojot, iš kokio molio birbynė.... Višta susirinko vištų būrį. O tie keli, aplinkui gaidukai tipena iš paskos. Gėda, švietimo sistema naikinama per lapūgo (šv. moc.) plūduriavimą, kuris tik paklusniai vykdo nurodymus. Nieko nėra baisiau kai žmogus nepakelia šiknos iš kabineto ir net nežino kuo kvėpuoja švietimo įstaigos. Neturi savo nuomonės ir paklūsta vištos vadovavimui. Bet pasirodo, smegenys kai kurių koalicijoje esančiųjų jau atsigauna. Valio. Pavasarį, pešim vištas......buljonui. Na baisiau kaip yra dabar, tai tikrai nebus, Kęstuti.

O ką švietime veikia keturios ,,ponios', kurios taip pat neišlenda iš kabinetų. Buvo graudu klausyti, kaip per televiziją specialistė aiškino, kodėl vaikai taip prastai laikė egzaminus! Nes ji nesidomi kaip vyksta ugdymas, kur jų analizės, kurias taip mėgdavo anksčiau daryti? Mokyklos uždarytos, o specialistės kaip sėdėjo taip ir sėdi visos. Ar tiek ten jų reikia, tegul eina padirbėti į mokyklą, pamatys kuo kvėpuoja mokyklos!

Aplamai, šv. vedėjas turėtų atsistatydinti, po tokios gėdos Lietuvos mastu,kai šitaip matematikos egzaminas neišlaikytas. O šv. ponios tai neaišku kuo užsiima. Mokyklos uždarytos, vaikų sk mažėja, o jos, visos, galvą įkišusios į smėlį. Net informacijos, kurios reikalauja šv. ministerija nesugeba susirinkti iš šv įstaigų. Liepia ugd įstaigų administracijai tai padaryti ir pateikti joms. Iš jų tuščia vieta. Nei patarimo nei padėjimo. Atsakymas vienas " nežinau".

kuriozas, bet panaikinus mokyklas , iesko dar vieno inspektoriaus.

Labai, Kęstai taikliai ir teisingai. Visur tik tuščios kalbos, gyrimasis apie a la būsimais darbais. O realiai niekas nepadaryta dėl Lazdijų. Tačiau kiek foto nuotraukų su mere. Va taip vaidinamas darbas!

Kestai pasakyk kas būtų kad pasikeitė tavo ir visų konservatorių nuomonė apie Margelį, pirmai visi jį keikė o dabar vėl už rankučių susikabinę vaikštot? Sako klėjus neis į rinkimus ir partijai nevadovaus? Pirmai ir Marcinkai margelį keikė , kas pasikeitė dabar?

O kiek dar gali tęstis šita muilo miglos sklaida šiū ,,mergeliu,, jau da…….o durnos ju vizualizacijos ir mūsu pingu taškymas savireklamai.

O kiek dar gali tęstis šita muilo miglos sklaida šiū ,,mergeliu,, jau da…….o durnos ju vizualizacijos ir mūsu pingu taškymas savireklamai.

Kestai o tu nuvažiuok i verstaminus prie buvusios mokyklos šiukšlynų pasižiūrėt, bet gal neįdomu juk ten gal tarybos narės valdos? Ne apipjauta , šakų krūvos nuo pernai stovi.

O tai kodėl autoriui ir jo aplinkai nepatinkančius komentarus šalinat... ? Sužinos Mikelionis, ir tas norės - prašys palikt tik tuos keliolika, kuriuos pats po kiekviena savo "nuomone" parašo...

Ar tiesa kad iš mero postą eis Stankevičius ?

O kur šitas mergas dėc?.....į Rygą į.R... R į... k....nų: fabriką ši daina labai tinka mūsų gudrutėms ,,mergelėms".