A. Mikelionis: pavasarį net laimėjusi merų rinkimus, ponia Ausma mere tebus metus

Žmonės kalba, kad kuo vyresnis tampi, tuo greičiau bėga laikas. Gryna tiesa – vaikystėje vasaros trukdavo ištisą amžinybę, o dabar, atrodo, dar visai neseniai buvo birželio pradžia. Pažvelgęs į kalendorių matai, kad tos vasaros teliko devynios liepos dienos ir rugpjūčio mėnuo. Politikoje laikas bėga dar greičiau. Juk 2019 metai, kai ponia Ausma Miškinienė tapo mere, atrodo, buvo visai neseniai, o jau kitų metų pavasarį laukia savivaldybių tarybų ir merų rinkimai.

Kaip ten bebūtų, didžiausio ažiotažo sulaukia ne savivaldybių tarybų, o merų rinkimai. Tik intrigos prasme merų rinkimai Lazdijuose bus nuobodūs, nes jau dabar aišku, kad dėl mero posto susigrums A. Miškinienė ir A. Margelis. Apie abiejų šių ponų šansus tapti meru parašysiu kada nors ateityje. Šiandien pats aktualiausias klausimas: ar ponia Ausma kitų metų pavasarį laimėjusi merų rinkimus išvis dirbs mere visus ketverius metus, ar tik dvylika mėnesių iki 2024 metų Seimo rinkimų? 

Kadangi A. Miškinienė visuose be išimties S. Skvernelio Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ susiėjimuose sėdi šalia paties Sauliaus, galima neabejoti, kad 2024 metais šiai partijai laimėjus Seimo rinkimus ponia Ausma taps ministre arba užims kitą svarbų postą. Iš tiesų sakykite, mielieji, kam jai vargti antrą kadenciją kažkokių Lazdijų mero poste, jeigu Vilniuje gali užimti garbingą, svarbų ir aukštą postą? Negana to, kuo toliau, tuo labiau merės postas poniai Ausmai tampa vis mažiau mielas: nedorėliai žurnalistai neduoda ramybės ir seka kiekvieną jos žingsnį, be to, vis daugiau atsiranda nedėkingų rinkėjų, kurie vis labiau burba nepatenkinti jos darbu, o tiksliau – rezultatų nebuvimu.

Jeigu ponia A. Miškinienė ir jos komanda įdėtų tiek pastangų dirbdami Lazdijų rajono labui, kiek jų skiria savo reklamai ir merės įvaizdžio pateikimui bei čiustijimui, tai daug rinkimų pažadų būtų jau įgyvendintų. Prisiminkime ne taip seniai beveik kiekvieno Lazdijų rajono gyventojo pašto dėžutėje atsikliuvusį merės nuotraukų albumą, pavadintą darbų ataskaita. Negana to, ši bevertė popierinė knygelė, jeigu būtų pagaminta iš laikraštinio popieriaus, tai tiktų nors pečių prakurti arba subinę nusišluostyti, o dabar netinka niekam.

Taigi išvada peršasi pati: jeigu kitų metų Lazdijų mero rinkimus laimės A. Miškinienė, geriausiu atveju mero poste ji teišbus tik vienus metus, nes 2024 metų Seimo rinkimus laimėjus S. Skvernelio partijai (tikimybė tikrai didelė) keliaus į Vilnių vadovauti kokiai nors ministerijai arba užims kitą aukštą postą. Todėl nori tu, žmogau, to ar nenori, taip išeina, kad po 2023 metų merų rinkimų Lazdijuose 2024 metais mūsų laukia dar vieni mero rinkimai, o kartu ir nemenkos sumos pinigų išmetimas į balą.   

Algimantas Mikelionis (,,Lazdijų žvaigždė", 2022-07-22)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Nelaimės, jau be šansų.

Geriau merą samdykim. Seną,šlubą vokietį su lazda...Nes kokia bebūtų rinkta gaujukė-naudos žiūri,tik sau.

Kur jūs matote merės reklamą ir čiustijimus.Ji skoningai rengiaisi ir iš prigimties yra graži moteris.Ji pati savęs nefotografuoja.Nematau ir didelio makijažo o lūpas pasidažyti priklauso.Jei Mikelionio kaime visos vaikšto su juodom panagėm tai nelyginkit merės su tokiomis.Rašykite geriau apie jos darbą o ne apie įvaizdį.

Jeigu viename laikraštyje ir išleistame reklaminiame leidinyje kiekviename puslapyje vien merės nuotraukos, tai kaip tai pavadinti? Gryna reklama ir įvaizdžio dailinimas.

Paziurekit sutartis ir pamatysit kiek savivaldybe moka už jos foto

Kai nesi matęs iš prigimties gražios, tai ir ši gali būti. Pati savęs nusifotografuoti negali, tą daryti brangiai samdo kitus, net ne vietinius, nes nu vietiniai nemoka. Visas darbas ir pagrindinis darbas savireklama.

Mačiau gražių ir dar kokių gražių nes grožio srityje dirbau.Ne visi darbai merės man patinka,bet kad savotiškai gtaži moteris tai faktas

Durnesnio straipsnio gyvenime neskaičius.... Kas būtų jeigu būtų... Nusipezejimas totalus Margelio naudai, senų žmonių akių dūmimas. Lazdijai nei viena kadenciją neturėjo tokios šaunios merės, darbų nuveiktų kalnas ir vos per 3metus. Kiti per 20metu tiek nenuveikė tik pilste iš tuščio į kiaura

išvardinkite nors penkis merės padarytus darbus.

išvardinkite nors penkis merės padarytus darbus.

tokios save reklamuojančios tikrai neturėjo Lazdijų rajonas. Darbų labai "daug" nuveikta, esame paskutinėse vietose pagal 60 savivaldybių vertinimuose.

Ponas Mikelionis kandumo paprastai nestokoja ir paspalvina juo savo kritiką, tačiau šįsyk tik pagieža - emocijų, o ne proto kalba straipsnyje. Ausma dirba ir dirba taip gerai, kaip galima. Tik konkurentų pinigais akinamieji gali to nematyti.

Nesuprantu kas merei patarinėja. Onutėms per šventę po rožės žiedelį ir kur jį dėt? kaip Onutėms su ta gėle eit šokti? ant žolės pasidėti ar duoti kam palaikyti? kažin po keturių valandų be vandens jos nenuvyto...?

O tai tikrai krosnai šventei skyrė 5000 gabalus? Kas tuos projektus parašė turėtų viešai atsakyt kur tie pinigai panaudoti ,seniūnė ar bendruomenės pirmininkė turėjo viską žinoti?ar ne Margeli juk ir tu mačiau toje šventėje su Klėjum buvai?

Beskonybė ir piaras už mūsų mokesčius, o kai reikia kažką sutvarkyti kas sulūžo, sugriuvo, padažyti, žolę nupjauti, keliuką palyginti....nėr už ką.

Visiškas meravimo dugnas.

Kiek daug prisiplakėlių kurie prie merės kožnos nuotraukos feisbuke širdeles dėliojo, kažkaipnejuwia pasitraukė nuo jos ir pradėjo margeliui viską laikint. Šlykštu ar ne prisiplakėliai?

Nuplikusi margio sabejeva įgarsina, matyt, vieną pagrindinių savo penėtojo rinkiminės kampanijos klišių - neva, dabartinė merė jau ruošiasi į Seimą (nors niekas niekur apie tai nėra užsiminęs), tai kam gi ją rinkti...? Tai visiškai tušti teiginiai, bet, tikriausiai, daugiau nebėr ką tauzyt ir pasiūlyt. Nebent, kokią naują sporto salę, išstovėsiančią keletą metų...

Varys į seimą net neatsisukdama. Provincialams tai sunku suvokti.

Tikrai apgailėtina, kai žmogus nesupranta, kad niekas Ausmos nuomonės neklaus. Saulius lieps eiti į Seimą ar vadovauti kokiai nors ministerijai ir ji turės vykdyti šeimininko norus.

Dar laikas parodys ar pats Saulius papuls i seimą, o margeliui jau turėtų būti gana.

Nereikia pasakot, kaip ten pas jus margeliadoj yra. Net suvokt jau nesugebat, kad gali būt ir kitaip...

Kas ten jau labai kitaip? Kelinti Lazdijai nuo galo pagal savivaldybių reitingus?

Ausma kodėl vasarą uždarytos mokyklų ir miestelių bibliotekos vaikams atostogos o bibliotekos uždarytos. Kam laikyti po kelias bibliotekas miestelyje jei ji uždaryta? Ir kodėl neorganizuojamos vaikų stovyklos kai kuriose bibliotekose? Gal bibliotekos direktorei per sunku vadovauti kad jokių naujovių ji neatnešė į bibliotekas.

Hey there! I know this is kinda off topic however I'd figured <br> <br> I'd ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or <br> <br> vice-versa? My site goes over a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other.<br> <br> <br> <br> If you are interested feel free to shoot me an e-mail.<br> <br> I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!<br> <br> <br> <br> <br> <br> my homepage - <a href="https://aiinsides.blogspot.com/2023/03/the-top-strategies-for-generating.html">The Top Strategies for Generating Traffic to Your Website</a>

Ausma kodėl vasarą uždarytos mokyklų ir miestelių bibliotekos vaikams atostogos o bibliotekos uždarytos. Kam laikyti po kelias bibliotekas miestelyje jei ji uždaryta? Ir kodėl neorganizuojamos vaikų stovyklos kai kuriose bibliotekose? Gal bibliotekos direktorei per sunku vadovauti kad jokių naujovių ji neatnešė į bibliotekas.