Veisiejai ir Lazdijai įsiamžino ilgametražiame vaidybiniame filme

Šią savaitę Vilniuje, kino centre Forum Cinemas, įvyko išankstinė režisieriaus Mariaus Pocevičiaus sukurto ilgametražio filmo „Kartą kaime“ premjera. Ji žiūrovus nukėlė į Veisiejus ir gražiausias Lazdijų rajono vietoves. Tai yra kelerius metus brandintas M. Pocevičiaus kūrybinis projektas, kuriuo patikėjo Lazdijų rajono savivaldybė ir gyventojai, o įgyvendinimui startą davė VšĮ „Lazdijų turizmo informacinis centro“ su kūrėjais pasirašyta sutartis.

„Tai yra unikalus rajono įstaigų bendradarbiavimo su talentingais kūrėjais pavyzdys, kurio rezultatas – Veisiejų miestelio ir Lazdijų krašto įamžinimas vaidybiniame filme, kuris nuo birželio 24 d. bus rodomas didžiuosiuose šalies kino teatruose. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi mūsų krašto žmonių, įstaigų darbuotojų entuziazmu ir nuoširdžiomis pastangomis įgyvendinti projektą, kuris atskleidžia mūsų krašto grožį, kartu nenutylint ir regionų problemų. Tikiuosi, kad pažiūrėję šį filmą kitų rajonų gyventojai aplankys Veisiejus ir Lazdijų krašto gražiausias vietas. Na o patys veisiejiečiai ir lazdijiečiai nauju žvilgsniu pamatys savo gimtinę.“ – po filmo premjeros pasidžiaugė Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Filmo pagrindinis veiksmas vyksta Veisiejuose, kuriuose gyvenantis Martynas turi tikslą susirasti žmoną, tačiau miestelyje nėra jokių potencialių nuotakų. Miestelio seniūnas sugalvoja surengti influencerių konkursą, tikėdamasis pritraukti turistų ir padėti Martynui susirasti žmoną. Tuomet ir prasideda intriga...

Profesionalus operatoriaus darbas atveria žiūrovų akis į Lazdijų krašto gamtos ir miestelių grožį, vedžioja po unikalias vietas, o scenarijaus autorius ir režisierius su subtiliu humoru atskleidžia geraširdžių dzūkų būdą. Filme netrūksta ir švelnios ironijos, nebijoma parodyti nepagražintos mažų miestelių ir Lietuvos kaimų realybės: nedarbo, socialinių problemų, jaunų žmonių nenoro likti gyventi regionuose.

„Kartą kaime“ yra jau 3-asis scenaristo ir režisieriaus M. Pocevičiaus ilgametražis filmas, kuriame vaidina visas būrys gerai žinomų scenos ir kino aktorių bei talentingų debiutantų: Laurynas Jurgelis, Gelminė Glemžaitė, Ramūnas Cicėnas, Vaidotas Grincevičius, Giedrius Sasnauskas, Laurynas Zmejauskas, Mantas Stonkus, Mantas Bartuševičius, Žiedūnė Mardosaitė, Marius Repšys, Paulius Mikolaitis ir kt. Kai kuriose scenose pasirodo ir eiliniai Lazdijų rajono gyventojai.

Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

O tai prie ko malvina ir Veisiejai,sedeki lazdzijuose ar dvari.

Skirta Vilmai D... Žurnaliste, kodėl pašalinote savo nuomonę šį apie filmą? Filmo nemačiau, bet, manau, eilinį kart tiesą pasakėte. Boratas...

labai labai tikimes pagalbos ir laukiame , kad artimiausiu laiku pageretu Meteliu gyvenvieteje salygos ir vietos gyventojams ir besilankantiems turistams. Labai reikalingas normalus vandentiekis, kadangi suliniuose, nuo ezero ar sodybu gretimu tvartu, vanduo suliny nuolat zalias. Del kanalizacijos stokos riogso ,lyg viduramziais, medines budeles. Taigi prasome prasome prasome , padekite ispresti problema- iveskite vandentieki ir kanalizacijos sistema.

Nesustok Mariau ... Tik pirmyn