Kiek kainuoja garažo vartai?

Kiekvienas, planuodamas įsigyti garažo vartus, dažniausiai nori pasirinkti kokybiškiausią, bet ir, žinoma, kuo pigesnį gaminį. Niekas nenori išleisti daug pinigų garažo apdailos elementui. Be to, paprastai šiuo etapu su tokio tipo įrenginiais niekas nenori permokėti. Verta iš anksto žinoti, kas turi įtakos garažo vartų kainai, kad žinotumėte, iš ko ji susideda.

Pasirodo, garažo vartų kainai įtakos turi daug faktorių, o visų pirma – kokie būtent jie turėtų būti. Todėl norėdami išgirsti, kiek kainuoja konkretus modelis, pirmiausia turite apibrėžti savo lūkesčius. Šio tipo įrenginių įvairovė yra labai didelė. Iš čia ir kainų skirtumai.

  • Vartų tipas ir medžiaga

Garažo vartai pirmiausia skiriasi rūšimi, taigi ir gamyboje naudojamomis medžiagomis, įskaitant jų kokybę.

  • Vartų dydis

Maži vartai kainuoja pigiau, dideli – daugiau, o tai, be kita ko, priklauso nuo išlaidų, atsirandančių gamybos metu naudojant daugiau medžiagų.

Garažo vartų įrengimo kaina priklauso nuo konstrukcijos tipo. Sekcijinių, atverčiamų ar žaliuzinių garažo vartų konstrukcijos skirtumai lemia ir skirtingus jų įrengimo reikalavimus. Tai reiškia, pavyzdžiui, darbo laiko skirtumus arba specialių žinių ir įgūdžių, kuriuos turi turėti, lygį. Iš esmės segmentinių arba klasikinių atverčiamų garažo vartų montavimo kaina bus mažesnė, o žaliuzių – didesnė. Reikia atsiminti, kad pastarosios konstrukcijos naudojimas reikalauja aukšto sąramos.

Taip pat bus papildomos išlaidos, susijusios su vartų pavaros įrengimu. Automatikos prijungimas reiškia aibę papildomų darbų, kuriuos turi atlikti specialistai – kad sistema veiktų nepriekaištingai. Svarbus gali būti ir pasirinktas pavaros tipas – grandinės pavara bus pigesnė, o diržinė (modernesnė) – brangesnė.

Norite tiksliai žinoti, kiek išleisite? Užsukite į https://dextera.lt/garazo-vartai/ ir gaukite tikslią sąmatą. Taip pat specialistai atsakys į visus techninius klausimus ir padės rasti geriausią sprendimą.

Kaip vartų montavimas gali padaryti įtaką galutinei kainai?

Garažo vartų kaina su montavimu gali būti mažesnė nei išorės specialisto samdymo kaina. Jei garažo vartų montavimą pavedate įmonei, iš kurios juos perkate, dažnai galite tikėtis geresnės kainos. Paprastai paslaugos ir produktai, perkami iš vieno tiekėjo yra tiesiog pigesni. Taip yra dėl to, kad specialistams nereikia pridėti papildomų kelionės išlaidų – montuotojai į vietą atvyks kartu su vartais. Kai samdysite specialistą iš išorės, jis turės atlikti preliminarią sąmatą, atvykti specialiai pas jus, o jo pelnas bus susijęs tik su konkrečios surinkimo paslaugos atlikimu. Todėl vartų montavimo kaina gali būti didesnė.

Montuojant garažo vartus, svarbiausia yra darbuotojų komandos patirtis ir maksimalus tikslumas. Net ir nedidelė klaida gali greitai sugadinti mechanizmą, o tai gali sukelti brangų remontą ir papildomų problemų. Todėl atkreipkite dėmesį ne tik į garažo vartų įrengimo kainą, bet visų pirma į darbus atliksiančios komandos kompetenciją.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Straipsnis-bla bla bla, nesakysim, kiek kainuoja.