Nuomonė. Nepagarba Seimo nariui ir mums, jeigu jo priimamasis – ketvirtame aukšte

Rajono savivaldybės rūmuose rajono gyventojus priiminėjo Seimo narys Zenonas Streikus. Nusprendžiau pas jį patekti, papasakoti savo bėdas. Tačiau kai sužinojau, kad man, ligotai moteriai su širdies stimuliatoriumi, reikės užlipti į ketvirtą aukštą, kuriame Seimo nario priimamasis, labai susinervinau. Bet trumpai pagalvojusi ryžausi kabarotis laiptais. Tris kartus sustojusi pailsėti visgi Seimo nario priimamąjį uždususi pasiekiau.

Ne aš viena kankinausi – šalia ėjo sulinkusi virš 80 metų senutė, o viena pagyvenusi moteris su gipsuota koja sūnaus padedama kapanojosi. Užlipusi dusdama paprašiau vandens atsigerti, tai vėliau iš kažkur valdininkai atnešė mineralinio.  

Kadangi prie Seimo nario kabineto susidarė eilė, tai aš parlamentaro ilgai netrukdžiau. Užėjusi į kabinetą Seimo nariui įteikiau savo surašytą reikalavimą rajone įvesti tiesioginį valdymą, nes daugelį metų mano problemų savivaldybė niekaip neišsprendžia.

Išėjusi šiaip taip nulipau į pirmą aukštą, atsisėdusi koridoriuje išgėriau vaistų, nes tas vizitas į ketvirtą ir atgal sveikatą atėmė. Jau lipdama svarsčiau: kai krisiu, tai nereikės man jokių Seimo narių, išneš mane...

Tačiau dabar galvoju, kodėl savivaldybės vadovai rodo tokią nepagarbą Seimo nariui ir mums, paprastiems rinkėjams, kad kabinetą įrengė taip aukštai, jį pasiekti, mums, varguoliams, nėra lengva. Štai jums ir valdininkų požiūris, o sakė, kad tarnaus žmonėms. Gal nori, kad Seimo narys gautų kuo mažiau skundų dėl rajono valdžios neatliktų darbų, daugybę metų neišspręstų asmeninių žmonių problemų.  

Mums, lazdijiečiams, dar įmanoma tą Seimo nario kabinetą surasti, bet sakykit, kaip atvykusiam iš kaimo žmogui patekti pas parlamentarą, paklys rūmuose beieškodamas. O gal yra suinteresuotų, kad nerastų?  

Man atrodo, kad merei negaila ir Seimo nario Z. Streikaus padėjėjo, savivaldybės tarybos nario Beniaus Rūtelionio, kuriam irgi laipioti į ketvirtą aukštą kasdien sudėtinga. Jis man skundėsi, kad sveikata irgi šlubuoja. Jam siūliau mesti tokį darbą ir eiti anūkų auginti.

Ona Gorochovenka,  lazdijietė, „Lazdijų žvaigždė“ (2024-04-26)

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

O kam savivaldybėje pagarba? Tik savai hebrai.