Lazdijuose buvo minima Pasaulinė mamų psichikos sveikatos diena

Šis renginys labiausiai skiriamas mamoms, bet kartu ir visiems, kurie supranta, palaiko ir vertina motinystės etapą. Gegužės 1-ąją susirinkome su vienu pagrindiniu tikslu – palaikyti mamas šiame  jų gyvenimo etape ir priminti apie rūpesčio savimi svarbą tam, kad stiprinti savo emocinę savijautą.  

Pasirinkome lengvus ėjimo renginius, kad pasivaikštant kartu turėtumėte progą pakalbinti vienos kitas ir iš tiesų išgirsti KAIP jūs jaučiatės, su kuo dalinatės vaiko auginimo pareigomis, kas JUMS padeda atstatyti  jėgas esant nuolatinės vaiko priežiūros etape.  

Kaip teigia tyrimai daugumoje pasaulio valstybių, 1 iš 5 moterų patiria psichikos sveikatos sunkumų po  gimdymo, - tai gali pasireikšti kaip nerimas, pogimdyminė depresija, psichozė ar kiti sutrikimai. Tačiau  neturime laukti diagnozės, kad pripažintume ir išdrįstume pasidalinti, jog jaučiamės pavargusios.  Leiskime viena kitai jausti, kad esame dalis didelės bendruomenės, kurioje kartu šis etapas gali būti  žymiai lengvesnis.  

Šiuos ėjimo renginius įvairiuose Lietuvos miestuose organizavo "Mama mums rūpi" savanorės ir  partnerės – moterys, kurios buria mamų bendruomenes ir kurioms svarbu kaip JŪS jaučiatės! 27  prisijungę miestai ir Lazdijai tarp jų yra dar vienas patvirtinimas, kad visur mamos jaučiasi labai panašiai.

Renginio metu ėjome link Baltajo ežero maudyklos, kur buvo surengtas piknikas ir vaikų kūrybiškumo studijos ,,Kuria vaikai" veiklos vaikams. 

Pranešimas spaudai

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

O rudė dalyvavo?, nes su psichika ,nelabai.