Dėl bankroto uždaryta Lazdijų siuvykla, atleista 17 darbuotojų

„Kauno Baltijos“ Lazdijų siuvimo filialas veikė buvusiose elektros tinklų įmonės patalpose.

Bankrutuoja akcinė bendrovė „Kauno Baltija“, kuriai priklauso Lazdijų siuvimo filialas Kauno gatvėje, buvusiose elektros tinklų įmonės patalpose. Darbo neteko 17 čia dirbusių siuvėjų. 

Kalbintas teismo šių metų kovo pradžioje paskirtas bankroto administratorius Alvydas Mogenis teigė, kad antradienį buvo paskutinė diena, kai bendrovė siuvo produkciją, o nuo trečiadienio dėl bankroto užsidarė visi „Kauno Baltijos“ filialai Vilkaviškyje, Alytuje, Leipalingyje ir Lazdijuose. 

„Iš viso atleidome 115 žmonių. Bendrovė savo patalpų neturėjo, nuomojo, jose daugiausia dirbo moterys siuvėjos. Gaila, kad bendrovę ištiko liūdnas likimas“, – sakė A. Mogenis.

Jo manymu, bankrotą lėmė ne kosminės skolos kreditoriams, esą tikrai jos nėra tokios milžiniškos, kad reikėtų dėl to nutraukti veiklą, o nutrūkusi produkcijos realizavimo grandinė: „Tiksliau, išnyko  užsakovai, kurie anksčiau pirko bendrovės pasiūtus drabužius. Vieni bankrutavo, kiti atsisakė pirkti, o naujų surasti nepavyko. Jau užpernai ir pernai „Kauno Baltija“ turėjo problemų dėl pasiūtų drabužių realizavimo, todėl sutriko darbo ritmas. Pasitaikydavo, siuvėjos dirbo tik kelias dienas per savaitę, nes paprasčiausiai nebuvo darbo.“

Pasak bankroto administratoriaus, visi dabar savo pagamintą produkciją nori greitai parduoti ir uždirbti, kad vyktų apyvarta. O kai tai sutrinka, atsiranda didelės problemos, kurios ilgainiui ir sukelia bankrotą.

Anot A. Mogenio, Lazdijuose bendrovės „Kauno Baltija“ padalinys veikė nuo 1993 metų.   

Kęstas Sukackas (,,Lazdijų žvaigždė", 2024-03-22)

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Tai kad vel dirba tik kitu pavadinimu