Merė A. Miškinienė dalyvavo 46-ajame Vietos valdžios kongrese

Ukrainos vaikų teisių apsauga, vietinės ir regioninės valdžios institucijų kaip įstatymų vykdytojų vaidmuo, Europos vietos savivaldos chartijos įgyvendinimo Italijoje, Norvegijoje, Andoroje, Prancūzijoje, Kroatijoje stebėsena – tai vienos svarbiausios temų, kurios buvo aptariamos 46-ojoje Kongreso sesijoje Strasbūre, Prancūzijoje.

Kiekvienais metais, įprastai pavasarį ir rudenį vykstančiame, Vietos valdžios kongrese kovo 26-28 d. dalyvavo paskirti Lietuvos delegacijos nariai – Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė, Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas bei šios delegacijos vadovas Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas.

Kongreso sesijoje taip pat buvo aptariamas Europos vietos ir regionų valdžios institucijų vaidmuo didėjančio antisemitizmo ir antimusulmoniškos neapykantos akivaizdoje, vietos savivaldos įtaka sprendžiant aplinkosaugos problemas. Diskutuojama pagrindinių viešųjų paslaugų migracijos iš kaimiškų regionų klausimais. Didelis dėmesys buvo skiriamas klimato kaitos, socialinės pagalbos temoms.

Komandiruotės išlaidas (pagal pateiktus dokumentus) bei dienpinigius apmoka Europos Taryba.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Girdėjau gandus kad su zenium išeina ir pusė partijos skyriaus , kalbėjo Druskininkuose žmones iš lazdijų savivaldos?